7 schoenentrends die je niet mag missen 2020/2021

Op zoek naar nieuwe schoenen die helemaal passen bij het komende modeseizoen (herfst en winter 2020/2021)? We zetten de leukste voor je op een rijtje. Van futurisme tot bescheiden en minder opvallend – ze komen allemaal voorbij. Laat je ons weten welke jou favoriet is?

Schoenentrends voor het komende najaar (2020)

De algemene trend wat schoenen betreft is een tweedeling. Aan de ene kant een duidelijke referentie naar het verleden, aan de andere kant ook heel sterk het nadenken over de toekomst. Je ziet de inclusiviteit van generatie Z terugkomen, ‘ouderwetse’ loafers en muiltjes. En op het gebied van kleuren is het heel spannend. Je kan gaan voor de wat klassiekere bruintinten, maar mag ook uitpakken met felle kleuren op je schoen. Hieronder 7 belangrijke schoenentrends.

Dé schoenentrends van 2020/2021 die je niet mag missen

Schoenentrend 1: Loafer op hakken

Je houdt ervan of niet. Dat geldt eigenlijk voor allebei. Herfst en winter 2020-2021 staan onder andere in het teken van de nieuwe loafers met een hakje. Netjes, maar net even anders dan je waarschijnlijk gewend bent.

Schoenentrend 2: Bruin, bruiner…

Hoewel bruin een veel gebruikte kleur is in de herfst, valt hij komend seizoen extra op. We gaan namelijk voor diverse bruintinten: van het lichtere terracotta tot cognac en nog veel donkerder. De materialen lopen uiteen van het zachtere suède tot leer.

Schoenentrend 3: Laat jezelf maar zien!

Iets dat je vooral terugziet bij de vooruitstrevende Generatie Z is dat alles kan en mag. Deze algemenere trend voor het najaar en de winter van 2020 en 2021 zie je ook terug op het gebied van schoenen. Durf op te vallen door te kiezen voor knalkleuren, laarzen met een extra hoge schacht of juist een bijzondere vorm. Ditzelfde zie je trouwens terug bij de sneakers.

Schoenentrend 4: Glimmende schoenen

Metallic is al een paar jaar trendy. Aanhakend op de algemene trends voor herfst en winter 2020-2021 die onder andere gaan over leven in de ruimte of op een andere planeet kan je eind dit jaar ook glimmende, zilveren laarzen en hakken kopen. Daarnaast verhuizen de pailletjes van het ‘verandershirt’ van je kind naar de schoenen en geeft deze trend een duidelijke knipoog naar de (verre sci-fi) toekomst.

Schoenentrend 5: Platform 2.0 en blokhakken

Vorig jaar zagen we al regelmatig platformsneakers voorbij komen – voor wie ze nog kent: de Spice Girlschoenen. Komend najaar mag daar nog best een schepje bovenop. Dus oefen maar vast je balans, voor je het weet, toren je boven iedereen uit op je hoge hakken!

Schoenentrend 6: De afzaklaars

Nog een trend die terug is van weggeweest! In het geval van de afzaklaars vinden we dat helemaal niet erg. Ze zitten comfortabel, slanken af en kunnen vaak ook prima bij een wat bredere kuit. Of je nu gaat voor de laarzen met een hakje of eentje met plattere zool – komend seizoen kan het allemaal.

Schoenentrend 7: Lage muiltjes en peep-toes

Ken je ze nog van je oma? De (hele) lage muiltjes mogen weer. Vanwege het dunne hakje lopen ze niet altijd even gemakkelijk, maar gelukkig kan je anno 2020-2021 ook kiezen voor een iets bredere.

We zijn nu natuurlijk heel benieuwd: welke schoenen trend is jouw favoriet? Ga je liever voor de blokhak of het bescheiden muiltje? Of misschien wel een combinatie? We lezen het graag in de comments!

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven