Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Samenleven met alleen maar vrouwen: zo is dat echt!

Wanneer ik vertel dat ik alleen maar dochters heb, krijg ik vaak een blik vol medelijden toegeworpen. Stiekem denk ik dat Merel die harder nodig heeft, helemaal in de puberteit straks, maar goed… Mensen willen ook altijd weten hoe het nu is om samen te leven met alleen maar vrouwen. Tja. Bijzonder, zou ik bijna willen zeggen. Hieronder de naakte waarheid 😉

Hoe het echt is om samen te wonen met alleen maar vrouwen?

Douchen met gevaar voor eigen leven

Even serieus, wat hebben jullie voor huid? Onder de douche stappen nadat een vrouw je voor was, is namelijk levensgevaarlijk! Ik moest mezelf echt aanleren om eerst de temperatuur te controleren en dan pas de kraan open te draaien. En toch gebeurt het me in een onbewaakt ogenblik nog weleens dat ik per ongeluk binnenstap en bijna levend wordt gekookt. Echt, ik snap het niet. Waarom is het nodig jezelf af te spoelen met water dat minstens 44 graden is?

Enorme stash

Ken je die plankjes in de badkamer? Heel handig: je kan er je shampoo en douchegel op kwijt. Zou in principe prima moeten passen, maar op de een of andere manier past mijn slanke fles Axe er gewoon niet meer tussen. Shampoo, conditioner, haarmasker, drie soorten douchegel, milde zeep en milde shampoo voor de kleintjes… Waarom hebben jullie zo verschrikkelijk veel spullen nodig? Wat is er mis met één shampoofles en één douchegel? Gewoon voor het hele gezin. En nu ik toch bezig ben: waarom vind ik ook altijd lange haren in mijn borstel terug? Merel en June hebben opgeteld samen zeven verschillende borstels en nog pakken ze die van mij.

Gel

Ik heb al een paar keer mis gegrepen. Kaboutertjes? Merel beweert namelijk geen producten in haar haren te willen gebruiken en koopt daarom geen gel, maar blijkbaar gelden voor mijn spullen andere regels?

De welbekende lege kledingkast

Oké, ik ben groot voorstander van het minimalisme, maar volgens mij terecht. Iedereen zou moeten afkunnen met een bescheiden hoeveelheid kleding. Kwestie van combineren en goede basics aanschaffen. Liever dat dan een uitpuilende kledingkast. Maar de dames denken hier anders over. Elk feestje hoor ik hetzelfde: ze hebben ‘niks’. Even voor de beeldvorming: de verhouding is 90-10. Tja, stel je inderdaad voor dat Gerda – de zus van de buurvrouw, die je maar één keer per twee jaar ziet – zal ontdekken dat je twee keer in één jaar tijd dezelfde jurk draagt. Schande!

Angst voor kleine beestjes

In eerste instantie dacht ik dat alleen Merel in de buurt van insecten verandert in een hysterische keukenmeid. Verkeerd gedacht: één sprinkhaan en ze gillen alle vier alsof er een grizzlybeer in de kamer staat.

‘Wat is er?’

(Gelukkig speelt dit nog niet in viervoud!) Gedurende de welbekende tijd van de maand hou ik me meestal op de achtergrond. Ik praat minder (met in gedachten: als je niks zegt, kun je ook niets verkeerds zeggen) en geef Merel meer ruimte om te klagen als ze dat nodig vindt. Dat levert ironisch genoeg een bijzondere situatie op: wanneer ik stil ben, vraagt ze weer honderd keer wat er aan de hand is. Kortom, je doet het geloof ik nooit echt helemaal goed.

Moord en brand schreeuwen om niks

Ik vind dit het meest opmerkelijke aan samenleven met vrouwen. Jullie baren kinderen nota bene! Maar soms vraag ik me bijna af hoe het mogelijk is dat de mens nog voortplant. Zeker als ik afga op jullie reactie na het stoten van een kleine teen.

Niemand luistert elkaar

Ik weet niet of andere mannen dit herkennen, maar als vrouwen zitten te kletsen, lijk ik wel de enige persoon in de ruimte te zijn die doorheeft dat niemand echt naar elkaar luistert. Of ben ik juist de enige die het allemaal niet goed kan volgen?

Wispelturig als het weer

Nog iets waar het hier misgaat in de communicatie met vrouwen: jullie zeggen letterlijk A, maar bedoelen B. En dat vind ik verwarrend. Want als iemand A zegt, ga ik er vanuit dat het ook om A draait. Ik geloof dus dat ik maar op missie moet om B te ontdekken? Kan je me niet meer volgen? Dat gevoel heb ik dus als ze me iets vertellen.

Je moet het goede voorbeeld voor álle mannen zijn

Omdat ik voorlopig nog de enige man in het leven van de meisjes ben, moet ik (et oog op mijn toekomstige schoonzoons) natuurlijk wel het goede voorbeeld geven op alle fronten. Dat kan best weleens lastig zijn als je doodop uit je werk komt en aan alle kanten verbaal wordt ‘aangevallen’. Je mag geen steek laten vallen en moet altijd geïnteresseerd reageren. Niet dat ik nu wil klagen, maar ik doe het toch: 24/7 interesse tonen kan toch niemand?

Televisiekijken zal nooit meer hetzelfde zijn

Waar ik vroeger rustig een sportwedstrijd kon kijken, hoor ik nu om de haverklap allerlei irrelevante vragen:

  • Waarom heeft hij zo’n kort broekje aan?
  • Bij welk team hoort die vrouw?
  • Zag je die man in het publiek met dat gekke hoedje?
  • De scheidsrechter is wel gespierd zeg. Zou hij fanatiek fitnessen?
  • Kijken alle vrouwen zo vreemd als ze de discus loslaten?

Gelukkig voor mij wachten ze niet altijd op antwoord. Tegenwoordig hou ik me lekker gedeisd, hum af en toe (als ik denk dat het wenselijk is) of knik begripvol.

Herken je als vrouw bovenstaande punten? En voor de mannen: hoe vind jij het om samen te leven met vrouwen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, WAYHOME studio – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids