Écht gladde benen? Mijn geheim is scheren met Green Blade!

Afgelopen jaren heb ik wel vaker een groen alternatief geprobeerd. Is niet altijd een succes, zullen we maar zeggen – en dan druk ik me zacht uit. Sommige producten werkten voor geen meter, andere bleken een stuk minder goed voor je dan ik vooraf dacht en een derde was te omslachtig. Groen scheren had ik echter nog niet geprobeerd, dus toen ik een mail kreeg van Green Blade raakte ik toch enthousiast. Per slot van rekening is scheren – met alles dat erbij komt kijken – echt onwijs slecht voor het milieu en kost een paar gladde benen ook nog eens behoorlijk wat geld. Kortom, ik ging de uitdaging aan. Groener scheren, is het een succes? Wat mij betreft wel. Lees snel verder om te ontdekken wat het geheim is van écht gladde benen.

Glad scheren op een groene manier? Hoe dan?

Als je de reclames mag geloven, heb je minimaal vier maar het liefst vijf mesjes nodig op je scheerapparaat. Goedkoop is het niet, maar inderdaad: eenmaal aan het scheren merk je dat je benen aanzienlijk gladder zijn dan wanneer je wegwerpmesjes haalt voor een paar euro en dus geef je het eraan uit. Wanneer je dan voor het eerst Green Blade ziet, twijfel je toch. Volgens de reclame en je eigen ervaring krijg je je benen niet glad zonder dat er minimaal vier mesjes in zitten. Nu krijg je er slechts één per week. Toch een beetje zenuwachtig – wat nu als ik de techniek slecht zou beheersen en mijn benen vervolgens niet zouden misstaan in een gemiddelde horrorfilm? – ging ik aan de slag.

Review Green Blade

Tot nu toe heb ik als gezegd vaker groene producten gebruikt en ik was zeker niet altijd enthousiast. Van tandpastatabletjes die eigenlijk je glazuur aan gort helpen tot de menstruatiecup (die wel op zich doet wat hij zou moeten, maar een boel gedoe oplevert). Dus dat de manier van scheren met een safety razor (wat Green Blade is) een andere techniek vereist, vond ik best spannend.

Maar goed, omdat ik niks aan het toeval wilde overlaten, ging ik écht plasticvrij aan de slag en bestelde meteen andere producten: een shaving bar, scrubhandschoen van sisal en katoen en een body oil bar. Klaar voor mijn eerste groene scheeravontuur.

In de onderstaande how-to lees je precies hoe het scheren met een safety razor werkt.

Hoe werkt Green Blade?

Ik bestelde het abonnement voor zes maanden met scheermeshouder en maandelijks vier losse mesjes. Je krijgt dan van Green Blade dan een pakketje thuisgestuurd met daarin een scheermeshouder en vier losse mesjes (verstopt in een apart stukje dubbelgevouwen karton – ik moest even zoeken). Vervolgens krijg je maandelijks weer vier nieuwe mesjes tot je abonnement (automatisch) stopt. Je kan eventueel verlengen vanaf € 2,99 per maand. Echt heel simpel en een stuk goedkoper dan wat je in de drogist koopt, maar daar kom ik zo op terug.

Het scheerapparaat kan je losdraaien (de steel van de kop). Daarna leg je er een los mesje in, je draait de kop weer vast en dat was alles wat je moet doen om te kunnen beginnen met scheren.

Hét geheim voor supergladde benen

Wat heb je nodig?

  • Green Blade scheermes
  • Sisal scrubhandschoen
  • Shaving bar
  • Body oil bar

Wat moet je doen voor die supergladde benen?

  1. Je begint met het scrubben van je benen. De sisal handschoen is goed ruw als je hem nat maakt en verwijdert dode huidcellen.
  2. Zeep je benen in met de shaving bar. Dit is even wennen, zeker als je normaal schuim gebruikt, maar is eigenlijk gewoon een kwestie van water toevoegen.
  3. Gebruik je scheermes door hem haaks op je been te zetten. Verder doe je gewoon wat je normaal doet. De handeling is eigenlijk helemaal niet zo ontzettend anders, vond ik althans – anders dan wat je veel leest online. En hoewel de kop van je Green Blade scheermes totaal niet meebuigt, kom je wel makkelijk bij lastigere plekjes, zoals rond je knieën.
  4. Droog je benen na afloop af en smeer ze in met de body oil bar.

De volgende ochtend werd ik wakker met, naar mijn gevoel, de gladste benen ooit. Weliswaar had ik daar verder niets aan, omdat het nogal somber weer was en ik dus noodgedwongen een broek aan moest, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik ben echt helemaal om! Waarom zou je immers een kapitaal uitgeven aan plastic mesjes die slecht zijn voor het milieu en niet beter zijn?

Waarom wil ik alleen nog maar groen scheren?

Langer scheren met Green Blade

Misschien ligt het aan de frequentie waarmee ik scheer hoor, dus pin me er niet op vast, maar ik heb het idee dat ik mijn mesje minder vaak hoef te spoelen zonder af te doen aan de scheerkwaliteit. Je kan een paar banen scheren met Green Blade en je benen worden niet minder glad.

Hele gladde benen

Gek genoeg zijn mijn benen en bikinilijn gladder dan met een commercieel, plastic scheermes waar vier mesjes in zitten. Ik kom, zonder in details te willen verzanden waar niemand wat over wil lezen, op plekken waar ik normaal echt moeite mee had. Denk aan je knieën: die zijn net niet handig om goed te scheren met alle bochtjes die een mes moet maken. Vaak leverde dat ook een paar snijwondjes op, maar daar heb ik nu geen last van. Beginnersgeluk misschien? In elk geval wel heel fijn.

Groen scheren is beter voor het milieu

Eigenlijk had dit voordeel wel bovenaan gemogen. Groener scheren is zoveel beter. De Green Blade scheermeshouder is gemaakt van het recyclebare messing* en is bovendien 100% plasticvrij. De verwisselbare mesjes zijn van roestvrij staal en worden verzonden als brievenbuspakketje in een aansluitende kartonnen verpakking. Het voordeel van messing is dat het oneindig gerecycled kan worden – zonder in te boeten aan kwaliteit. Anders dan plastic, waar je na gebruik weinig meer mee kunt.

(*) messing is een legering van koper en zink

Schoonmaken gaat een stuk makkelijker

Wil je het mesje schoonmaken? Dan draai je de kop eraf en kan je alle onderdelen afzonderlijk afspoelen. Zo verwijder je de haartjes die tijdens het scheren loskomen en is je scheermes na gebruik weer zo goed als nieuw. Dat is me bij de scheermessen die ik tot nu toe gebruikte nog nooit gelukt.

Milder voor je huid

Natuurlijk scheelt het aanzienlijk als je groene verzorgingsproducten gebruikt. Voorheen smeerde ik dan toch weleens een geparfumeerde bodylotion over mijn pas geschoren benen en voor ik het wist zaten ze vol rode bultjes. Het prikte soms, het jeukte en tegen de tijd dat alles weer gekalmeerd leek, verschenen de eerste stoppeltjes. Daar heb ik nu geen seconde last van gehad. De body oil bar is echt heel fijn voor je huid, prikt niet en maakt je benen heerlijk zacht. Daarbij heb ik geen enkel scheerwondje overgehouden aan deze scheersessie.

Kosten en baten analyse

Om echt goed te kunnen bekijken hoeveel goedkoper Green Blade nu daadwerkelijk is, besloot ik alles op een rijtje te zetten. Ik ga even voor het gemak uit van de mesjes die ik tot voor kort gebruikte (met een redelijk vergelijkbaar resultaat): Venus van Gilette.

Voor de eenvoudigste variant betaal je € 14,99 voor vier mesjes bij Kruidvat (13 mei 2022) – en dan ga ik, voor het gemak, ervan uit dat je al een scheermeshouder hebt (die gemiddeld tussen de € 10,00 en € 20,00 kosten). De duurste variant kost € 18,49 per drie mesjes. Als je dit omrekent naar het abonnement dat je bij Green Blade afneemt, kom je neer op een bedrag van € 89,94 tot € 147,92 per halfjaar, exclusief de scheermeshouder.

Vergelijk je dit met Green Blade, waarvoor je € 35,00 betaalt voor je totaalpakket (of zelfs € 32,94 voor zes maanden vier losse mesjes) dan hoef je geen rekenwonder te zijn om te zien hoeveel geld je jezelf bespaart. En eigenlijk kan het nog goedkoper. Als je dit namelijk omrekent naar de frequentie waarmee je een scheermesje eigenlijk moet vervangen (na 5-7 keer gebruiken), dan kan je met Green Blade nog langer doen dan het halfjaar dat ervoor staat – afhankelijk van hoe vaak je je benen scheert uiteraard.

Kortom, ik ben om!

Voor mij echt geen plastic-houdende scheermessen meer uit de winkel. Dit is gebruikersvriendelijk, gemakkelijk, beter voor het milieu én van betere kwaliteit. Bij deze wil ik mijn omgeving wel vast mijn welgemeende excuses aanbieden, omdat jullie het einde er niet van zullen horen – vrees ik. Maar echt, waarom zou je nog een kapitaal uitgeven aan iets dat milieuvriendelijker, makkelijker en goedkoper kan?

Heb jij weleens een safety razor gebruikt? Hoe is jouw ervaring? Ik ben heel benieuwd of jij openstaat om Green Blade te gaan gebruiken!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

7 gedachten over “Écht gladde benen? Mijn geheim is scheren met Green Blade!

  1. Ooh wat fijn dat dit voor jou werkt. Ik had nog niet eerder van “groen” scheren gehoord. Bij het zien van de foto dacht ik eigenlijk dat het zo’n pebble haarverwijderaar was oid. Daar ben ik nl wel erg nieuwsgierig naar.

  2. Hmmmm, ik weet het niet helemaal. Ik gebruik al jaren – terwijl ik het ooit wil laten laseren, maar de prijs houdt mij nog tegen – ‘commerciële’ mesjes en eerlijk gezegd ben ik daar ook tevreden over. Wat je vertelt over het gladdere effect en overal bij kunnen (ik moest glimlachen 😁) spreekt mij dan wel weer aan. Dit is wel iets wat ik wil onthouden. Fijne artikelen ook (wel gelezen geen reactie achtergelaten) over de tanden-poets-tabletjes en de menstruatie-cup (dat laatste vind ik brrr. Ik ben iemand die liever maandverband dan tampons gebruikt, dus dit ding vind ik al helemaal niets. Sorry not sorry).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven