Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Slimme ruimtebesparende tips voor je badkamer

Omdat we nu eenmaal niet allemaal een balzaal hebben als badkamer, kan het heel fijn zijn om wat slimme ruimtebespaarders aan te schaffen. Met een platte badkamer radiator creëer je bijvoorbeeld al zoveel meer plek. Daarom delen we in dit artikel de beste tips met je, zodat je straks gevoelsmatig in elk geval veel meer ruimte hebt dan voor je verbouwing!

Kleine badkamer? Kies een passende radiator

Klein maar fijn! Je hoeft geen enorme inloopdouche te hebben of een riant ligbad, om toch dat luxe gevoel te ervaren in je badkamer. Door te kiezen voor een aantal slimme ruimtebesparende oplossingen, zal je al snel merken dat de grootte (in dit geval) niks uitmaakt. Een moderne wandradiator is daar als gezegd een goed voorbeeld van, net als deze compacte ultra 8 radiator. Maar er is natuurlijk nog veel meer waar je aan kan denken. Daarom delen we in dit artikel nog veel meer tips waar je direct mee uit de voeten kan. Lees snel verder!

Ruimtebesparende tips voor in je badkamer

Less is more

Misschien wel de meest open deur die je maar kunt bedenken, en toch is het goed om nog even te benadrukken. We zijn soms geneigd om zoveel mogelijk in de badkamer te zetten: een wasmachine, droger, toilet, meubel en dan is er nog de douche of badkuip zelf. Toch is het goed om vooraf eens kritisch te kijken naar alle mogelijkheden én onmogelijkheden. Misschien kan je de wasdroger en -machine ook op zolder kwijt. In sommige gevallen kan dat meteen een slimme oplossing zijn om stof en vocht beter kwijt te raken dan in een badkamer. En daarbij bespaart het je een flinke smak ruimte. Verder hoef je niet altijd je handdoeken in een grote kast te leggen. Is daar geen plek voor, dan kan je ze misschien ook in je kledingkast leggen. Alle beetjes helpen!

Hangende meubels

Ruimte onder je kasten bieden op het oog meer ruimte. Dat komt omdat je verder kunt kijken en je daarmee ‘lange lijnen’ in je badkamer creëert. Dus kies liever voor een kastje dat hangt en een zwevend toilet, dan wordt het optisch allemaal net iets groter.

Kies voor eenheid in je badkamer

Verschillende meubels zorgen vaak toch voor onrust of enige disbalans. Dit voorkom je door uit te gaan van één of enkele kleuren. De radiator is een mooi startpunt, omdat die vaak een lichte kleur heeft. Koop daar een mooi badkamermeubel bij dat zowel onder de gootsteen past als ernaast. Zo kan je meteen alle extra’s uit het zicht werken, zoals wasmiddel, je voorraad douchegel, washandjes of sponzen en handdoeken. Hoe meer eenheid je op die manier creëert, des te rustiger alles oogt en daarmee ook ruimtelijker.

Daarnaast kan het schelen als je kiest voor grotere tegels. Want hoewel de mozaïektrend ontzettend leuk is op dit moment, zorgt het ook voor drukte. Wil je hier toch iets mee doen? Hou het dan bij een elegant randje dat door de badkamer heen loopt.

Ook kies je het liefst voor een kleur

Probeer het zo te zien: hoe drukker het oogt in de badkamer (of welke ruimte dan ook), des te krapper het allemaal lijkt. Om die reden is het slim te kiezen voor één kleur. Vaak werken koele kleuren hierbij in je voordeel, zoals (licht)blauw of groen. Bijkomend voordeel is dat het chiquer én rustiger oogt wanneer je kiest voor een dergelijke eenheid. Zo creëer je een ruimte waar je na een lange werkdag even helemaal tot rust komt.

Meer glas creëert extra ruimte

Althans… Zo moet het voelen. Dus ga liever voor een (mat)glazen douchewand dan een ondoorzichtig gordijn, hang een flinke spiegel op boven de wastafel en zie gelijk welk effect dat heeft. Het zijn namelijk vaak simpele aanpassingen met een groots effect – letterlijk, in dit geval.

Kortom: lichte kleuren, een slanke of compacte badkamer radiator, hangende meubels en eenheid zorgen voor een ruimtelijker gevoel. En dat is precies wat je wil als je een kleine badkamer hebt! Hoe zorg jij ervoor dat je badkamer een fijne, grotere ruimte lijkt?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids