Winactie | Tentoonstelling: Ridders in de Hermitage

Als historica gaat mijn hart nog altijd sneller kloppen van een mooie tentoonstelling. Romanovs in de ban van de ridders, in de Hermitage te Amsterdam is er zo een. Van de verbeelding van een Middeleeuws steekspel tot prachtige bewaard gebleven schatten uit die periode – het komt allemaal voorbij. Lees snel verder wat je kan verwachten én hoe je kans maakt op vier toegangskaarten.

Romanovs in de ban van de ridders

Wie denkt dat de Middeleeuwen daadwerkelijk donkere eeuwen waren, heeft het mis. Deze bijzondere periode stond namelijk in het teken van ridders, jonkvrouwen, toernooien en machtige tsaren. In de Hermitage Amsterdam kan je nu een geweldig kijkje in het verleden nemen tijdens de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders – gebaseerd op ruim 250 topstukken uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kijk dan vooral de video hieronder!

Leuk voor alle leeftijden

Interactief

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs in de ban van de ridders is er voor het hele gezin. Van adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes tot een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar.

Ook is er een hashtag-tour waarin televisiepersoonlijkheid Tim Hofman enkele spraakmakende topstukken verbindt met populaire thema’s van nu (geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar). En voor 15-24 jarigen is er de Grand Art Game, met quizzen over de middeleeuwen en ridders. Maar bovenal is de tentoonstelling een beleving vol epische ridderavonturen, romantische jonkvrouwen en zeldzame kunstschatten die straks voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Kortom, meer dan de moeite waard!

Kinderboekenweek: En toen?

Het thema van deze tentoonstelling sluit natuurlijk ook perfect aan op de geschiedenislessen en het thema van de Kinderboekenweek 2020: En toen? Het is dus niet alleen heel erg leuk om naar de Hermitage te gaan; het is meteen een mooie aanvulling op wat ze op school leren.

Veiligheid

De Hermitage zorgt er samen met de bezoekers voor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. De Hermitage hanteert hiervoor het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea en het horecaprotocol. Daarnaast neemt de Hermitage waar nodig extra maatregelen. Kijk op de website voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op Hermitage.nl. Kinderen t/m 11 jaar mogen de tentoonstelling gratis bezoeken. Incl. spannende speurtocht: “Op drakentocht in de riddertijd”

Winactie

Heb jij kinderen thuis die helemaal gek zijn van ridders? Dan mag je de tentoonstelling ‘Romanovs in de ban van de ridders’ in de Hermitage Amsterdam niet missen! Wij mogen 4 tickets weggeven! Vertel ons hieronder waarom JIJ hier graag naar toe wil en misschien mag jij dan op naar deze spannende tentoonstelling!

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op Hermitage.nl

Zo maak je kans op de prijs

  1. Laat weten waarom je graag naar de tentoonstelling wil gaan
  2. Gebruik een geldig e-mailadres of geldig Facebook-account om mee te doen
  3. Volg ons op social media

Let op!

De winnaar ontvangt 4 vouchers waarmee ze zelf online een datum kunnen boeken tickets voor Romanovs in de ban van de Ridders. De tickets zijn geldig voor volwassenen en/of kinderen. Kinderen alleen onder begeleiding. De winnaar wordt na de sluitingsdatum willekeurig door jou geselecteerd. Deelnemers aan de win-actie moeten 18 jaar of ouder zijn. De tickets zijn niet overdraagbaar, inwisselbaar voor een andere datum of uit te keren in geld of voor andere producten of diensten. 

Op deze winactie zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing

Wat vind jij de leukste tentoonstellingen om te bezoeken in een museum?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Beeldmateriaal: © State Hermitage Museum, St Petersburg

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Een gedachte over “Winactie | Tentoonstelling: Ridders in de Hermitage”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven