Rimpels voorkomen en verminderen: zo doe je dat!

Helaas nemen de rimpels toe in je gezicht als je ouder wordt. Het is een natuurlijk proces dat niet volledig is tegen te gaan, toch zijn er wel veel mogelijkheden om dit proces te vertragen en rimpels op korte termijn te voorkomen. Een van de preventieve oplossingen die je hebt is te kiezen voor een rimpelbehandeling, een cosmetische ingreep bij het gezicht. Meestal vinden de rimpels rond de ogen plaats, die worden ontsierd door diepe kringen die bij de ogen zijn ontstaan. Verder is het voorhoofd een plaats waar vele rimpels zich vormen. Een natuurlijke en gezonde levensstijl kunnen helpen bij het tegengaan van de rimpels.

Oorzaak van rimpels

Op de plaatsen waar de huid het dunst is zullen tekenen van veroudering het snelst zichtbaar zijn. In een periode van meerdere jaren verliest de huid de elasticiteit en maakt de huid minder collageen aan. Hierdoor gaat de huid losser zitten, wat een zichtbaar effect zal hebben in de vorm van rimpels. Door je huid iedere dag in te smeren met crème kun je voorkomen dat er rimpels ontstaan of dat de rimpels toenemen. Een andere belangrijke tip om rimpels te voorkomen is om niet te vaak in de zon te gaan liggen, of je voldoende te beschermen tegen de zon. 

Gezonde voeding

Een belangrijke manier om rimpels tegen te gaan heeft betrekking tot gezond eten. Veel snoepen en veel chocolade eten heeft geen gezond effect op het lichaam. Door te kiezen voor voldoende vis, noten, groenten en fruit zorg je ervoor dat jouw huid jong blijft. In deze producten zit namelijk alles wat het menselijk lichaam nodig hebt. Naast voldoende voeding is het tevens belangrijk om voldoende te slapen en te ontspannen. Een gebalanceerde levensstijl gaat rimpels tegen. 

Je huid onderhouden

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk die ervoor zorgen dat jouw huid er jonger en beter uitziet. Naast de keuze voor een rimpelbehandeling is het tevens mogelijk om te kiezen voor een fractional laserbehandeling. Dit is een behandeling waarbij de cellen in het bovenste huidoppervlak volledig worden verwijderd. Daarnaast heeft deze behandeling de extra productie van collageen als gevolg, waarmee je richting de toekomst rimpels kan voorkomen. Het blijft echter wel belangrijk om aan de hand van andere manieren te investeren in de huid, denk hierbij aan crème en een skincare routine. Je moet je huid meerdere keren per dag reinigen en verzorgen. Daarnaast heb je de keuze voor fillers. Door het inbrengen van natuurlijke fillers kan een plastisch chirurg in vrijwel elk gebied rimpels verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen.

Voldoende water drinken

Het is belangrijk om voldoende water te drinken als jij graag je huid jong wilt houden. Door minimaal twee liter water per dag te drinken, wordt de huid van binnenuit gevoed en gereinigd. Een droge huid ontstaan meestal door een tekort aan water, waarbij geldt dat rimpels eerder zichtbaar zijn indien jij te maken hebt met een droge huid. Als jij op basis van deze tips nog niet weet wat je moet doen om rimpels in jouw gezicht tegen te gaan, dan is het verstandig om een huisarts raad te plegen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven