Review | Dit is wat de Viteezy supplementen voor mij doen

Sinds kort gebruik ik Viteezy supplementen als aanvulling op mijn, redelijk hectische, leven. In deze review neem ik jullie mee. Ik vertel hoe je de supplementen kunt bestellen, op welke manier je deze kan laten aansluiten op je huidige manier van leven en persoonlijke behoeften. Ook ga ik in op de prijs en vertel ik of ik hierna nog een nieuw pakket ga bestellen. Lees je mee?

TIP! Geloof je me op mijn groene ogen en ben je hier voor de korting? Scroll dan naar beneden voor een korting van 15% op je eerste aankoop!

Waarom supplementen gebruiken?

Ik weet dat een vitamine supplement geen vervanging is voor gezonde voeding, maar ik moet wel eerlijk zijn: de alledaagse drukte maken dat écht gezond en gevarieerd eten er nog weleens bij inschieten. Sterker nog, ik ben allang blij dat we 10-14 gerechten hebben waar het hele gezin van mee eet, die we tweewekelijks kunnen laten rouleren. Dat daar dan ook nog groenten in zitten, is mooi meegenomen.

Daarbij eet ik flexitarisch en dus relatief weinig vlees. Daarom moet ik extra opletten dat ik geen tekort aan eiwit, b1, b12 en ijzer krijg. Dit probeer ik momenteel wel te ondervangen met bepaalde voedingsmiddelen, zoals Hipro met extra eiwit en ijzer/C tabletten. Toch denk ik dat een specifieke aanvulling op mijn vitaminen en mineralen geen kwaad kan. Daarom zei ik ja tegen een samenwerking met Viteezy.

Let op! Supplementen van vitamines en mineralen mogen nooit een vervanging zijn van een gezonde, gevarieerde leefstijl, maar kunnen je wel ondersteunen bij bepaalde behoeften.

Wat doet Viteezy?

In plaats van algemene supplementen ‘voor iedereen’ gaat Viteezy uit van de filosofie dat geen mens hetzelfde is. We hebben allemaal, bijvoorbeeld op basis van zijn levensstijl of leeftijd, andere behoeften. Daarom zorgt Viteezy voor op maat gemaakte supplementen, op basis van pure ingrediënten. Of in eigen woorden: ‘producten die wij zelf ook willen nemen.’

Hoe werkt het concept van Viteezy?

Quiz

Gebruikersgemak en transparanter zijn een belangrijke missie van Viteezy. Maar hoe werkt dat precies? Om gepersonaliseerde supplementen te krijgen met vitamines, mineralen en kruiden, start je met een test. Hierin vertel je hoe je leeft, welk geslacht je hebt (man, vrouw, genderneutraal) en welke doelen je nastreeft. Daarna krijg je een aanbeveling per mail en kan je een bestelling doen. Deze krijg je elke maand automatisch toegestuurd, zodat je daar niet meer over hoeft na te denken.

Vitaminebundels

Heb je een iets algemener doel? Voor een vaste prijs (op het moment van schrijven € 28,00 per maand bij eenmalige aanschaf of € 22,10 per kwartaal) kan je ook een vitaminebundel kiezen, zoals Energy, Gut Feeling, Daily Essentials en Super Woman.

Doelen

Je kunt ook afzonderlijke doelen kiezen, zoals ‘Sleep-well’. Je krijgt dan een potje vitamines thuisgestuurd voor één of drie maanden. Vanaf € 20,00 zijn de verzendkosten gratis en bij bestellingen per drie maanden krijg je korting.

Hoe werkt de quiz van Viteezy?

De quiz duurt maar een paar minuutjes. Of iets langer, als je zoals ik eindeloos twijfelt over welke doelen je nu eigenlijk hebt. Je geeft vooraf o.a. aan hoeveel vitamines je slikt, welk geslacht je hebt en of je een kinderwens hebt, zwanger bent of borstvoeding geeft. Daarna krijg je een keuzemenu omtrent je doelen:

 • Slaap
 • Stress
 • Energie
 • Maag & darm
 • Huid
 • Weerstand
 • Afvallen
 • Hormonen
 • Libido
 • Brein
 • Haar & nagels
 • Fitness

Na lang twijfelen koos ik voor ‘brein’, omdat ik net een nieuwe studie ben begonnen, en ‘energie’. Vervolgens krijg je nog een aantal specifieke vragen en leg je meer uit over je levensstijl. Eet je bijvoorbeeld volgens een bepaald dieet (vegan, vegetarisch), hoeveel minuten direct zonlicht krijg je dagelijks, drink je alcohol en/of cafeïnehoudende dranken, rook je en heb je bepaalde intoleranties?

Hierna ga je door naar je persoonlijke overzicht. Per supplement kan je nalopen wat het precies bevat door op ‘meer informatie’ te klikken. Hier krijg je een tabel met alle actieve bestanddelen met daaronder de hulpstoffen – en per hulpstof uitgelegd welke functie deze heeft.

viteezy review supplementen

Mijn persoonlijke vitaminepakket

Al binnen een dag ontving ik een persoonlijk vitaminepakket. Dit bevat een doos met zakjes voor dagelijks gebruik. Voor mij persoonlijk zitten daar de brain boost, stress-less en een visolie capsule in. Daarnaast kreeg ik een potje sleep-well, die je apart moet innemen. Bij voorkeur voor je gaat slapen. De uitleg is simpel en je hoeft eigenlijk nergens meer over na te denken.

Hoe zitten de producten verpakt?

In het pakket zit een kartonnen doosje met vitamines. Deze zijn verpakt in zakjes die je elke dag gemakkelijk kunt af- en openscheuren. Ieder zakje bevat een vitaminesupplement dat je uiteindelijk gekozen hebt tijdens de quiz. Daarnaast ontving ik als gezegd een apart potje met sleep-well.

Review Viteezy

Gebruikersgemak

Persoonlijk vind ik het echt wel heel fijn om alleen maar een zakje te hoeven pakken in plaats van losse supplementen. Een ontbijt verloopt hier namelijk vaak nogal chaotisch. Je zit aan tafel, de kinderen vragen iets, willen hun verhaal kwijt, daar valt een beker water om, ze krijgen ruzie over de hagelslag, willen hun brood voor school niet zelf smeren of hebben hulp nodig, mijn dreumes gooit zijn brood op de grond en graait van mijn bord – en dat alles binnen een tijdspanne van vijf minuten.

In diezelfde vijf minuten probeer ik te onthouden welke supplementen ik heb genomen en mag ik ze in geen geval laten liggen, voor het geval mijn dreumes ermee aan de haal gaat. Vaak heb ik geen idee en neem ik iets dus preventief niet. Met zo’n zakje gaat dat in elk geval niet mis. Ik neem alles in één keer, hoef niets uit te zoeken en ben daarna in elk geval klaar.

Persoonlijk advies

Toen ik wilde bestellen, kreeg ik een aanvullend, persoonlijk advies. Dat vond ik heel fijn, zeker omdat ik zelf onvoldoende weet over welke wel en niet samen kunnen. Het is ook goed om te weten dat als jij vragen hebt, je ook een mailtje kunt sturen naar Viteezy.

Milieuvriendelijkheid

Het moet gezegd: ik probeer aan alle kanten te besparen op het gebruik van plastic (afkomstig van fossiele brandstoffen). Daarom vind ik dit wel een lastig punt. Viteezy verzendt de supplementen namelijk in zakjes, zodat je elke dag je vitamines in één keer kunt nemen. Momenteel bestaan de zakjes nog uit een combinatie van cellofaan (biologisch afbreekbaar) en polyethyleen (niet biologisch afbreekbaar, maar wel goed te recyclen). Daarom hoop ik dat de zakjes in de toekomst helemaal biologisch afbreekbaar zullen zijn. Wél leuk, dat mag ook gezegd: elk zakje heeft een quote of weetje op de voorkant staan. Hou ik van! Bovendien is het verder goed te beseffen dat de kwaliteit van de supplementen door de verpakking gewaarborgd kan worden – iets dat bij een bestelling van drie maanden vooruit een extra fijn idee is.

Tot slot vind ik het echt heel mooi dat Viteezy voor elk verkocht pakket een boom plant. Ook zijn de producten van Viteezy palmolievrij.

De prijs van Viteezy

In eerste instantie schrok ik wel een beetje van de prijs. Voor mijn pakket was ik € 37 per maand kwijt. Daarom ging ik rekenen wat ik normaliter betaal voor mijn andere vitaminesupplementen. Ik kwam uit op een bedrag van 43-50 euro. Daar zit ook een visoliesupplement bij, magnesium, C/ijzer en soms haargummies. Kortom, in die zin valt het dus wel mee met de kosten en ga ik zelfs besparen door maandelijks mijn supplementen thuis te laten bezorgen. Bovendien krijg ik meer waar voor mijn geld.

Welk effect kan je verwachten?

Inmiddels gebruik ik de vitamines een week. Het lichamelijke effect volgt na 90 dagen, dus om dat te bereiken moet ik nog even door. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte. Toch merk ik dat ik dieper slaap. Of dat nu ligt aan het feit dat ik al een tijdje magnesium slikte voor ik overstapte op Sleep-well, weet ik niet. Misschien is het een placebo-effect. Prettig is het wel, zeker na maanden tobben en vaak (te) vroeg wakker worden.

Blijf ik Viteezy gebruiken?

Ja! Niet alleen bespaar ik me maandelijks ruim een tientje, ook vind ik het gebruikersgemak heel fijn (net als mijn nieuw hervonden nachtrust). Ik voel me goed bij Viteezy. De transparantie is prettig, net als de wetenschappelijke onderbouwingen die je kunt lezen bij de Tips & Tricks. Alles is herleidbaar, net zoals de hulpstoffen gespecificeerd zijn voor leken op dit gebied. Een modern, jong merk dat past bij mijn persoonlijke filosofie.

Voor mijn zijn de grootste voordelen, nog eens opgesomd:

 • Ik kan ’s ochtends relaxed beginnen met een zakje, hoef nergens over na te denken en me geen zorgen te maken over de snelle handjes van onze dreumes. In die zie draagt de verpakking al bij aan minder stress, net als de supplementen zelf. Bovendien helpt het me consequent mijn vitamines in te nemen.
 • Voldoet in mijn persoonlijke behoeften. Ik kan me zo voorstellen dat ik misschien over een tijdje, als onze zoon wat ouder is, ik sowieso beter slaap en mijn behoeften veranderen. Een pakket aanpassen naar je nieuwe voorkeuren is zo gedaan.
 • Ik vind het erg fijn om te weten dat Viteezy werkt met de laatste wetenschappelijke inzichten, maar dat je – als je iets behoudender bent om zelf ook meteen van alles te proberen – je daar een keus in hebt.
 • Viteezy maakt je supplementeninname overzichtelijk en inzichtelijk. Je neemt precies wat je nodig hebt, waar jij behoefte aan hebt en kunt ieder ingrediënt/bestanddeel gemakkelijk herleiden.
 • De prijs! Ik bespaar zelfs op maandbasis, omdat ik ongemerkt veel meer uitgaf dan ik dacht.

Viteezy proberen met korting?

Ben je net zo enthousiast als ik? Doe dan een bestelling via deze link, gebruik de code mamagids15 en ontvang maar liefst 15% korting op je eerste aankoop! Dat is nog eens een lekker begin, toch?

In deze review over Viteezy lees je mijn ervaring met de supplementen die bij mijn persoonlijke situatie passen. De quiz hielp me snel en gemakkelijk aan de juiste samenstelling, als aanvulling op mijn leefstijl. De eerste resultaten zijn in elk geval positief, over een paar maanden lees je hier meer over. Slik jij ook supplementen? Heb je een vraag over mijn ervaring? Of ga je een bestelling doen bij Viteezy? Ik lees het graag in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel volgt uit een samenwerking met Viteezy. Ik ben uiterst kritisch op de samenwerkingen die ik doe en kies alleen merken en bedrijven uit die, met de kennis van dat moment uiteraard, passen bij mijn eigen filosofie. Viteezy past hierbij. Ik slikte al supplementen, dus ik vervang hiermee een gewoonte die ik al had. Dat deze beter bij mijn persoonlijke behoefte passen dan de houtje-touwtjemethode die ik hiervoor had, is een positieve vooruitgang. Mocht je nog inhoudelijke vragen hebben over de supplementen dan raad ik aan hierover contact op te nemen met Viteezy. Ben je benieuwd naar mijn ervaring over een tijdje? Kom dan zeker nog eens terug en/of stel je vragen hieronder in een reactie.

©Ground Picture – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven