Throw throw burrito: kaartspel en trefbal? | Review

Over Throw throw burrito (Asmodee) had ik al veel positiefs gehoord. Dat ze de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2021 hebben gewonnen in de categorieën 12 t/m 17 jaar én familiespel verbaast me dan ook niet. In deze review lees je waarom ze twee keer gewonnen hebben, maar ook hoe het ons hier bevalt.

Over Throw throw burrito

Tijdens Throw throw burrito combineer je een kaartspel met trefbal (waarbij je met burrito’s naar elkaar moet gooien). Een origineel spel dat de competitie aanwakkert en bovendien erg grappig is om te spelen. Je begint met het verzamelen van kaarten (per set van drie dezelfde win je punten). Maar dan trekt iemand een burritokaart! Hierna volgen drie verschillende opties (met de groep, met twee personen of voor de rest van de groep). Wie zijn tegenspelers raakt, pikt punten van hen en maakt meer kans om te winnen.

Het is een actief spel waarbij je genoeg bewegingsruimte moet hebben. Zorg er dus voor dat je het spel speelt in een ruimte waar niet te veel dingen staan die kapot kunnen vallen: de huiskamer is misschien een iets minder geschikte plek; in de achtertuin, in het park of op camping kan natuurlijk wel prima. Zeker leuk om met een groep te spelen!

Waarom heeft Throw throw burrito gewonnen in de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2021?

Met name de spanning (doordat je ieder moment in een burrito-gevecht terecht kan komen) en het hilarische aspect van Throw throw burrito maakt dit echt een winnaar. Daarbij is het natuurlijk bij uitstek een spel om lekker actief te bewegen.

Hoelang duurt het speelplezier?

Je bent ongeveer een kwartier bezig per potje.

Ons eindoordeel over Throw throw burrito

Dit spel vinden we zelf wel leuker om te doen met iets oudere kinderen; het draait om snelheid en goed kunnen gooien. Met onze (tikje fanatieke) dames van 6 en 7 zou dit waarschijnlijk op een collectieve huilbui uitdraaien 😉 Houd hier dan ook rekening mee als je het gaat spelen. Alternatief: pas de spelregels enigszins aan, zodat jongere kinderen toch een keertje kunnen meespelen. De aantrekkingskracht van de burrito’s is groot!

Het is heerlijk om te spelen. Je wordt vanzelf fanatiek, als je dat nog niet was, en wil het liefst zo snel mogelijk je tegenspelers afgooien. Dat leidt tot hilarische bewegingen en ontwijkende manoeuvres. Bovendien is het ook nog eens goed voor je conditie: met een paar potjes Throw throw burrito krik je je stappen voor die dag lekker op!

Algemene informatie over het spel

  • Throw throw burrito (Asmodee)
  • Geschikt voor: kinderen vanaf 7 jaar
  • Winnen op basis van handigheid, geluk en snelheid
  • Inclusief twee zachte burrito’s, kaarten, fiches en het Koning Burrito embleem
  • Prijs: € 29,95
Speelgoed van het Jaar throw throw burrito review
Bestel Throw throw burrito bij Bol.com

Kende jij Throw throw burrito al? Zijn jouw kinderen ook fan? Vergeet dan niet te stemmen op de Speelgoed van het Jaar verkiezing en je gegevens achter te laten: zo maak je namelijk kans op je favoriet!

Liefs, Merel

Schrijf je nu in voor de wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je me al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven