Press "Enter" to skip to content

Herbruikbare knijpzakjes van Squiz | Review

Vind jij het ook altijd zo’n gedoe om te sjouwen met potje, lepel en eventueel extra bordje? En kan je kindje prima fruit eten uit een knijpzakje? Probeer dan eens deze herbruikbare knijpzakjes! Wij testten de knijpzakjes van Squiz. In deze review vertellen we of het een succes is.

Herbruikbare knijpzakjes voor je baby of dreumes

Voor de snelle trek tussendoor zijn knijpzakjes ideaal, maar om nu elke keer al dat plastic weg te gooien, begon tegen te staan. Bovendien zitten er vaak meer toevoegingen in de zakjes uit de supermarkt en dat wilde ik eigenlijk niet meer. Daarom was ik erg benieuwd naar de voordelen van herbruikbare knijpzakjes. Blijven ze lang genoeg schoon en mooi in gebruik? Ik testte de knijpzakjes van Squiz en neem je graag mee in onze bevindingen.

Review Squiz herbruikbare knijpzakjes

Hoe werkt Squiz?

Je vult het zakje via de bredere, hersluitbare onderkant met een hapje naar keuze. Dat kan een potje gepureerde fruit of groente zijn uit de supermarkt, maar ook een smoothie of zelfgemaakte fruitmoes. Verder werkt hij in principe hetzelfde als de bekende knijpzakjes, alleen dan kun je deze na afloop schoonmaken in de vaatwasser. Je kan de zakjes invriezen, gebruiken bij opwarmen en overal mee naartoe nemen.

Werken de knijpzakjes? En worden ze goed schoon in de vaatwasser?

Ja, verrassend genoeg werken ze prima. De sluiting is heel makkelijk en de zakjes lekken gelukkig niet. Je kan ze daardoor prima meenemen voor onderweg. Zelf koos ik ervoor om ze met de hand af te wassen, omdat ik dat toch een frisser idee vind. Maar heb ze één keer in de vaatwasser gedaan en dat werkt echt beduidend minder. Je moet bovendien het tuitje met de hand schoonmaken, daar blijft de moes iets makkelijker achter. Heel praktisch is dat dus niet.

squiz herbruikbare knijpzakjes Sophie de giraf

Dat onderschrijft ook de Consumentenbond. Maak je het drinktuitje niet apart schoon, dan worden de zakjes niet makkelijk schoon in de vaatwasser. Je kan hiervoor het best een kleine borstel of smalle flessenrager gebruiken.

Nog één tip: leer je kindje aan om niet hard in de onderkant te knijpen.

De voordelen van herbruikbare knijpzakjes?

 1. Ze lekken niet
 2. Je kan je eigen voeding meenemen
 3. Doordat je de knijpzakjes kan hergebruiken is de milieubelasting minder groot.

Alle eigenschappen van Squiz op een rijtje

 • Aan de onderkant zit een grote opening waardoor je ze kunt vullen met groente, smoothies of fruit.
 • Een dubbele zippersluiting voorkomt lekken en houdt ze goed dicht.
 • Behalve in de koelkast, kan je de knijpzakjes ook invriezen.
 • Je kunt de Squiz zakjes het best schoonmaken onder de kraan.
 • Squiz gaat zo’n 50 beurten mee.
 • De zakjes zijn gemaakt van 100% Europese materialen en gegarandeerd vrij van BPA, PVC en ftalaten.
 • Er zijn twee maten op de markt: 90 ml. voor baby’s en 130 ml. voor peuters. Voor de allerkleinsten kun je een siliconen top aanschaffen waarmee ze de inhoud makkelijker kunnen opzuigen.
 • Behalve de dierenprint kan je ook de bovenstaande Squiz zakjes aanschaffen van Sophie de Giraf.
herbruikbare knijpzakjes squiz review vaatwasser

Voor deze set van drie Squiz knijpzakjes betaal je € 15,90. Ze gaan per stuk circa vijftig wasbeurten mee. Je bespaart jezelf hiermee bijna € 134,00 (uitgaande van € 0,99 voor een wegwerpzakje).

Ons eindoordeel over Squiz herbruikbare knijpzakjes

Persoonlijk vind ik ze handig. Het schoonmaken kost wat meer werk, maar daar tegenover staat dat ze herbruikbaar zijn en je niet steeds losse zakjes hoeft weg te gooien. Daarnaast zijn ze per saldo goedkoper dan elke keer een wegwerpzakje kopen. Ze sluiten prima en je kan gewoon je eigen eten meenemen. Zeker als je in de file staat of op een andere plek bent waar je minder makkelijk een potje opentrekt, komen ze goed van pas.

Bij jonge kinderen raad ik wel de siliconen top aan, al at ons zoontje er wel gewoon uit vanaf een maand of zeven. Dus of de Squiz herbruikbare knijpzakjes een blijvertje zijn? Bij ons wel! Niet op dagelijkse basis, maar wel als we op pad gaan en langere tijd in de auto zitten.

Lijkt jou zo’n herbruikbaar knijpzakje iets? Of staat het lastige schoonmaken in de vaatwasser je hierbij toch iets tegen? We zijn benieuwd wat jullie hiervan vinden!

Dit artikel is een samenwerking. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze Disclaimer, waarin we meer uitleg geven over de vormen van samenwerkingen op De Mamagids en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids