Een Spannende Verjaardag voor Sinterklaas (4+) | Review

Dat Sint ieder jaar ons koude kikkerlandje weer aandoet, mag geen verrassing heten. Maar wist je dat Sinterklaas zelf nog nooit een feestje heeft gekregen? Wij gingen met zijn drieën op pad naar Ernst, Bobbie en de Rest – Een Spannende Verjaardag voor Sinterklaas in de Stadsgehoorzaal, Vlaardingen. Een show waarin Ernst en Bobbie de Goedheiligman willen verrassen met een feestje. Benieuwd wat je kan verwachten? Lees dan snel onze review.  

Ernst en Bobbie fans

Afgelopen dinsdag kwam de reclame voorbij van Ernst, Bobbie en de Rest – Een spannende verjaardag voor Sinterklaas. ‘Die show wil ik zien, mama,’ juicht Rose. ‘Ikke ook, ikke ook!’ May danst uitgelaten door de huiskamer. Stiekem glimlach ik achter hun rug: ze weten nog niet dat we inderdaad naar het theater gaan deze week. Ze zijn echt helemaal gek op Ernst, Bobbie en de Rest en sinds ze alle Sintfilms op Netflix ontdekten, kunnen de Goedheiligman en zijn Pieten ook niet meer stuk. Perfecte combinatie dus.

Review Een spannende verjaardag voor Sinterklaas (4+)

Voor de show is er van alles georganiseerd in Sint-stijl

Iets voor 15.00 uur vertrekken we weer richting de Stadsgehoorzaal en eenmaal binnen kunnen ze lekker gaan spelen. Er is levensgroot mikado, ze kunnen blikjes omgooien met pittenzakjes, skippyballen, kleuren én hun schoen zetten. Tja, daar worden ze allebei wel heel blij van. We scheuren snel twee blaadjes uit mijn notitieboekje en met pen maken ze ijverig hun tekeningen. Rose kijkt me overtuigd aan: ‘Sint zal heel blij zijn met mijn tekening!’ – bescheidenheid is haar vreemd. Direct daarna papegaait May haar: ‘Sint is heel blij met de tekening.’ ‘Ja dames, dat weet ik wel zeker,’ beaam ik ze met een grijns.

En dan is het bijna zo ver. Weer met May op mijn arm (echt, laat die sportschool nu helemaal maar zitten, binnenkort kan ik gaan bodybuilden) wachten we geduldig tot de deuren opengaan en we de zaal binnen mogen. Twee gespannen kindergezichtjes houden de deur nauwlettend in de gaten, tot Piet ineens voorbij huppelt. ‘Ik durf daar wel op af,’ beweert Rose. Toch kijkt ze een beetje beduusd wanneer er echt één voor haar neus staat. Ze fluistert of ik wil vertellen over de tekening. Lachend geeft Piet de meisjes iets lekkers uit de zak en stoer zegt onze peuter dat ze heus wel met haar durfde te praten.

ernst bobbie verjaardag voor sinterklaas

Waar gaat het verhaal Een spannende verjaardag voor Sinterklaas over?

Sinterklaas komt elk jaar naar Nederland om kinderen te voorzien van mooie cadeaus, maar heeft zelf eigenlijk nog nooit zijn verjaardag gevierd. Gelukkig zijn daar Ernst en Bobbie die vinden dat hij dat feestje meer dan verdient. En ze hebben allemaal plannen: van het vertellen van een rustig verhaal tot bowlen. Ze worden het niet met elkaar eens, maar gelukkig heeft Sint de oplossing. Ze krijgen allebei hun zin.

Bowlen dus. Maar hoe moet dat? Al snel stelt Bobbie voor om de bowlingbal het publiek in te rollen. Natuurlijk niet met een echte. Hij loopt met de kegels de zaal in en eindigt pal naast Rose, die meteen een kegel in haar handen gedrukt krijgt. Rose’ dag kan niet meer stuk. Al is ze even teleurgesteld als ze later niet wordt uitgekozen om bij Sint op schoot een liedje te komen zingen. In tegenstelling tot haar moeder trouwens! Zodra Ernst en Bobbie de zaal in lopen op zoek naar een moeder om te komen zingen, duik ik veilig weg achter May.

Ontgoocheld

Het wordt nog even spannend als Sint mag kiezen hoe hij zijn verjaardagsfeest het liefst invult: de goochelaar die Ernst en Bobbie daarop inhuren, geeft het feest een onverwachte wending. Maar tot mijn verbazing blijven beide peuters geboeid kijken én zonder tranen. Ze vinden het fantastisch! Zelfs May houdt haar aandacht vast tot het doek iets na 18.00 uur valt. Knap, zeker omdat ik zie dat alle indrukken haar doodop hebben gemaakt. Ik draag haar opnieuw tot aan de auto (met inmiddels flink verzuurde armen) en we praten na.

Ons oordeel over Een spannende verjaardag voor Sinterklaas

Het oordeel van Rose en May

Rose zegt zonder blikken of blozen: ‘Dat de Pieten een cadeautje in mijn schoen hebben gedaan.’ Kleine materialist! May beaamt dat en zegt vervolgens: ‘En de Ernst en Bobbieshow.’ Gelukkig, hebben ze niet ruim anderhalf uur voor niks op het toneel gestaan. Thuis komen de verhalen mondjesmaat los. Hoewel ze het niet willen toegeven, zijn ze allebei hartstikke moe van alle indrukken van vandaag. Maar ik zie aan hun gezichten dat ze enorm hebben genoten en dat maakt elke seconde vandaag waard.

Mijn eigen oordeel over Een spannende verjaardag voor Sinterklaas

Sommige shows voor kinderen zijn wat vermoeiend en flauw, maar Ernst en Bobbie vervelen niet. In hun televisieshows vind ik ze vaak al grappig, op het toneel doen ze daar nog een schepje bovenop. De show is dynamisch, interactief en echt een doorlopend feestje! Het decor is bovendien prachtig, ik heb een paar keer oprecht hard zitten lachen en heb niks dan complimenten voor het duo dat mijn dochters bijna twee uur stil kreeg. Ondanks dat de show vrij lang duurde, had ik het niet idee dat ik ze continu moest vermaken. Ze waren ademloos en vonden het echt heel erg leuk. Daarmee is de show wat mij betreft geslaagder dan Geklungel in de Jungle (2018).

Eigenlijk slechts een kleine opmerking: één Piet leek wat apathisch. Weet niet of ze geen zin had, zich niet goed voelde of moest lijken op de Zielenpiet, maar het zag er een beetje apart uit en ik hoorde om me heen ook een aantal mensen zich hardop afvragen wat het idee erachter was. Dus die was niet echt een toevoeging aan het verhaal.

https://youtu.be/mpyY4ZJgAeY

Algemene informatie over Een spannende verjaardag voor Sinterklaas

Vanaf welke leeftijd is Een spannende verjaardag voor Sinterklaas geschikt?

In principe vanaf vier jaar, maar onze peuters van 2 en 3 vermaakten zich ook prima. Ondanks de vrij lange speelduur. Dus wat dat betreft is deze theatershow echt een aanrader. Zeker als je kinderen dol zijn op zowel Sinterklaas als Ernst en Bobbie.

Speeldata?

Een spannende verjaardag voor Sinterklaas speelt niet meer in de theaters. De DVD is niet te koop, wel staan op Videoland soms verschillende theatershows bekijken van Ernst, Bobbie en Sinterklaas.

Gaan jullie ook naar de Sinterklaas show van Ernst, Bobbie en de Rest dit jaar?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven