Sesamstraat ABC & 123 Puzzel | Review

Oefenen met cijfers en letters én je favoriete helden? Dat kan nu met de Sesamstraat ABC & 123 puzzel. Voor kleuters een hele leuke manier om spelenderwijs te oefenen met de eerste cijfers en letters. En een heel leuk cadeau om te geven aan een wat oudere peuter natuurlijk! In deze review vertel ik wat ons testpanel (3 en 4 jaar) ervan vond.

ABC & 123 puzzel

Inhoud van de doos

  • 10 cijferpuzzels
  • 26 letterpuzzels
inhoud sesamstraat abc 123 puzzel

Wat kan je doen met de Sesamstraat ABC & 123 puzzel?

De Sesamstraat ABC & 123 puzzel is eigenlijk een spelletje in de vorm van een puzzel. Je kunt het spel op verschillende manieren spelen. De manier die jullie kiezen, hangt gedeeltelijk af van de interesse van je kind en zijn voorkennis. Zo weten kinderen uit groep 1 vaak al wel hoe de verschillende cijfers eruit zien en kennen de snelle kleuters misschien het hele alfabet al. Bij peuters zal je nog meer moeten helpen.

Het is natuurlijk wel een hele leuke manier om (alvast) lekker te oefenen met cijfers en letters. Welke spellen je allemaal kan spelen met de ABC & 123 puzzel van Sesamstraat kan spelen?

  • Oefenen met cijfers Aan de ene kant zie je het getal staan, aan de andere kant een aantal herkenbare dieren of vormen. Door ze te tellen kan je de juiste puzzelstukjes bij elkaar leggen.
  • Oefenen met letters De ene kant van de puzzel bevat een voorwerp of figuur. Als je kind dit benoemt, weet hij met welke letter het begint en welk ander puzzelstuk daar vervolgens weer bij hoort. Andersom kan natuurlijk ook, dat je kind het voorwerp zoekt bij de letter.
  • Oefenen met lezen Onder de letters staat het woord geschreven. Je kleuter kan dus ook meteen voorzichtig beginnen oefenen met lezen en woorden herkennen.

Ons testpanel

Onze dochters zijn dol op Sesamstraat en vinden leren vooralsnog erg leuk. De Sesamstraat ABC & 123 puzzel werd dus meteen enthousiast ontvangen. Met twee kleuters aan tafel was het soms even schipperen, maar ik heb met Rose vooral de letters geoefend en met May de cijfers. Ze herkende er al een aantal (tot en met 4), de andere getallen konden we mooi oefenen. Het concept van deze ABC & 123 puzzel kennen we natuurlijk wel van andere, soortgelijke puzzels. Waar ik dus vooral benieuwd naar was, is of dit spel niet te makkelijk zou zijn voor Rose van bijna 5.

Sesamstraat ABC 123 puzzel review

Review van de Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Hoewel het geen vernieuwend spel is (het concept bestond al), is het wel een leuke variant. Hij is perfect voor kinderen die dol zijn op Sesamstraat vanwege de herkenbare karakters en plaatjes. Daarbij is de puzzel goed stevig, de stukken passen goed in elkaar en de afbeeldingen sluiten aan op verschillende niveaus in leren en ontdekken. Daarmee is het een leuke manier om je kleuter spelenderwijs te ondersteunen in het leren kennen van cijfers en letters.

Voor peuters is het meer voorbereidend op de basisschool. Zo merkte ik dat May het fijn vond om iets te spelen dat aansloot bij haar interesse. Ze kende vooraf enkele cijfers, maar nu weer wat meer. Daarnaast zat ze aan tafel toen ik het spelletje speelde met Rose en kon ook enkele letters aanleggen, zoals de M van mama en de O van oma.

Ik vond het fijn om te kunnen constateren dat Rose nog niet te oud was voor deze ABC & 123 puzzel van Sesamstraat. Vooral omdat ze lekker kon oefenen met de letters – iets waar ze op school ook mee bezig zijn – sloot het aan op haar interesse en had ze er veel plezier in. Uiteindelijk waren we zo’n 15-20 minuten zoet met puzzelen.

Is dit spel een aanrader voor peuters en kleuters?

Ja, ons eindoordeel is daarom dat de Sesamstraat ABC & 123 puzzel een leuk educatief cadeau is om te geven of krijgen. Nu voor onze peuter en kleuter, straks voor ons iets jongere neefje. Omdat de puzzels stevig zijn kunnen ze ook langer meegaan.

Algemene informatie over de Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Sesamstraat ABC & 123 puzzel
  • Aanbevolen leeftijd 3-6 jaar
  • Aantal spelers 1-2
  • Merk Just Games
  • Prijs € 14,99

Is jouw peuter/kleuter ook lekker bezig met het oefenen van cijfers en letters én dol op Sesamstraat? Dan is deze Sesamstraat ABC & 123 puzzel een echte aanrader. Hoe gaan jullie om met de beginnende interesse interesse in lezen en schrijven? Hebben jullie nog ander leuk speelgoed dat hierbij past?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven