Press "Enter" to skip to content

Sesamstraat ABC & 123 Puzzel | Review

Oefenen met cijfers en letters én je favoriete helden? Dat kan nu met de Sesamstraat ABC & 123 puzzel. Voor kleuters een hele leuke manier om spelenderwijs te oefenen met de eerste cijfers en letters. En een heel leuk cadeau om te geven aan een wat oudere peuter natuurlijk! In deze review vertel ik wat ons testpanel (3 en 4 jaar) ervan vond.

ABC & 123 puzzel

Inhoud van de doos

  • 10 cijferpuzzels
  • 26 letterpuzzels
inhoud sesamstraat abc 123 puzzel

Wat kan je doen met de Sesamstraat ABC & 123 puzzel?

Je kunt het spel op verschillende manieren spelen. Dat ligt ook een beetje aan de interesse van je kind en wat hij al een beetje kent. Zo weten kinderen uit groep 1 vaak wel hoe de verschillende cijfers eruit zien en kennen ze misschien het hele alfabet al. Bij peuters zal je meestal iets meer moeten helpen. Zo kan je oefenen. Welke spellen je met de ABC & 123 puzzel van Sesamstraat kan spelen?

  • Oefenen met cijfers Aan de ene kant zie je het getal staan, aan de andere kant een aantal herkenbare dieren of vormen. Door ze te tellen kan je de juiste puzzelstukjes bij elkaar leggen.
  • Oefenen met letters De ene kant van de puzzel bevat een voorwerp of figuur. Als je kind dit benoemt, weet hij met welke letter het begint en welk ander puzzelstuk daar vervolgens weer bij hoort. Andersom kan natuurlijk ook, dat je kind het voorwerp zoekt bij de letter.
  • Oefenen met lezen Onder de letters staat het woord geschreven. Je kleuter kan dus ook meteen voorzichtig beginnen oefenen met lezen en woorden herkennen.

Ons testpanel

Onze dochters zijn dol op Sesamstraat en vinden leren vooralsnog erg leuk. De Sesamstraat ABC & 123 puzzel werd dus meteen enthousiast ontvangen. Met twee kleuters aan tafel was het soms even schipperen, maar ik heb met Rose vooral de letters geoefend en met May de cijfers. Ze herkende er al een aantal (tot en met 4), de andere getallen konden we mooi oefenen. Het concept van deze ABC & 123 puzzel kennen we natuurlijk wel van andere, soortgelijke puzzels. Waar ik dus vooral benieuwd naar was, is of dit spel niet te makkelijk zou zijn voor Rose van bijna 5.

Sesamstraat ABC 123 puzzel review

Oordeel over de Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Als gezegd keek ik niet zozeer naar of het een vernieuwend type spel is, want dat is het natuurlijk niet. Als je kind dol is op Sesamstraat is dit echter wel een hele leuke variant. De puzzel is stevig, de stukken passen goed in elkaar en sluiten aan op verschillende (kleuter)niveaus in leren en ontdekken.

Aan May merkte ik dat ze het fijn vond om iets te doen dat bij haar interesse aansloot. Een aantal cijfers kende ze dus al en ze heeft er weer enkele bij geleerd. Tegelijkertijd keek ze ook mee met haar zus en kon ook enkele letters aanleggen, zoals de M van mama en de O van oma. Spelenderwijs leer je dan toch mee. En ook Rose bleek toch nog niet te oud voor de ABC & 123 puzzel van Sesamstraat. Vooral omdat ze lekker kon oefenen met de letters – iets waar ze op school ook mee bezig zijn. Uiteindelijk waren we zo’n 15-20 minuten zoet met puzzelen.

Eindoordeel: aanrader?

Ja, ons eindoordeel is daarom dat de Sesamstraat ABC & 123 puzzel een leuk cadeau is om te geven of krijgen. Nu voor onze kleuters, straks voor ons iets jongere neefje.

Algemene informatie over de Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Sesamstraat ABC & 123 puzzel
  • Aanbevolen leeftijd 3-6 jaar
  • Aantal spelers 1-2
  • Merk Just Games
  • Prijs € 14,99

Is jouw peuter/kleuter ook lekker bezig met het oefenen van cijfers en letters én dol op Sesamstraat? Dan is deze Sesamstraat ABC & 123 puzzel een echte aanrader. Hoe gaan jullie om met de beginnende interesse interesse in lezen en schrijven? Hebben jullie nog ander leuk speelgoed dat hierbij past?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids