Review | Satin Sleepers satijnen kussensloop

Wie krullen heeft (of een kind met krullend haar) heeft misschien weleens gehoord van een satijnen kussensloop. Ze zijn razend populair, ook onder beroemdheden die zweren bij het effect op hun huid. Klopt dat inderdaad?

Wat zijn de voordelen van een satijnen kussensloop?

Los van het feit dat BN’ers als Maik de Boer, Maan en Pauline Wingelaar ermee weglopen, kan je Satin Sleepers ook bij diverse kap- en schoonheidssalons kopen. Dat is niet voor niks: de satijnen slopen van Satin Sleepers zijn om meerdere redenen een aanrader. De speciale weeftechniek en coating, die nodig is voor een satijnen kussensloop van dit merk, maken namelijk ten opzichte van katoen dat je:

 • Minder last hebt van rimpelvorming
 • Klitten en knopen (zeker bij krullend haar) aanzienlijk minder kans krijgen
 • Haar en huid beter gehydrateerd blijven
 • Er geen vocht wordt onttrokken aan de huid
 • Haar meer glanst en gezonder oogt
 • Huid minder vet is en er stralend uitziet

Daarbij zijn ze hypoallergeen en dus geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Ook sta je na een goede nacht slapen op zonder vouwen in je gezicht. Een veelbelovend rijtje dus. Maar hoe bevalt dat nu als je een tijd op een satijnen kussensloop slaapt?

Hoe bevalt een satijnen sloop in de praktijk?

Merel – testte de slopen samen met haar dochter (7)

Ik ben enorm positief. Het grootste verschil zie ik bij mijn dochter. Zij heeft een mooie bos krullen, maar na een nacht slapen zat het vaak een beetje pluizig en bovendien klitte het erg snel. Sinds we de Satin Sleepers gebruiken is dat aanzienlijk minder. Haar haren zien er in het algemeen beter uit, knopen en klitten behoren echt tot het verleden. Met krullen is dit dus sowieso een musthave! Daarbij merk ik echt verschil als ze eens een nachtje op een normaal sloop heeft gelegen: dan zit het zoveel rommeliger. De sloop gaat dus echt mee op vakantie of voor een nachtje logeren bij opa en oma.

Daarnaast heb ik zelf ook een satijnen sloop. Niet vanwege krullen of klitten, want die heb ik niet, maar vooral omdat ik benieuwd ben wat het voor mijn huid doet. Ik vind het overigens een lastige om het verschil goed te kunnen zien, omdat ik een vrij rustige en gladde huid heb, maar het lijkt zeker of mijn huid iets meer glanst. Of nu de vader de wens is van de gedachte of niet, ik ben er blij mee. Enige minpuntje dat ik kon vinden: satijnen kussenslopen zijn nogal glad. Dat betekent dat je gezicht er nog weleens afglijdt ’s nachts. Althans, bij mij. Mijn dochter Rose lijkt hier geen last van te hebben.

Sophie – testte het kussensloop met haar zoontje (5)

Het eerste wat mijn zoon zei toen hij de kleur zag: ‘Tante weet wat mijn lievelingskleur is.’ Hij probeerde gelijk daarna het sloop over zijn kussen te doen, maar dit bleek nog een lastige klus voor hem, aangezien het erg glad is. Na het uitleggen van ‘het’ binnenste buiten trucje, lukte het alsnog.

Aangezien ik niet alleen zijn mening belangrijk vind, maar ook mijn eigen ervaringen, heb ik vannacht ook geslapen op hetzelfde kussensloop. Voordat ik ging slapen reageerde mijn man erg verbaasd, aangezien hij dacht dat het alleen voor krullend haar was bedoeld en ik steil haar heb. Het leek hem beter dat hij het zou testen, maar aangezien de review dan nooit komt, had hij pech.

Allereerst moest ik even wennen aan de gladde stof. Niet vervelend, maar anders. Mijn kussen moet altijd koud aanvoelen wanneer ik ga slapen, anders word ik onrustig. Ik heb een kussen dat daarbij moet helpen, maar met dit sloopje voelde ik het er helaas niet doorheen. Voor mij persoonlijk dus iets te warm, maar in de herfst/winter is dat niet zo erg.

Ik heb een fijne nachtrust achter de rug. In de ochtend kwam mijn zoon enthousiast naar mij toe. Hij had heerlijk geslapen dankzij het sloop en gaf aan dat hij zelfs met ‘nat’ (lees: handdoekdroog) haar erop kon liggen. Zonder dat hij steeds een natte plek op het kussensloop voelde. Zijn haar zat nog goed, dus in de ochtend een klein beetje gel erin, kammen en hij was klaar om naar school te gaan.

Algemene informatie over Satin Sleepers

Prijs, verkrijgbaarheid

 • Satijnen kussenslopen van Satin Sleepers zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, crème, zilver, zwart, roze, fuchsia, lichtblauw, donkerblauw, groen, rood, paars en goud
 • Formaat: 50×60 of 60×70
 • Prijs: €17,50 voor het kleine formaat, € 19,50 voor een grotere sloop
 • Je kan de kussenslopen gewoon wassen op 40 of zelfs 60 graden
 • Aanvullende informatie: de kussenslopen zijn 100% diervriendelijk en vegan

Was jij al bekend met satijnen kussenslopen? Of heb je er misschien eentje en wil je graag je ervaring delen? We lezen het graag in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven