Review | Sapje zwangerschapsbox: helpt het?

Groentesap is hip, maar is het ook lekker? Toen ze van Sapje vroegen om een box te testen, was ik meteen enthousiast. Niet omdat ik nu per se meedoe met die hele gezondheidshype – helaas ben ik wat dat betreft net een groot klein kind – maar omdat ik op dit moment borstvoeding geef en mijn lijf graag een extra boost geef. Daarom testte ik afgelopen weken de zwangerschapsbox, vol energiebommetjes en antioxidanten voor een betere weerstand; beide geen overbodige luxe in deze periode. Hoe het groentesap van Sapje smaakt, wat ik er zelf van merkte en natuurlijk ook waar je het koopt, lees je in deze uitgebreide review.

Sapje zwangerschapsbox

Inhoud van de zwangerschapsbox

De zwangerschapsbox bestaat uit in totaal 24 glazen flesjes met daarin verschillende soorten groentesap. Hieronder staat wat je kan verwachten en welke groenten- en fruitsoorten hierin verwerkt zijn. De sapjes worden bevroren geleverd, omdat op die manier alle oorspronkelijke voedingsstoffen zoveel mogelijk intact blijven.

 • 3x Fuel (komkommer, witte wortel, spinazie, venkel, pastinaak, bleekselderij, Chinese kool, citroen, munt, peterselie, steviablad, vanille), 408 gram groenten per flesje
 • 3x Detox (snijbiet, komkommer, spinazie, groene paprika, bleekselderij, appel, spitskool, citroen, broccoli, peterselie, gember, zeesla), 372 gram groenten per flesje
 • 3x Recharge (boerenkool, spinazie, komkommer, peer, paksoi, Romeinse sla, Chinese kool, palmkool, citroen, andijvie, raapsteel, peterselie, munt, zeekraal, waterkers), 405 gram groenten per flesje
 • 3x Sunny (gele biet, pastinaak, gele puntpaprika, gele wortel, gele courgette, Granny Smith, sinaasappel, wortel, citroen, kurkuma, aloë vera, gember, zwarte peper), 377 gram groenten per flesje
 • 3x Power (tomaat, rode puntpaprika, wortel, bleekselderij, limoen, wilde rode bosbes, Dulse zeewier, kurkuma, basilicum, Spaanse peper), 391 gram groenten per flesje
 • 3x Reboot (bleekselderij, ananas, Romeinse sla, andijvie, ijsbergsla, groene kool, Granny Smith, citroen, passievrucht, gember, citroenmelisse, broccolikiemen), 381 gram groenten per flesje
 • 2x Energy (rode biet, paarse wortel, rode kool, appel, citroen, paarse zoete aardappel, paarse boerenkool, gember, basilicum), 384 gram groenten per flesje
 • 2x Wild (bleekselderij, brandnetel, spinazie, Granny Smith, komkommer, limoen, wilde duindoornbes, hennepblad, raapsteel, paardenbloemblad, hennepolie), 396 gram groenten per flesje
 • 1x Recover (wortel, rode biet, granaatappel, kers, zwarte bes, kurkuma, gember, sinaasappel, ginseng, zwarte peper), 383 gram groenten per flesje
 • 1x Boost (witte wortel, Chinese kool, witte kool, komkommer, Granny Smith, witte biet, venkel, ananas, citroen, gember, alfalfa gras, munt), 390 gram groenten per flesje

Naast deze box kan je ook een gezonde detox doen van 1-7 dagen.

Wat doen de verschillende sapjes?

Vrijwel allemaal beloven ze een ondersteuning te geven aan je energieniveau. Niet verkeerd in een periode waarin je meer energie verliest dan normaal door de slapeloze nachten en het geven van borstvoeding (of tijdens de zwangerschap door het gebrek aan slaap en omdat je lijf een kindje laat groeien).

Gezondheidsvoordelen van groentesap voor je borstvoeding en lijf

Het is niet zo dat je lijf met meer groenten betere borstvoeding maakt: je lichaam pakt wat nodig is om borstvoeding aan te maken, al dan niet vanuit de voorraden die het al heeft opgeslagen. Als je dus op een dag te weinig binnenkrijgt aan vitaminen en mineralen, dan lijdt je borstvoeding daar niet onder, maar jij persoonlijk wel. Een langdurig tekort aan bepaalde voedingsstoffen maakt namelijk extra vermoeid, kan hoofdpijn en andere vervelende klachten opleveren.

Om die reden is het extra belangrijk om in deze intensieve tijd goed voor jezelf te zorgen. Je lijf gebruikt meer energie en heeft meer voedingsstoffen nodig dan normaal. Een groentesapje, dat boordevol essentiële vitaminen en mineralen zit, kan daarbij een fijne ondersteuning bieden. Met de koudgeperste sapjes, die bestaan uit verse, biologische groenten, geef je je lijf wat het nu zo hard nodig heeft. Daardoor blijf je fitter en gezonder, en houd je je weerstand op peil.

Algemene informatie over de zwangerschapsbox

 • Prijs: € 105,00 (bij een bestelling voor meerdere maanden krijg je tot 15% korting)
 • Vitaminen: A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K
 • Mineralen: calcium, foliumzuur, fosfor, ijzer, jodium, kalium, koper, magnesium, mangaan, zink
 • De zwangerschapsbox is online verkrijgbaar en ook geschikt voor de borstvoedingsperiode

Review Sapje zwangerschapsbox

Waarom ik graag groentesapjes wilde drinken

Ik vond het best spannend om een box vol groentesapjes te bestellen. Van nature hou ik eigenlijk niet zo van groenten, tenzij ze verwerkt zitten in een saus. Toch wilde ik dit heel graag doen. Ons zoontje is prematuur geboren (met 35 weken) en toen de borstvoeding goed op gang was, wist ik dat ik dit heel graag wilde gaan volhouden. Om mijn lijf voldoende te ondersteunen, leken groentesapjes me een waardevolle toevoeging aan mijn dagelijkse voeding – gezonder ook dan de supplementen die ik daarvoor slikte.

In het verleden heb ik bovendien lang borstvoeding gegeven: twee jaar. Hoe ik dit volhield? Eerlijk gezegd heb ik werkelijk geen idee, want ik voelde me continu uitgeput, liep meerdere keren een ijzertekort op en waarschijnlijk ook een tekort aan andere belangrijke vitaminen en mineralen. Ik koos door de vermoeidheid vaker voor ongezonde voeding en kwam in een vicieuze cirkel terecht. Dit keer wil ik dat koste wat het kost voorkomen; onder andere dus door gezonde keuzes te maken. De box vol groentesapjes is daar een onderdeel van, net zoals dagelijks twee stuks fruit eten en voldoende vocht drinken. Ook probeer ik met het avondeten meer te variëren dan voorheen.

Alles dat je wil weten over de smaak

Eerlijk gezegd valt het me alles mee. Een aantal sapjes vind ik lekker, met name Sunny en Power groentesap (met onder meer tomaat, paprika en wortel). Die laatste smaakt eigenlijk gewoon naar koude tomatensoep. Ook het flesje Energy (met rode bietensap) is verrassend goed te doen: een lekkere start van je dag en bovendien vol vitamine A, C, K en kalium.

De groene groentesapjes smaken zoals je waarschijnlijk verwacht: iets bitterder en soms wat zurig, door bijvoorbeeld de toevoeging van limoen of scherp dankzij de gember. Persoonlijk vond ik deze niet lekker, maar wel prima om te drinken. Uiteindelijk is het maar een flesje en, in het geval van een zwangerschap of borstvoeding, ook nog eens voor het goede doel.

Wat doet het met je lijf op de langere termijn?

Nu zal dit wellicht persoonlijk zijn en hangt mijn ervaring ook samen met de omstandigheden, maar ik voelde me fitter. Zeker na het drinken van het groentesap merkte ik bovendien dat ik minder trek had in zoetigheid. Hoewel ik niet direct afviel door het sap zelf, had het op de lange termijn dus wel een positief effect. Toch handig voor deze notoire zoetekauw. Bovendien wen je aan de verschillende groentesmaken en daardoor kies ik nu sneller om eens iets anders te eten dan normaal. En tot slot, kan een placebo-effect zijn – hiervoor mis ik de medische kennis: ik voel me gezonder. Het voelt ook gewoon beter om groentesap te drinken dan een supplement te nemen als ik eerlijk ben.

Eindoordeel over groentesap van Sapje

Ik ben positief verrast. De zwangerschapsbox (die in de borstvoedingsperiode zeker ook van pas komt) is gevarieerd, uitgebreid en een fijne ondersteuning in deze tijd. Voorheen heb ik de eerste maanden altijd als zwaar en vermoeiend ervaren. Nu ben ik fitter, ondanks dat ik net als zeven jaar terug opnieuw twee keer zwanger ben geweest in een jaar tijd en ondanks de aanslag die dit was op mijn lijf. De groentesapjes ondersteunen in de vorm van een regelmatige vitaminen- en mineralenboost, leren ons zoontje nu alvast de verschillende groentesmaken herkennen en (hopelijk) waarderen en .

Qua smaak vind ik de verschillende soorten sap verrassend. Er is eigenlijk maar één smaak die ik echt niet lekker vond en dat was ‘Wild groentesap’. Op een box van 24 flesjes valt dat dus reuze mee. Je hoeft dus geen groenteliefhebber te zijn om de sapjes te kunnen drinken. Bovendien is het dan soms maar een kwestie van knop omzetten; uiteindelijk drink je dit ook om je lijf goed te ondersteunen in een fysiek intensieve periode.

Veel gestelde vragen over de sapjes

Ik besloot mijn volgers op Instagram eens te vragen wat ze wilden weten. Daar kwamen de volgende vragen uit.

Hoe zit het met de vitamine A in de zwangerschapsbox?

Zoals je misschien weet moet je het gebruik van vitamine A tijdens je zwangerschap en de borstvoedingsperiode beperken. Het gaat daarbij om vitamine A uit dierlijke producten, waarbij leverworst en paté de bekendste voorbeelden zijn. In groente en fruit zit echter provitamine A – een voedingsstof die je lijf naar behoefte kan omzetten in vitamine A, maar waar je nooit te veel van binnen kunt krijgen. Omdat de sapjes in de zwangerschapsbox uitsluitend bestaan uit plantaardige ingrediënten, is de hoeveelheid (pro)vitamine A die je hiermee binnenkrijgt veilig.

Hoe worden de sapjes geleverd?

De verschillende groentesapjes zitten in glazen flesjes. Je krijgt de door jou gekozen box bevroren thuis. Na ontvangst moet je ze dus allemaal meteen in de vriezer doen en daarna kan je ze er dagelijks naar behoefte uithalen.

Vervangt het groentesap je normale portie groenten en fruit?

Nee. Hoewel het groentesap veel vitaminen en mineralen bevat, zitten er relatief weinig vezels in per flesje. Ook levert het niet veel calorieën. Om aan je dagelijkse benodigde hoeveelheid vezels te komen, heb je nog steeds ‘echte’ groenten nodig. Het is wel een fijn extraatje dat je vitaminen- en mineralenvoorraad op een lekkere en makkelijke manier aanvult.

Leuk om te weten: Sapje kiest voor seizoensgroenten. Daarom kan je per seizoen een ander assortiment verwachten dat past bij de tijd van het jaar. Niet alleen gezond dus, maar ook beter voor het milieu.

Hoe lang duurt het voor een flesje groentesap ontdooid is?

Het duurt ongeveer acht uur buiten de koelkast voor je sapje ontdooit is, in de koelkast circa vierentwintig uur.

Drink je de sapjes snel?

In de drukte ben je misschien geneigd het flesje snel te drinken, zoals je gewend bent van bijvoorbeeld sinaasappelsap. Toch is het beter om dit rustig aan te doen. Dat heeft twee redenen. Ten eerste is het belangrijk dat de enzymen in je speeksel hun werk kunnen doen, waardoor je sapje straks beter wordt verteerd en opgenomen door je lijf. Ten tweede geniet je dan bewuster van het groentesap en voel je je na afloop meer verzadigd dan als je het achterover slaat.

Over Sapje

https://youtu.be/H0VHDrU8d4c

Is zo’n groentesap box ook iets voor jou?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven