Review | Poopsie Slime Surprise! Unicorn – FAIL!

De nieuwste aanwinst in de serie Poopsie Slime Surprise! is de Poopsie Slime Surprise! Unicorn. In mijn review vertel ik waar je goed op moet letten, want hier ging het een beetje mis… Ook vertel ik of het net zo leuk is als de andere items uit deze slijmserie. Lees maar snel verder.

Poopsie Slime Surprise! Unicorn

Om de ‘geboorte’ van de Poopsie Slime Surprise! Unicorn te vieren, kregen we niet alleen een mooi pakket voor deze review maar ook een heerlijke red velvet eenhoorn taart van Life of Pie AMS. Compleet weggeblazen door één van de lekkerste taarten die ik ooit op heb, moesten we natuurlijk ook nog onbevooroordeeld kijken hoe leuk het nieuwe speelgoed was. Maar het lukte. Met een dochter die dol is op slijm maken volgens dit basisrecept kon ik goed onderzoeken of de Unicorn een aanwinst is.

(De moeite waard om zelf eens te gaan proeven)

Vier verschillende soorten Poopsie Slime Surprise! eenhoorns

Een eenhoorn die slijm poept – het klinkt niet heel aantrekkelijk, maar is onder kinderen gelijk weer razend populair. Vooraf weet je echter niet welke eenhoorn je krijgt in de Poopsie Slime Surprise! pakket. Er zijn vier verschillende varianten:

 • Dazzle Darling
 • Rainbow Brightstar
 • Oopsie Starlight
 • Woopsie Doodle

Inmiddels kan je (op Bol.com) alleen nog de Poopsie Slime Surprise! Q.T. Unicorns kopen.

Inhoud van de verpakking

 • Eenhoorn (wij kregen Dazzle Darling)
 • Potje
 • Eenhoornlepel
 • Schoonmaakborstel
 • Maatbeker
 • 8 verrassingspakketjes

Verrassingspakketjes: de inhoud

Bij elke eenhoorn krijg je dus 20 verrassingen en geen eenhoorn is hetzelfde. Dus leuk speelgoed om te verzamelen, al is het wel prijzig.

Hoe open je de Poopsie Slime Surprise! Unicorn verpakking?

Misschien ben ik de enige die hier tegenaan liep, maar er zit een dun laagje transparant plastic om de verpakking heen. Dit moet je eerst lostrekken voor je de Poopsie Slime Surprise! Unicorn verpakking kan openen via het daarvoor bestemde lipje. Als je het karton eraf haalt, vind je de verschillende verrassingen er tegenaan geplakt.

Hoe werkt de Poopsie Slime Surprise! Unicorn?

Benodigde tijd: 45 minuten

Je voert de eenhoorn na het unboxen water, glitters en een speciale shake, waarna ze glitterslijm uitpoept. En doordat geen shake hetzelfde is, zal het slijm ook elke keer een andere kleur hebben. Extra verrassingselement dus. Een nieuwe manier van slijm maken dus. Maar of het een succes is? Lees onderstaande tips goed door en voorkom dat je dezelfde fout maakt als ik! Doe de luier uit voor je aan alles begint (zie: stap 6).

 1. Pak een zakje glitters (unicorn shimmers)

  De glitters doe je in het bijgeleverde potje.Poopsie-Slime-Surprise-eenhoorn glitters

 2. Stel de eenhoorn goed in

  Deze stap is belangrijk en mag je dus niet overslaan. De schakelaar kan je instellen op eten of poepen. In dit geval moet hij naar links (eten). Je hoort een klik wanneer hij goed zit.Poopsie-Slime-Surprise-eenhoorn glitters voeren

 3. Glitters voeren

  Je moet geen haast hebben wanneer je deze stap uitvoert, maar het is dus tijd om je eenhoorn glitters te voeren. Lepeltje voor lepeltje. Zorg ervoor dat je een ondergrond hebt die je makkelijk kan schoonmaken, want voor je het weet zitten de glitters werkelijk overal!
  Poopsie-Slime-Surprise-eenhoorn gebruiksaanwijzing

 4. Geef je eenhoorn te drinken

  Vervolgens is het tijd om water toe te voegen. Hiervoor gebruik je de beker die bij je pakket zit. Vul hem tot de onderste rand en lepel ook dit naar binnen. Is je kind inmiddels veel te ongeduldig of heb jij het wel gehad? Dan kan je het water ook naar binnen gieten.Poopsie-Slime-Surprise-eenhoorn drinken geven

 5. Je eenhoorn voeren

  Je bent er bijna! Na de glitters en het water heeft je eenhoorn ook nog voeding nodig. Dit doe je met behulp van een speciale shake: zakje unicorn food in de shakebeker, volle maatbeker erbij en een minuut lang schudden. Sla dit schudden zeker niet over! Poopsie-Slime-Surprise-eenhoorn voeding

 6. Zet je eenhoorn op het potje

  LET OP!
  1) Wieg je eenhoorn 15 seconden rustig heen en weer.
  2) ‘Zet je eenhoorn op het potje’ is iets dat je echt op tijd moet doen. Ik stond nog te klungelen met de luier toen ik per ongeluk op de navel drukte en de helft naar buiten stroomde. Wat naar buiten komt, is nog geen slijm, maar heel waterig en moeilijk te verwijderen. Zorg daarom altijd voor een ondergrond die vies mag worden en makkelijk af te nemen is. Geen wit fotodoek, just saying…
  3) Schuif de schakelaar naar ‘poepen’.
  Poopsie-Slime-Surprise-eenhoorn FAIL

 7. Wachten!

  Je moet ongeveer tussen de 15-20 minuten wachten tot de waterige substantie is veranderd in slijm.

 8. Maak je unicorn van binnen goed schoon

  Een mooi klusje dat je kan doen tijdens het wachten. Voor je aan een nieuw slijm kunt beginnen, is het namelijk belangrijk dat je de eenhoorn van binnen schoonmaakt met het meegeleverde borsteltje. Nu is alles nog vloeibaar, na verloop van tijd stolt en het dat krijg je er dan bijna niet meer uit. Volg hierbij de gebruiksaanwijzing en het kan bijna niet misgaan: spoel de mond schoon en borstel na. Dit doe je ook bij het reservoir aan de achterkant.
  Probeer de glitters zoveel mogelijk te verwijderen met een keukenpapiertje dat je weggooit in de prullenbak. Glitters wegspoelen door de gootsteen is slecht voor het milieu.

 9. Veel plezier met je slijm

  Na ca. 18 minuten ging ik kijken in het potje en toen lag dit slijm klaar. Het was qua dikte precies goed om mee te gaan spelen. Mocht je het dan te dik vinden, dan kan je extra water toevoegen; is het te dun nog even laten liggen. Slijm-Poopsie-Slime-Surprise-Unicorn

Waar ging het bij ons mis met de eenhoorn?

Zoals in de gebruiksaanwijzing staat, moet je de eenhoorn 15 seconden rustig heen en weer wiegen voor je hem laat poepen. Maar omdat ik voortijdig op die navel had gedrukt en de helft eruit stroomde, was onze handleiding onleesbaar geworden. Zonder dat wiegen krijg je heel raar, stug slijm in een waterig plasje.

Beter dan op bovenstaande foto werd het niet, ook niet toen we extra sparkles toevoegden. Beetje jammer wel. Wat dat betreft luistert het dus allemaal best wel nauw als je aan de slag gaat met de Poopsie Slime Surprise! Unicorn.

Review: ons eindoordeel over de Poopsie Slime Surprise! Unicorn?

In eerste instantie wilde ik de Poopsie Slime Surprise! Unicorn testen met onze vierjarige dochter. Achteraf ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan. Om slijm te maken met deze bijzondere eenhoorn heb je namelijk geduld nodig – en dat is niet bepaald haar middle name. Bovendien luisteren de instructies als gezegd best nauw. Je moet geen stappen overslaan of willen afraffelen, want dan bestaat de kans dat je slijm mislukt en dat is zonde.

Als alles gaat zoals zou moeten krijg je echt een mooi slijm van de juiste dikte. De glitters en glans die je bij de Poopsie Slime Surprise! Unicorn unboxing krijgt, zijn een leuke toevoeging. De adviesleeftijd is 5 jaar las ik ergens. Zelf zou ik misschien 6+ aanhouden – beetje afhankelijk van je kind. De eenhoorn ziet er mooi uit en kan je na afloop nog gebruiken om lekker mee te spelen, extra leuk als je ook andere items in deze serie hebt. Toch is het ergens jammer dat je geen navulverpakkingen kan kopen om daarmee nog meer slijm te maken; zijn je zakjes op dan is dat gedeelte ook eigenlijk wel klaar.

Punt van aandacht

De glitters blijven afgeven tijdens het spelen. Om die reden wordt dit speelgoed afgeraden voor jonge kinderen en moet je na het spelen met je slijm je handen goed wassen. Dit staat ook op de verpakking.

Duurzaamheid van Poopsie Slime Surprise! Unicorn

Iets anders waar ik wel tegenaan loop met dit speelgoed, maar eigenlijk met alle unboxing artikelen, is dat het weinig duurzaam is. De verpakkingen bevatten veel (onnodig) plastic, geen biologisch afbreekbare glitters en omdat je geen navulling kan kopen, is het product eigenlijk een tikje nutteloos na vier keer slijm maken. Althans, je kan nog altijd spelen met je eenhoorn natuurlijk, maar verder?

Aanrader om te kopen?

Tja, ik hink erg op twee gedachten.

Ja, het is onwijs leuk om mee te spelen, mijn dochter had er veel plezier van en het slijm is (mits je de aanwijzingen op de juiste manier uitvoert) van goede kwaliteit.

Nee, het is niet best voor het milieu en na vier keer spelen kan je feitelijk weinig meer.

Inmiddels (2022) durf ik zelfs te stellen dat dit unboxing speelgoed niet meer van deze tijd is. Het levert te veel afval op in ruil voor beperkt speelplezier. Misschien is het goed voor de fabrikant om hier een ecologisch verantwoorde versie van te maken, met afbreekbare zakjes en inhoud.

Genomineerde Speelgoed van het Jaar 2018

Poopsie Slime Surprise! is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 6 & 7 jaar. Met name omdat het de motoriek stimuleert en je hiermee op een verantwoordere manier slijm maakt dan wanneer je lijm, scheerschuim en lenzenvloeistof gebruikt.

Hebben jullie de Poopsie Slime Surprise! Unicorn? Hoe sta jij in het hele verhaal van milieuvriendelijkheid tegenover speelplezier? Pakken ze bij jullie de eenhoorn bijvoorbeeld nog weleens nadat alle slijm gemaakt is? We lezen het graag in de reacties terug!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

We kregen de Poopsie Slime Surprise Unicorn van MGA Entertainment

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven