Review Poopsie Slime Surprise! Pooey Puitton

Pooey Puitton is het nieuwste en meest uitgebreide lid van de Poopsie Slime Surprise! serie. De combinatie van unboxing en slijm is een groot succes, maar is de vrolijke tas met allerlei kleuren slijm dat ook? Met deze Pooey Puitton maak je 12 verschillende kleurtjes slijm inclusief diverse soorten glitters en crunch. June en ik testten hem voor je uit! 

Inhoud Poopsie Slime Surprise! Pooey Puitton

De tas ziet er echt leuk uit. Je krijgt een witte tas met gouden hengsels en pastelregenboogkleurige afbeeldingen aan de buitenzijde. In de koffer vind je: 

 • 12 zakjes Unicorn Food (oftewel 12 kleuren)
 • 6 magische pakketjes (glitter en crunch)
 • 4 geheime geurtjes
 • 1 lepel
 • 1 flesje om je slijm in te maken
 • 1 poepsleutelhanger
 • 12 aparte bakjes om je slijm in te bewaren

Zoals je misschien al weet van o.a. de gewone Poopsie Slime Surprise! is de poepsleutelhanger niet groot genoeg om alle slijm in te bewaren van één kleur. Ik raad dan ook aan om het gekleurde slijm te bewaren in de afgesloten bakjes, anders wordt het heel snel droog en onbruikbaar. 

Hoe maak je slijm met Poopsie Slime Surprise! Pooey Puitton?

Benodigde tijd: 45 minuten

Slijm maken met Poopsie Slime Surprise Pooey Puitton. Duurde langer dan verwacht, omdat het slijm lange tijd waterig bleef. Normaliter zou je met ongeveer een halfuur klaar moeten zijn. 

 1. Lees de gebruiksaanwijzing

  Na mijn fout met de Poopsie Slime Surprise! Unicorn lees ik altijd eerst heel zorgvuldig de gebruiksaanwijzing. Ik raad je aan dit ook te doen, zeker met oog op het pakken van water, een schaar etc. Zorg ook voor een ondergrond die goed schoon te maken is! 

 2. Meet 30 ml. water af in de maatbeker en schen dit in de grote beker

  Let op: wij gebruikten 30 ml. water (twee keer de maatbeker vullen tot het streepje) en daardoor bleef het slijm lange tijd waterig. Desondanks raad ik niet aan minder water te gebruiken dan in de gebruiksaanwijzing staat.pooey-puitton-review gebruiksaanwijzing unicorn lepel

 3. Kies een lekker geurtje uit

  Je hoeft maar vijf druppels toe te voegen. Het kan echter wel lastig zijn om het de druppels uit het geurflesje te krijgen. Blijf er daarom bij als ouders en help waar nodig. pooey-puitton-review-geur-toevoegen gebruiksaanwijzing

 4. Voeg Unicorn Food naar keuze toe

  Kies een kleur die je mooi vindt, draai het flesje open en schud het helemaal leeg in de beker. pooey-puitton-review-unicorn food toevoegen kleur gebruiksaanwijzing

 5. Schud de beker een minuut lang

  Ongetwijfeld overbodig om te zeggen, maar met de dop erop 😉 pooey-puitton-review-schudden

 6. Wacht 15-20 minuten

  Althans, dat staat zo in de gebruiksaanwijzing. Bij ons bleef het slijm vrij waterig. Daarom moesten we langer wachten (uiteindelijk zo’n veertig minuten) tot  het slijm de gewenste dikte had. slijm maken met poopsie slime surprise pooey puitton gebruiksaanwijzing review

 7. Maak je slijm helemaal af met Unicorn magic, sparkle en crunch

  Kneed dit rustig door elkaar tot het slijm de juiste structuur heeft en de glitters/crunch goed verspreid zijn. pooey puitton glitterslijm maken how to

Review Poopsie Slime Surprise! Pooey Puitton

Net als bij Poopsie Slime Surprise en de Unicorn is dit een hele leuke manier van slijm maken. Vooral omdat het een kleine verrassing blijft welke kleur je nu weer maakt. In tegenstelling tot beide andere items van Poopsie Slime Surprise! bevat deze variant niet heel veel inpakmateriaal én de handige bewaarbakjes. Dat laatste vind ik echt heel fijn. Bij de andere twee items werd het slijm na afloop uiteindelijk onbruikbaar, omdat we het niet goed konden opbergen.

Zijn de geurtjes een toevoeging aan het Pooey Puitton pakket?

Bij Poopsie Slime Surprise Pooey Puitton krijg je vier verschillende geurtjes. Die van ons waren (volgens ons): 

 • komkommer
 • kers
 • sinaasappel
 • onbekend

De laatste konden we allebei niet thuisbrengen. Persoonlijk vond ik de geurtjes niet per se een toevoeging op het slijm. De komkommer en citrusvrucht waren wel erg fris; de kers rook vooral chemisch (snoepachtig) en de onbekende niet lekker.

Hoe is de kwaliteit van het slijm?

We volgden de instructies precies als hierboven beschreven. Toch voelde het in eerste instantie heel waterig (o.b.v. 30 ml. water). Daarom lieten we het uiteindelijk veertig minuten staan en dat hielp. Na toevoeging van de Unicorn Magic werd het slijm al snel vaster en steviger en daarmee precies zoals het moet zijn: niet te dun en niet te dik.

pooey puitton glitter geeft enorm af

Het slijm van Poopsie Slime Surprise! Pooey Puitton geeft enorm af

Wat ik echt een minpunt vond aan het slijm van Pooey Puitton is dat het zo ongelooflijk afgeeft. De glans is mooi om te zien in het slijm, maar zit na het spelen helemaal aan je handen. Het duurt ook echt wel even voor je dit eraf hebt gewassen. Dus mijn advies is geen Unicorn Magic toe te voegen aan het slijm – tenzij je dit niet erg vindt.

Fijne glitters

Hier staat tegenover dat de glitters erg fijn zijn. Je krijgt verschillende soorten en de vormpjes, zoals de hartjes, voelen niet stug of puntig aan. Daarbij staat het natuurlijk heel leuk. Ook de piepschuim balletjes vond mijn dochter een leuke toevoeging aan het slijm.

Is de Pooey Puitton van Poopsie Slime Surprise een aanrader?

Ja. Of eigenlijk ‘ja, maar…’

De koffer vol slijm is behoorlijk prijzig (ongeveer € 75,00). Je krijgt voor dit geld verhoudingsgewijs best veel slijm om te maken, de koffer bevat handige bakjes die je luchtdicht kunt afsluiten en daarmee kan je het speelgoed wat langer bewaren dan bij veel soortgelijke producten. Toch vind ik hem best duur en ik weet niet helemaal zeker of ik dit geld er zelf aan uit zou hebben gegeven. Daarbij blijf ik het wat dubieus vinden dat je handen helemaal onder de glans komen te zitten als je de Unicorn Magic toevoegt en vraag ik me af waarom je een sleutelhanger krijgt, als er maar de helft van je slijm in past.

Goed, los daarvan denk ik dat dit een superleuk cadeau is voor kinderen die dol zijn op Poopsie Slime Surprise! Want je krijgt een koffer vol die je kan neerzetten in je kamer, de kleurtjes zijn heel mooi en lekker uitgebreid. En de glitters zijn een toffe toevoeging. Je kan variëren, verschillende soorten slijm maken en er lekker mee spelen. Om die reden dus toch positief.

Pooey Puitton is op het moment van publiceren (februari 2022) online nog slechts beperkt verkrijgbaar.

Welke spulletjes van Poopsie Slime Surprise! hebben jullie al?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven