De Piraten van Hiernaast (2): de Ninja’s van de Overkant

Vanaf 20 april 2022 draait het tweede deel van De Piraten van Hiernaast in de bioscoop. Het geweldige eerste deel ken je vast wel, maar het volgende belooft minstens zo spannend en grappig te worden. Met acteurs als Egbert Jan Weeber, Tygo Gernandt, Jung Sun den Hollander en Sarah Janneh (die later dit jaar ook meespeelt in Soof 3 – 15 september) kan het niet anders dan een groot succes worden. Wil je hem graag zien? Lees dan snel verder waar de film over gaat én maak kans op vrijkaarten!

De Piraten van Hiernaast: de Ninja’s van de Overkant

In het eerste deel van De Piraten van Hiernaast moesten de piraten strijden tegen vooroordelen van de buurtbewoners uit Zandwijk, maar inmiddels hebben ze echt hun eigen plekje gevonden. Het leven is prima in deel 2, tot er een nieuw gezin neerstrijkt. Het zijn ninja’s – de gedoodverfde vijanden van piraten. Kapitein Hector Donderbus zoekt een manier om van de nieuwe overburen af te komen en denkt de strijd uiteindelijk te kunnen beslechten in de jaarlijkse zeskamp van Zandwijk. Wat hij echter niet weet is dat zijn zoon Billy en ninjadochter Yuka in het geheim een bijzondere vriendschap sluiten.

Dat betekent een film vol avontuur, vriendschap en een spannende strijd!

Het eerste deel van De Piraten van Hiernaast staat op Netflix

Review van De Piraten van Hiernaast 2: de Ninja’s van de Overkant

Zaterdag 16 april ging ik met mijn zevenjarige dochter naar de bioscoop voor De Piraten van Hiernaast: de Ninja’s van de overkant. Ik wil verder niet te veel van de film zelf verklappen, dus ik houd het even op een algemene beoordeling. Waar ik zelf erg door verrast werd, is dat deel 2 echt weer anders is. Vroeger was ik dol op (nagesynchroniseerde) kung fu films. De mystieke sfeer uit Azië heeft gewoon wel wat. Datzelfde gevoel kreeg ik bij de Ninja’s van de Overkant. Daarbij zit er een leuke plottwist in die mijn dochter in elk geval niet zag aankomen.

Is het erg als je deel 1 niet hebt gezien? Nee. Mijn meiden kunnen het eerste deel inmiddels zo goed als meepraten, ik heb hem eigenlijk ooit goed gevolgd – in eerste instantie keken ze hem met Ro en later zette ik hem op woensdagmiddag nog weleens aan, voor de zwemlessen. Maar dan keek ik zelf niet meer mee. Uit eerste hand kan ik je dus zeggen dat het niks uitmaakt. Deel 2 is prima te volgen, al komen bepaalde uitspraken natuurlijk ook in het eerste deel voor.

De Piraten van hiernaast: de Ninja’s van de Overkant is echt een leuke film vanaf een jaartje of 6-7. Het deel staat los van de eerste film, al wordt hier en daar wel aan bepaalde gebeurtenissen gerefereerd, en is dus ook prima te bezoeken zonder dat je die hebt gezien. Hij bevat humor en spanning, speelt zich af in een prachtig landschap (dat bijna on-Nederlands aandoet) en is weer even wat anders dan de geijkte speelfilms. Kortom, een aanrader!

Trailer

Acteurs uit De piraten van hiernaast 2

Algemene informatie

 • Speelduur 92 minuten
 • Gesproken taal Nederlands
 • Genre familiefilm
 • Kijkwijzer geschikt vanaf 6 jaar
 • In de bioscoop vanaf 20 april 2022

De winnaar heeft inmiddels bericht gehad

Wil jij ook graag naar deze geweldige film? Namens Dutch Filmworks mogen we één lezeres blij maken met twee vrijkaartjes! Wat je hiervoor moet doen?

 1. Laat in een reactie onder dit artikel weten dat je meedoet
 2. Gebruik een geldig emailadres

Op deze winactie zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

33 gedachten over “De Piraten van Hiernaast (2): de Ninja’s van de Overkant

 1. Jajaja, wij willen winnen! Het eerste deel is hier grijs gedraaid en nog steeds. Ik ken de tekst zowat uit mijn hoofd en mijn zoon al helemaal. Die kletst lekker mee met de acteurs als hij hem weer eens kijkt.

  Wij gaan dus sowieso naar de film in de bioscoop, hoe leuk als we twee kaartjes winnen.

 2. Ja willen wij ook wel winnen. Hier is de film al een jaar lang favoriet! Dus dat er een vervolg komt vinden mijn boys vast magisch!

 3. Wat leuk zo’n actie, dank je wel. Mijn dochters van 10 en 7 en ik zijn ook naar de eerste film geweest van Piraten van Hiernaast en die vonden de meisjes super leuk! En toen kwamen we er zelfs achter dat er een oud klasgenootje als figurant in meespeelde, je kan wel begrijpen dat we super verrast waren!! We willen heel graag ook naar de tweede film. We duimen!!!

 4. Wat gaaf, deel 1 is hier al meerdere keren bekeken! Heel leuk om ze met deze kaartjes te verrassen

 5. Deel 1 kijken mijn kids nu nog steeds.ik doe dan ook mee zodat als ik win ons gezin een dagje bioscoop kado kan geven.

 6. We hadden er van de week over dat we i de mei vakantie wouden want de meiden vinden het een super film. Het eerste deel is vaak bekeken dus op na het 2e avontuur

  1. Oh jaaa leuk. Mijn zoontje van 5 heeft de trailer gezien en roept nu te pas en te onpas “blote p****l” hahaha. Hij wil heel graag naar deze film😀

 7. Helemaal leuk voor onze dochters. Afgelopen zondag samen naar de bios geweest en tegelijkertijd was de premiere van deze film

  1. Wat super gaaf! Daar wil ik wel heen met mijn zoon. Hij heeft mij net een week moeten missen vanwege een buikoperatie, dus ff alleen tijd met hem rn dan ook nog naar een geweldige film!

 8. Ze waren super enthousiast over deel 1, eerst in de bios gezien en daarna nog tig keer thuis. Deel 2 zal vast net zo leuk zijn!

  1. Superleuk lijkt ons deze film! Zag al bij vrienden dat ze naar de première waren geweest en zag er leuk uit. Heb eindelijk eens tegelijk vakantie met de kinderen dus dit zou een erg leuk uitje voor ons zijn. Duimen maar 🍀

 9. Ik maak graag kans! Ik wilde mijn zoontje de boeken laten lezen, maar hij was nog niet echt positief (al denk ik dat het echt iets voor hem is). Misschien helpt het zien van de film 😉

 10. Ow super leuk! Onze zoon van 6 droomt het eerste deel nadat we hem samen in de bioscoop hebben gekeken (en daarna nog 100.000 x op netflix).
  Zou leuk zijn om hem te verrassen met weer een keer bioscoop met z’n tweetjes.

 11. zou super zijn voor onze tweeling! Vonden deel 1 ook helemaal geweldig dus wij wagen heel graag een gokje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven