PhysioCarrier draagzak van Love Radius | Review

We mochten namens De Mamagids de PhysioCarrier van Love Radius testen: een draagzak die van alle gemakken is voorzien. Dankzij het ventilatiegaas is hij speciaal geschikt voor alle seizoenen, uiteraard ergonomisch en zelfs te gebruiken bij pasgeboren baby’s. En aangezien we net opnieuw ouders mochten worden van een zoon, zijn we natuurlijk de perfecte proefpersonen.

Wat kenmerkt de PhysioCarrier draagzak van Love Radius?

Vier seizoenen draagzak

De PhysioCarrier is ideaal voor het wisselvallige Nederlandse weer dankzij de toevoeging van ventilatiegaas. Ideaal natuurlijk voor een zomerbaby, zoals onze jongste. Het is daardoor ook minder broeierig – iets wat ik bij onze vorige draagzak nog weleens vervelend vond.

Ergonomische positie?

Een goede draagzak zorgt ervoor dat je kindje in een ergonomische positie zit: zijn beentjes in de zogenaamde M, maar ook voor jouw lijf zo min mogelijk belastend. Het gezichtje van je kind hoort daarbij altijd naar jou gericht te zijn.

Op deze website vind je uitgebreide informatie over de juiste houding van je kindje. Daarbij krijg je tips over waar je op moet letten als je een ergonomische drager zoekt. Maar je kan hier ook een draagconsult voor boeken.

Ook geschikt voor pasgeboren baby’s

Gelukkig is de PhysioCarrier van Love Radius ook geschikt voor pasgeboren baby’s. Hoewel ik hem weinig als zodanig gebruikte: ik had nog een fijne draagdoek van Merel liggen en die vond ik persoonlijk prettiger – ook met oog op de wond van de keizersnede. Lionel gebruikte hem wel al vrij snel.

Verkrijgbaar in drie kleuren

De PhysioCarrier van Love Radius is verkrijgbaar in drie kleuren:

 • All Black
 • Black Pocket Charcoal Grey
 • Elephant Pocket Dark Brown

Hij is te koop bij de webshop van Kleine Giraf en kost € 129,99. Daarbij kan je ook een Love Radius Booster and Neck Pillow aanschaffen voor € 13.99. Deze zijn speciaal ontworpen voor pasgeborenen, maar ook bij rugdragen. Het helpt je kindje net iets hoger zitten en verhoogt het draagcomfort. De PhysioCarrier is te gebruiken van geboorte tot 20 kilo.

De PhysioCarrier van Love Radius won verschillende awards

 • Made for mums 2017
 • Made for mums 2018
 • Meilleur produit de l’année 2017-2018
 • The dadsnet awards 2018 GOLD
 • LBP (Loved By Parents) Awards SILVER

Review PhysioCarrier van Love Radius

Hoe bevalt de draagzak in de praktijk?

Het grote voordeel van een draagzak is dat je kindje lekker dichtbij is. Zeker als ze wat onrustiger zijn of wanneer je je handen vrij wil hebben. De PhysioCarrier heeft diezelfde voordelen. Je voelt je baby lekker stevig tegen je aan liggen, terwijl je intussen kan doen wat nodig is. Zeker met al een peuter in huis die ook zijn aandacht nodig heeft.

Een tijdje geleden gingen we bijvoorbeeld naar de dierentuin. En omdat Lionel hem in de draagzak had, hoefden we niet te slepen met een kinderwagen en konden we overal naartoe. Het biedt zoveel meer vrijheid! Intussen lag onze zoon heerlijk tegen papa aan te slapen en keek, toen hij wakker was, rond vanaf een veilige plek.

Handige tips voor het gebruik van de PhysioCarrier

Voor onze zoon was hij eigenlijk in het begin nog wat groot. Een booster was dus bij nader inzien handig geweest. We hebben als alternatief in het begin een opgerolde handdoek gebruikt (meer in de ‘noodsituaties’) tot we de booster hadden. Als eerst wil ik je daarom aanraden bij je draagzak gelijk een booster en nekkussen aan te schaffen, mocht je willen beginnen met dragen vanaf de geboorte.

Daarnaast, als je net als ik een keizersnede hebt gehad, is het fijner om te starten met een draagdoek. Het is fysiek vaak erg zwaar, je moet eerst op krachten komen. Daarom gebruikt Lionel de PhysioCarrier vooralsnog elke keer. Maar goed, ik kan niet wachten tot het mij ook lukt!

Wat maakt de PhysioCarrier anders

Allereerst is het ‘luikje’ een aanwinst: dat maakt het allemaal minder broeierig met zomers weer en geeft ook je baby meer lucht. Letterlijk. Daarnaast vind ik het heel fijn dat je met een booster en nekkussen gelijk gebruik kunt maken van de PhysioCarrier. Je hoeft geen aparte draagzak meer aan te schaffen voor de eerste maanden, waardoor je per saldo financieel gunstiger uit bent. Ook de prijs is fijn en hij is je geld zeker waard.

Ons eindoordeel over de PhysioCarrier van Love Radius

We zijn ontzettend blij met onze draagzak van Love Radius. De voordelen staan hierboven natuurlijk al. Hij voldeed aan onze verwachtingen, is goed stevig en een aanwinst voor het gezin. Dat hij mee kan van geboorte tot onze zoon twintig kilo is, vind ik ook erg prettig. Het is je aanschaf dus meer dan waard en per saldo ben je voordeliger uit dan wanneer je twee draagzakken zou kopen (voor verschillende leeftijdsfases).

Algemene voordelen van een draagzak

Eigenlijk staan ze hierboven al een beetje beschreven:

 • Met een tweede kind kun je door de draagzak beter uit de voeten: je hebt je handen vrij, kan een spelletje spelen en je baby zit lekker dicht tegen je aan
 • Als je ergens heen gaat (zoals wij naar de dierentuin), geeft de draagzak meer vrijheid
 • Je kindje zit veilig tegen je aan en voelt zich geborgen
 • Het voelt voor jou ook heerlijk, zo’n baby tegen je aan – een soort continue knuffel

Heb jij je kindje ook gedragen? Welk merk draagzak (of -doek) gebruikte jij het liefst?

Dit artikel is een samenwerking.

Sophie

Ik ben Sophie (35), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (6 en 3). Voor De Mamagids schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, het leukste speelgoed en lekkere recepten voor lastige eters. En natuurlijk af en toe over het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven