Minions: hoe Gru superschurk werd | Review

Op zondag 19 juni 2022 (Vaderdag) ging Minions: hoe Gru Superschurk werd in première. Dit vijfde deel in de reeks over Verschrikkelijke Ikke en spin-offs van de Minions is opnieuw een topfilm. In deze review kan je meer lezen over het verhaal, ons oordeel en vanaf welke leeftijd de film geschikt is. Minions: hoe Gru superschurk werd draait vanaf 29 juni in de bioscoop.

review minions hoe gru superschurk werd filmposter

Review hoe Gru superschurk werd

Het verhaal

We gaan terug in de tijd. Gru zit als klein jongetje in de klas. Als de juf vraagt wat ze later willen worden, antwoordt hij trots: ‘Superschurk!’ De rest van de klas lacht hem uit, maar Gru is op een missie. Hij wil later bij de Vicious 6 – een groep schurken die de macht in handen wil krijgen. Door omstandigheden verliest de groep van zes hun leider en schrijven een sollicitatie uit. Helaas zijn ze niet onder de indruk van het jongetje en sturen Gru weer naar huis. Die is ze echter te slim af. Wat volgt is een kat-en-muisspel, een race tegen de klok en natuurlijk een heleboel lol met de Minions.

review minions hoe gru superschurk werd

Trailer Minions: hoe Gru superschurk werd

Stemacteurs (NL/EN)

  • Gru (Jon van Eerd/Steve Carell)
  • Dr. Nefario (Javier Guzman/Russell Brand)
  • Gru’s moeder (Trudy Labij)
  • Mr. Perkins (Ernst Daniël Smit)
  • Donna Disco (Edsilia Rombley/Taraji P. Henson)
  • Wil de Knokker (Raymond Thiry/Alan Arkin)
  • Meester Chow (Patty Brard/Michelle Yeoh)
  • De Kraker (Dennis van der Geest)
  • Juf (Nienke van der Plas)
  • Bradley (Frenky-Dean)
  • Handlanger A (André Dongelmans)
  • Handlanger B (Murth Mossel)
  • Piloot (Levi van Kempen)

Regie (EN): Kyle Balda

film review minions hoe gru superschurk werd

Wat wij van “Minions: hoe Gru superschurk werd” vonden

Met drie meiden die sowieso gek zijn op de Minions (maar eerlijk, wie is dat niet?) was het geen grote verrassing dat ze razend enthousiast weer de bios uit kwamen. Ik ook. De film heeft alles waar je naar zoekt: humor, actie en een leuke verhaallijn. Na de drie delen van Verschrikkelijke Ikke en de eerste Minions film zie je nu iets meer van Gru als klein jongetje en hoe hij toen al schurken te slim af wist te zijn.

Net als in deel 3 van Verschrikkelijke Ikke genoot ik nu ook weer van de muziek. Echte jaren zeventig disco, afgewisseld met andere klassiekers. De Minions geven de film extra smaak door de grapjes tussendoor, de kinderen hebben regelmatig zitten lachen. Javier Guzman zet een fantastische Dr. Nefario neer en ik heb genoten van Edsilia Rombley in de rol van Donna Disco.

De 3D versie is zeker de moeite waard, dat geeft net dat beetje extra. Echt een aanrader dus!

Minions: hoe Gru superschurk werd is komend weekend te zien in de voorpremière en draait vanaf 29 juni in de bioscoop.

minions hoe gru superschurk werd aanrader met jonge kinderen

Let op met jonge kinderen. De film is geschikt bevonden voor 6 jaar en ouder. Mocht je toch met jongere kinderen naar deze film willen kijken, wees je er dan van bewust dat er in dit deel van de Minions gevochten wordt en dat de superschurken op een bepaald moment veranderen in monsters. Dit zouden kinderen op jonge leeftijd als heftig kunnen ervaren.

Gaan jullie naar Minions: hoe Gru superschurk werd? En zijn ze bij jou thuis ook zo dol op de Minions?

Liefs, Merel

Schrijf je nu in voor de wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je me al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven