Review JBL Tune 225TWS | Draadloos? Dit wil je!

Onze oudste dochter loopt al een paar jaar met draadloze oortjes, maar zelf twijfelde ik lange tijd. Toch ben ik inmiddels om! Draadloos is namelijk echt een enorme verbetering ten opzichte van ‘ouderwetse’ oordopjes die je via een draad met je telefoon moet koppelen. Alles dat je wil weten over de JBL Tune 225TWS lees je in deze uitgebreide review, want dit wil je!

Review JBL Tune 225TWS

Wat krijg je?

In de verpakking van je JBL Tune 225TWS zitten:

 • Draadloze oortjes in een oplaadhoes van dezelfde kleur
 • Snoertje om case mee op te laden

De oortjes hebben bereik tot tien meter, dus je hoeft niet naast je telefoon te blijven zitten. Daarbij werken ze op Bluetooth, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen draadloos opladen (al moet je de oplaadhoes zelf ook af en toe opnieuw opladen). Goed om te weten: dit zijn geen noise-cancelling oordopjes en ook niet (spat)waterdicht.

Voor de JBL Tune 225TWS betaal je circa € 100.

Opstarten

Zodra je de oortjes uit de verpakking haalt, schakelen ze automatisch met je telefoon (mits de Bluetooth aanstaat uiteraard) en kan je aan de slag. Het is echt ontzettend simpel. Je kan direct Spotify luisteren of een luisterboek opzetten.

Oplaadtijd JBL Tune 225TWS

Je kunt na je aankoop de JBL oortjes direct gebruiken. Wanneer ze op zijn, duurt het opladen van je draadloze oortjes ongeveer twee uur. Daarna gaan ze tot twintig/vijfentwintig uur mee (waarbij je ze om de vijf uur in de hoes terug stopt en weer opnieuw kunt laden).

Functies

 • Op je rechteroortje zit een kleine knop. Als je hierop drukt, kan je de muziek pauzeren of weer laten doorspelen. Word je gebeld? Dan kan je aan de linker- of rechterkant drukken op de knop en heb je contact.
 • Opladen doe je in de case. Dat kan met beide oortjes of één tegelijk.
review jbl tune 225tws

Ons oordeel over de JBL Tune 225TWS

Het belangrijkste van oordopjes is natuurlijk het geluid. En dat is in dit geval erg zuiver. Je hoort soms de geluiden van rechts naar links gaan (of andersom), en daarbij een heel breed scala aan tonen. Bovendien bevatten de oordoppen een goede bas (ze zijn onderdeel van de Pure Bass serie).

Persoonlijk vind ik het fijn dat ze niet noise-cancelling zijn. Zeker met jonge kinderen is het belangrijk dat je weet waar ze uithangen en wat ze precies doen. Op het moment van tikken probeert mijn zesjarige dochter bijvoorbeeld met enige regelmaat uit het kantoortje en haar zojuist gemaakte hut te ontsnappen, omdat ze het even helemaal heeft gehad met het thuisonderwijs 😉 Ik kan het me niet veroorloven dat ze daadwerkelijk weggaat.

Verder vind ik ze lekker zitten. Onze dochter van zes kan ze echter niet in haar oren doen. Die zijn nog net iets te klein. Op zich niet heel relevant waarschijnlijk, want ik kan me niet voorstellen dat je deze oordopjes voor een jong kind aanschaft; meer voor de zekerheid!

Voordeel van draadloze oortjes

Ik ben wel om! Waarom?

 1. Geen losse draadjes meer die ergens achter blijven hangen of die je enorm beperken in je bewegingsvrijheid. Met de JBL Tune 225TWS kan je tot tien meter afstand van je telefoon nog steeds prima geluid ontvangen. Dat betekent dat je gemakkelijk even iets in een andere kamer kunt pakken of van de eerste verdieping, zonder dat je je smartphone moet meeslepen. Het geluid blijft daarbij van goede kwaliteit.
 2. Ze werken zo gemakkelijk en gaan lang genoeg mee. Het enige dat je hoeft te doen is je Bluetooth aanzetten. Ben ik heel blij mee! Als ik iets koop, heb ik simpelweg geen zin in een eindeloze gebruiksaanwijzing waar ik mijn aandacht bij moet zien te houden.
 3. Ze zien er mooi uit. De gestroomlijnde look van zowel de oortjes als de case maken de JBL Tune 225TWS echt een must-have.
review jbl tune 225tws

Wanneer zijn de draadloze oordopjes extra handig?

 • Tijdens het koken: even een luisterboek afspelen terwijl je de paprika snijdt, is echt heerlijk. Je komt tot rust na een dag spelen, werken of wat je ook hebt gedaan en kan daarna uitgerust de avondspits weer aan.
 • Als je nog even een aflevering van je favoriete serie wil kijken voor het slapen gaan: je hoeft niet op een bepaalde afstand van je telefoon te zitten, maar kunt die gewoon verderop neerleggen of -zetten.
 • Tijdens het wandelen: luisterboek of je favoriete muziek spelen – het kan allemaal en voor je het weet zit je aan de 10.000 stappen zonder dat je er erg in had.
 • Als ik zit te werken dan vind ik het fijn om een meditatielijst af te spelen. Lekker rustgevend, en wanneer de kinderen beneden zitten met Ro hoor ik ze niet. Want hoewel ik dol op ze ben, de geluiden van beneden kunnen een behoorlijke afleiding vormen.

Kortom, ik ben om! Ik zou willen dat ik ze eerder had aangeschaft. Hebben jullie al draadloze oortjes? En wat is jullie ervaring? Laat het me weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een opgestuurd product

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven