Review Glam Goo DeLuxe Pack: zolang blijft het leuk

Je kan natuurlijk zelf slijm maken, maar wil je liever op een makkelijke manier tof slijm maken dan is een kant-en-klaar pakket misschien fijner. Het Glam Goo DeLuxe Pack is zo’n manier. Je krijgt slijm dat je kunt kleuren, waar je verschillende glitters aan kan toevoegen en vervolgens in een tas stopt om het te bewaren. June en ik testten dit slijm van Glam Goo DeLuxe samen en vertellen je in deze review wat we hier precies van vonden. Ook deel ik een update van een jaar na uitproberen, om te vertellen hoe lang het Glam Goo DeLuxe Pack leuk is.

Wat is het Glam Goo DeLuxe Pack?

Je kent misschien wel het unboxing speelgoed van Poopsie Slime Surprise! waarmee je je eigen slijm kunt maken. Hierbij unbox je een blik of zakje waarin van alles verstopt zit. Glam Goo DeLuxe is ook een manier van je eigen slijm maken, maar dan om accessoires (een tas en een ring) te vullen met je eigen slijm. Je kan het bovendien kleuren en voorzien van glitters, zodat het er extra bijzonder uitzien.

Glam-Goo-Deluxe-Pack-inhoud pakket

Inhoud van de doos Glam Goo DeLuxe Pack

 • Een bakje vol geprefabriceerd slijm (helaas was die van ons opengegaan, dus zat een deel van het slijm ook aan de buitenkant)
 • Kleurstoffen: electric blue en pinky promise
 • Een kunststof lepeltje om de kleurstoffen, glitters en/of parfum mee te mengen
 • Glitters: unicorn tears (sterretjes en bloemetjes), cloud crunch (een soort transparante rondjes met pastelglans) en daydreams (zilveren glitters)
 • Een kunststof ring om je slijm in te bewaren
 • Parfumolie Violet Vibes
Glam-Goo-Deluxe-pack-slijm review

Ons bakje slijm was opengegaan onderweg. Helaas is alles dat je aan de buitenkant ziet zitten onbruikbaar geworden doordat het helemaal taai en dikkig is. Normaal voelt Glam Goo namelijk vloeibaar en ziet het er meer uit als een soort lijm – wat het feitelijk ook is natuurlijk.

Glam Goo DeLuxe Pack werkt zo

Benodigde tijd: 15 minuten

Het slijm maken kost niet heel veel tijd, maar is wel veelzijdig.

 1. Voeg een druppeltje parfumolie toe

 2. Tijd om de kleurstof erbij te doen

 3. Meng de kleur rustig door het slijm zodat het een mooie egale substantie wordt

 4. Doe er eventueel nog wat glitters bij en je Glam Goo is klaar

Review Glam Goo DeLuxe Pack: aanrader?

Je krijgt bij het Glam Goo DeLuxe Pack best veel slijm, waardoor je kind er langere tijd mee zoet is. Anders dan bijvoorbeeld de Silly Shakesmaker van NumNoms. Daarnaast is het wel leuk dat je hier parfum aan kan toevoegen, een kleurtje en een veelzijdigheid aan glitters. Je hoeft dan niet al die accessoires bij de hobbywinkel te halen; als je niet vaak knutselt is dit wel beter.

De ring die bij het pakket zit, vonden we geen toevoeging. Hij is lastig te vullen. Daarnaast is de ’tas’ wel leuk om te vullen met slijm, maar ook niet echt iets waar je mee rond gaat lopen denk ik. Tot slot is de prijs wel een puntje van overweging: hij kost € 39,00. Mijn dochter vond het desondanks ‘de beste uitvinding ooit’. Ook zijn de reviews online positief. Kortom, echt heel leuk voor slijmliefhebbers.

Update 2018

Na het spelen bleek het slijm toch niet heel lang houdbaar in deze verpakkingen. We hadden het misschien beter kunnen opbergen in een luchtdichte bak? Hoewel de tas dan eigenlijk een wat overbodige toevoeging is van het speelgoedmerk. Daarnaast heb ik persoonlijk het idee dat slijm maken voor de meeste kinderen toch leuker is dan na afloop nog verder spelen. Dus ja, het is leuk, maar het plezier na afloop best beperkt.

Glam Goo DeLuxe: voorkom deze missers

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog niet heel bekend was met het maken van slijm, dus ik maakte een paar beginnersfouten.

Glam-Goo-Deluxe-Pack-blunder

Voorkom lucht in de Glam Goo

Als er te veel lucht in je slijm komt, wordt het stug en taai. Je moet dus niet te hard kneden maar met beleid. Dat gebeurde bij ons bakje, wat hierboven staat, maar kan evengoed gebeuren als je zelf aan de slag gaat. Dan gaat je slijm eruit zien als een soort grote lijmbal. Rustig aan én opbergen in een luchtdichte bak, zodat het ook mooi blijft na het spelen.

Glam-Goo-Deluxe-Pack-blunder-2

Gebruik een plastic ondergrond

Omdat slijm een lijm of andere plakkerige substantie bevat, is het niet slim om een krant onder je speelgoed te leggen – wat je normaal bij knutselen misschien wel zou doen. Dat ontdekte ik pas toen ik eenmaal begonnen was, morste en vervolgens de Glam Goo niet meer van de krant kon lostrekken. Altijd een plastic kleed gebruiken dus of een placemet. Weer wat geleerd 😉

Glam-Goo-Deluxe-Pack-ring

De ring

Je kunt maar heel weinig slijm in de ring stoppen, anders komt hij eruit te zien als hierboven: het bulkt er aan alle kanten uit. Ook is het niet echt een toevoeging om te dragen, vonden wij. Het harde plastic zit niet comfortabel. Had dus wat ons betreft niet in het pakket hoeven zitten.

Glam Goo Deluxe review

Meer van Glam Goo

Naast het Glam Goo DeLuxe Pack kan je ook de volgende pakketten kopen:

 • Glam Goo mega kit – € 32,99
 • Glam Goo Confetti Pack – € 19,00
 • Glam Goo Fantasy Pack – € 22,95
 • Glam Goo Fashion Pakket DeLuxe – € 28,49
 • Glam Goo Galaxy Glitz Pack – € 16,50
 • Glam Goo Glitter slijm Mermaid Dreams Pack – € 24,99
 • Glam Goo Jewel Fashion Pack – € 18,95

Wat is het favoriete Glam Goo pakket van jullie kinderen? Heb je een tip om het slijm beter te bewaren of misschien een andere ervaring? We lezen het graag terug in de comments.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven