Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Drs Leenarts Droge Huid Zalf bij eczeem | Review

In deze review van Dr. Leenarts Droge Huid Zalf keken we wat het verzorgingsproduct deed voor de huid van onze dochter Rose. De eerste twee jaar van haar leven had ze een zeer gevoelige huid. Of de Droge Huid Zalf dé oplossing was? Daar vertellen we je alles over.

Review Drs. Leenarts Droge Huid Zalf

Gevoelige huid

Onze dochter had de eerste jaren van haar leeftijd last van een gevoelige huid. Met name in de winter en vroege lente kon ze nog weleens last krijgen van eczeem bij haar ellebogen. Stoppen met geparfumeerde producten, zoals Zwitsal en huismerken van de drogist, hielp al enigszins. Maar eigenlijk moesten we gewoon een goede crème in huis hebben die geschikt was voor de gevoelige huid. Daarnaast wilden we geen onnodige toevoegingen meer.

Omdat we niet zomaar een product wilden testen op zo’n gevoelige huid, is dit eigenlijk de enige zalf die we probeerden. Marjolein Leenarts is dermatoloog en weet wat ze doet. Daarbij bevat haar Droge Huid Zalf alleen de pure werkzame ingrediënten. Dr. Leenarts producten dragen om die reden ook het Huid Allergie Keurmerk van het Huidfonds en worden bovendien – naast drogisterijen – ook verkocht in apotheken.

Geen chemische toevoegingen

Wanneer je kindje een gevoelige huid heeft, is het belangrijk dat je kritisch kijkt naar de ingrediëntenlijst. Hoe meer chemische toevoegingen een zalf bevat, des te groter de kans op irritatie of een allergische reactie. Twee bekende boosdoeners:

review Droge Huid Zalf Dr Leenarts

Droge Huid Zalf getest

Product: hoe ziet het eruit, hoe ruikt het en hoe smeert het uit?

Wanneer je de pot Droge Huid Zalf opent, zie je een product dat nog het meest weg heeft van vaseline. Het is geurloos en transparant. Groot verschil is wel dat de Droge Huid Zalf soepel smeert, in tegenstelling tot ‘gewone’ vaseline. Het is iets zachter. Een tweede verschil is dat de zalf sneller intrekt. Dat voorkomt dat je huid langer vettig blijft.

Gemaakt op vaselinebasis

Dat de Droge Huid Zalf zo op vaseline lijkt, is niet gek. Het verzorgingsproduct is namelijk ook gemaakt op vaselinebasis. De reden daarvoor? Door dit te smeren, verliest de huid minder vocht en kan zich beter herstellen.

Het effect van Droge Huid Zalf op de gevoelige huid

We maakten na een paar weken de balans op. We gebruikten de Droge Huid Zalf na iedere douchebeurt, voor het slapen en eventueel tussendoor, als we merkten dat de huid trekkerig aanvoelde. Het product irriteert niet, maakte de huid soepeler en liet de plekjes grotendeels verdwijnen. Wat ik zelf ook echt een pluspunt vind, is dat je hem veilig kunt gebruiken bij kleine kinderen.

Ons eindoordeel over de zalf?

We zijn bijzonder tevreden over de Droge Huid Zalf. Hij doet wat hij belooft en, belangrijker, veroorzaakt geen nieuwe uitslag op haar huid. Iets wat met andere producten nog weleens gebeurde. Ook klaagde ze minder vaak over jeuk en verdwenen de rode plekjes zolang we het gebruikten.

Update 2020

Nadat ze de peuterleeftijd bereikte, verdwenen ook de rode plekjes. We hebben sindsdien dus eigenlijk geen Droge Huid Zalf meer nodig gehad. Maar mochten we in de toekomst toch weer klachten ontdekken bij één van de kinderen, dan schaffen we zeker een nieuwe pot aan.

Algemene informatie over de Droge Huid Zalf

Ingrediënten Droge Huid Zalf

Petrolatum (vaseline, huidbeschermer), Prunus armeniaca (abrikozen) kernel oil (huidverzachter, moisturizer), Isopropyl myristate (huidbeschermer, verbetert smeerbaarheid), Tocopheryl acetate (vitamine E, antioxidant)

Prijs en verkrijgbaarheid

Voor een pot Droge Huid Zalf betaal je € 10,95. Deze is verkrijgbaar via de website van Drs. Leenarts zelf en andere sites als Bol.com. Hij is heel fijn om te gebruiken in combinatie met de Bad & Douche Olie.

De zalf is vegan en zowel te krijgen in een tube als pot van 100 ml.

Voor ons was de Droge Huid Zalf een echte aanrader in het niet-medicinale assortiment, zoals je in deze review kunt lezen. Heeft jouw kindje ook huidklachten gehad? Heb je nog aanvullingen die fijn zijn? Laat het ons weten in de reacties.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids