Original Dooky voorkomt oververhitting bij baby | Review

Namens De Mamagids mocht ik een Original Dooky cover van Xplorys testen met ons pasgeboren zoontje. Ik was vooral benieuwd of hij zijn belofte waar maakt. Beschermt de Dooky cover je baby echt tegen zon, wind en prikkels van buitenaf? Is hij makkelijk te bevestigen? In deze review vertel ik je er alles over.

Original Dooky cover – Black Feather

Omdat we al een Dooky zonnekap en seat cover hadden in ‘Black Feather’ wilden we er graag een Dooky cover bij in dezelfde print. Van mijn zus had ik al vaker gehoord dat het een musthave is voor zomerbaby’s. Maar wat ik nog niet wist, is dat hij ook heel handig is buiten het zomerseizoen om. Dat kwam dus goed uit, omdat onze jongste zoon is geboren in september.

Review Original Dooky

Is de Dooky cover makkelijk te bevestigen?

Bij de Dooky cover krijg je vijf losse ringen. Deze hebben een opening zodat je hem gemakkelijk over de kap van de kinderwagen kunt schuiven voor een stevige (en veilige!) bevestiging.

Je kunt ervoor kiezen om hem op te rollen of om hem over de wagen heen te spannen, zoals je op de beide foto’s ziet. Het is makkelijk en je hoeft geen kracht te zetten. Ook beschadigt het je kinderwagen niet.

Ons oordeel over de Dooky cover?

Ik ben er echt heel erg blij mee. Ons zoontje ligt lekker beschut, zowel bij warm als koeler weer. Want ondanks dat we niet de heerlijke nazomer hebben dit jaar, waar ik stiekem een beetje op had gehoopt, ga ik wel graag met hem naar buiten. En hoewel ik dus niet echt heb kunnen testen hoe het werkt in volle zon, merk ik dat de Dooky cover in elk geval goed bestand is tegen de wind. Want ook wanneer het waait, ligt onze zoon nog prima beschut in de kinderwagen.

Daarbij vind ik het een prettig idee dat de Dooky cover hem enigszins beschermt tegen prikkels van buitenaf. Zeker bij ons in het dorp, waar mensen graag even komen spieken, ligt hij nu een stuk rustiger.

Algemene informatie over de cover van Dooky

  • Te gebruiken bij vrijwel elk autostoeltje (niet: de Maxi-Cosi Pebble), kinderwagen en buggy
  • Beschermt tegen zon, wind, lichte regen, geluid, licht en andere prikkels
  • UPF-filter 40+
  • Original Dooky is in hoogte te verstellen
  • Dessin verschillend
  • Prijs € 22,99

Waarvoor kan je de Original Dooky cover gebruiken?

In eerste instantie denk je waarschijnlijk vooral aan warme zomerdagen waarop je simpelweg niet wil dat je pasgeboren baby in de hete zon ligt. Maar er is meer. De Dooky cover kan namelijk ook worden gebruikt bij wind – om hem enigszins beschutting te geven. En wat dacht je van die verjaardag waarop je geen zin hebt in mensen die de wagen bijna induiken? De cover houdt de prikkels gedeeltelijk buiten én biedt bescherming tegen verschillende weersomstandigheden.

Over de Original Dooky van Xplorys: veiligheid voorop

Waarom een Dooky cover veel veiliger is dan een losse doek over de kinderwagen?

Je ziet ‘s zomers nog weleens moeders met een hydrofiel luier over de kinderwagen lopen. Het gevaar is echter dat het enorm kan gaan broeien achter de doek en dat je kindje daardoor te kampen krijgt met verschijnselen van oververhitting. Bijkomend nadeel van een hydrofiel luier is dat je je baby niet meer ziet. Mocht hij inderdaad last krijgen van de hitte dan kan je dat nauwelijks nog zien.

Het Nederlandse bedrijf Xplorys (opgericht in 1997) bedacht daarom een veilig alternatief: The Original Dooky, inmiddels één van de populairste producten. Niet alleen is hij veel veiliger dan een hydrofiel of andere doek over de kinderwagen, ook ziet hij er veel beter uit.

Let op! Gevaar voor oververhitting van je kindje

Hoewel de kans op oververhitting medio herfst vrij klein is, toch nog even een herinnering. Want wie weet lees je deze blog pas komende zomer en dan is het wel zo belangrijk dat je weet waarom je kindje beschermd moet zijn tegen hitte.

Let op. Onderstaande beelden zijn schokkend. Ze zijn weliswaar nagespeeld en dus (godzijdank) niet echt, maar desalniettemin heel realistisch. De korte film is opgenomen in de Verenigde Staten en bedoeld om ouders te waarschuwen voor de gevolgen van oververhitting – iets dat zeker in de auto levensgevaarlijk is.

Was jij je bewust van de bovenstaande gevaren van een losse doek op de kinderwagen? Door een Dooky cover te gebruiken in plaats van die hydrofiel luier, bescherm je je baby op een verantwoorde manier. Daarbij is hij ideaal bij wind, regen of een nieuwsgierige voorbijganger – de Dooky beschermt je kleintje overal. Kende jij het merk al?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Sophie

Ik ben Sophie (35), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (6 en 3). Voor De Mamagids schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, het leukste speelgoed en lekkere recepten voor lastige eters. En natuurlijk af en toe over het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

8 gedachten over “Original Dooky voorkomt oververhitting bij baby | Review

  1. Wow dat filmpje. Zo heftig maar echt de realiteit, je ziet het ook nog steeds met honden enzo. Niet normaal. De dooky lijkt me heel fijn in gebruik! Ook met prikkels indd, nog nooit zo over nagedacht!

  2. Omg dat filmpje was zo zielig! Ik snap echt niet dat dit nog zoveel gebeurd 🙁 Maar even terug op het topic haha. Ik heb zelf nog nooit een dooky cover gebruikt, maar het lijkt me wel super handig.

  3. Mijn kinderen zijn nu alweer tieners maar ik had het vroeger zeker handig gevonden. Ik zat altijd moeilijk te doen met kussenslopen en van die katoenen doekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven