Bordspel De allerslimste mens ter wereld | Review

Ben je ook dol op De Slimste Mens? Dan vind je het waarschijnlijk minstens zo leuk om thuis eens te kijken wie nu echt de slimste is. Met De allerslimste mens ter wereld (een bordspel van Just Entertainment) ontdek je in vier ronden én de finale wie zich voor dat moment tot allerslimste mag kronen. Wij zijn hier thuis dol op spelletjes, net als het programma, en besloten de proef op de som te nemen. In deze review leg ik uit hoe je het spel speelt en of het een aanrader is.

Inhoud van de speldoos

  • Spelbord
  • Pionnen
  • Dobbelsteen
  • Vragenkaartjes
  • Zandloper
  • Speluitleg
inhoud spel doos de allerslimste mens ter wereld review

Wat is het doel van De allerslimste mens ter wereld?

Ieder potje bestaat uit vier ronden en een finale, eigenlijk precies zoals op televisie. De verschillende ronden zijn:

  • 3-6-9
  • Open deur
  • Puzzel
  • Ingelijst

Bij elk goed antwoord mag je één (+20) of twee (+40) stappen vooruit doen, afhankelijk van de ronde die je speelt.

De eerste ronde (3-6-9) speel je zonder zandloper. Dit zijn ‘weetjesvragen’, zoals: arachnafobie is een extreme angst voor…?(*) Elk goed antwoord levert je een stapje vooruit op. Als je past, mag de volgende de vraag beantwoorden (tenzij je met twee spelers bent, zoals wij in dit geval). Open deur gaat over een bepaald thema waar je vier associaties mee moet maken. Raad je ze allemaal goed binnen de tijd van de zandloper? Dan mag je in totaal 160 seconden (acht stappen) vooruit.

Hierna ga je verder met de Puzzel: drie verschillende thema’s die je moet raden aan de hand van vier verschillende woorden. Eigenlijk net zoals je deze van televisie kent. Tot slot ga je in de ronde Ingelijst kijken hoeveel antwoorden je kunt bedenken op de vraag van het kaartje. Voor elk goed antwoord mag je een stapje verder.

Wanneer iemand als als eerst in het midden uitkomt, begint de finale. Deze persoon zal als eerst vragen stellen en bij ieder goed antwoord moeten de andere spelers een stap terug. Wie blijft het langst in het spel en wordt De allerslimste mens ter wereld?

(*) spinnen

de allerslimste mens ter wereld review spelletje

De allerslimste mens ter wereld: review

Persoonlijk vind ik het fijn dat ik het spel van televisie ken, waardoor je gemakkelijk begrijpt hoe het werkt. De spelregels zijn duidelijk en je kan redelijk snel aan de slag. Ik vind het positief dat er zowel kaarten voor volwassenen in zitten als voor kinderen, zodat we dit spel ook eens met het hele gezin kunnen doen.

Het niveau van de vragen is goed. Bij sommige vragen kwamen we niet verder dan het ophalen van onze schouders, maar over het algemeen kwamen we er redelijk uit. De allerslimste mens ter wereld is bovendien lekker dynamisch. De verschillende spelronden zijn wat ons betreft een hele leuke toevoeging: het houdt je scherp, je moet op verschillende manieren nadenken en analyseren.

Uiteindelijk won ik. Het mag gezegd! Maar dat is niet de enige reden om dit vaker uit de kast te pakken. Het is gewoon net even anders dan veel andere spellen, afwisselend, de vragen hebben echt verschillende onderwerpen en je kan er makkelijk een avond mee vullen als je meerdere potjes speelt.

Ideaal voor een spelletjesavond

Je kan het spel De allerslimste mens ter wereld met maximaal acht personen spelen. Dat maakt het dus ook een perfect spel voor een spelletjesavond. Ik denk ook wel dat het dan nog leuker wordt, omdat je meer tegenstanders hebt en dus bij een ‘pas’ echt even niet meer aan de beurt komt. Je moet dan nog beter je best doen om het spel te kunnen winnen. Volgens mij is dit ook een superleuk spel om te spelen tijdens oudejaarsavond (of op een andere feestdag) met familie. Zeker als ze ook dol zijn op De slimste mens.

Punt van aandacht

Voor mij was niet helemaal duidelijk of je in de eerste ronde ook aanhoudt dat wie de derde, zesde en negende vraag goed heeft, een stap vooruit mag zetten. Wij deden dit in eerste instantie niet en dan ga je wel heel erg snel. Bij nader inzien was dat eigenlijk niet helemaal logisch.

Algemene informatie

  • Uitgever Just Entertainment
  • Aantal spelers 2-8
  • Geschikt vanaf 8 jaar
  • Spelduur 45 minuten
  • Kosten € 34,99 via Bol.com

Zijn jullie ook fan van De slimste mens op televisie? Dan is De allerslimste mens ter wereld ook echt iets voor jullie. Wie zou bij jullie thuis de slimste zijn?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven