Voor deze review van BiOBUDDi probeerde mijn neefje J. hoe ze bevielen. Hij is dol op Duplo dus heeft genoeg vergelijkingsmateriaal in zijn verzameling. Sophie testte of ze stevig zijn, hoe de structuur is en of BiOBUDDi vergelijkbaar is met plastic bouwblokken. Want is speelgoed van biologische grondstoffen wel stevig genoeg?
Review BiOBUDDi: educatieve set met twee basisplaten
Inhoud van de verpakking
- 58 bouwblokken in verschillende kleuren
- stickers
- twee basisplaten
Direct enthousiast over de bouwblokken
Vanaf het moment dat we de bouwset binnen kregen, was J. enthousiast. Hij begon meteen te bouwen dus voor hem maakte het geen verschil van welk materiaal ze gemaakt zijn. Ik zag ook eigenlijk nauwelijks verschil met zijn Duplo.
Kenmerken van de BiOBUDDi bouwblokken
- Ruikt lekker fris, niet naar plastic
- De blokken van BiOBUDDi voelen duidelijk lichter dan andere bouwblokken en op de één of andere manier zacht (terwijl het toch stevig en hard materiaal is)
- De rondjes van de blokken zijn open, maar ze passen verder prima op de andere die we hebben liggen van een ander merk
- Ik vind de kleuren erg mooi en door de diverse vormen kan je veel kanten op met de set
De kwaliteit is bovendien goed. Daar was ik eigenlijk het meest nieuwsgierig naar, omdat het speelgoed gemaakt is van de restanten van suikerriet. De enige opmerking die ik kan verzinnen, is dat – hoewel het een leuke toevoeging is – we de stickers zelf niet zo snel zullen gebruiken.
Review BiOBUDDi steppe set
Inhoud van de verpakking
- 14 bouwblokken
Onze mening over de steppe set van BiOBUDDi
Ook de Steppe set was leuk om in elkaar te zetten. Door de vriendelijke prijs is dit een ideaal cadeau om te geven. Kinderen hebben vaak lang plezier van dit soort bouwblokken en ze stimuleren de fantasie. Zeker als je meerdere blokken hebt om mee te bouwen
Algemene informatie over de BiOBUDDi bouwsets
Doelgroep
- De educatieve set van BiOBUDDi is geschikt voor kinderen van 1,5 tot 6 jaar.
- De Steppe set van BiOBUDDi is geschikt voor kinderen van 1,5 tot 6 jaar.
Leuke sets van BiOBUDDi om te hebben?
- Bumba
- Juf Roos
- Biba Boerderij
Hoe duur zijn deze bouwblokken?
- Voor de grote set betaal je online gemiddeld tussen de € 20,00 en € 30,00. Dit is zelfs iets goedkoper dan vergelijkbare blokken, terwijl ze zoveel beter zijn voor het milieu. Wat ik hiermee vooral wil zeggen: het is de overweging echt meer dan waard om volgende keer voor deze bouwblokken te gaan
- De prijs van de Steppe set ligt rond de tien euro.
BiOBUDDi: winnaar Baby Innovation Award (2019), categorie Green
Tijdens de Negenmaandenbeurs maakten we al kort kennis met het bedrijf BiOBUDDI dat een Baby Innovation Award in de wacht sleepte in de categorie Green. Ze maken hun bouwblokken namelijk niet alleen van de restanten van suikerriet (waarmee het product dus goed te recyclen is), ook kost het productieproces veel minder CO2-uitstoot.
Over BiOBUDDi
Dankzij een milieubewuste dochter
De dochter van eigenaar Steven van Bommel stelde hem op een dag de kritische vraag waarom hij met hun bedrijf nog steeds speelblokken maakte van plastic. Een nieuw concept werd geboren. Hij besloot er volledig voor te gaan en na verschillende universitaire studies kwam daar BiOBUDDi uit: een milieubewust bedrijf dat bouwblokken maakt van hoogwaardig materiaal dat bovendien goed te recyclen is. Ook kost het proces om de blokken te maken veel minder CO2 dan vergelijkbare producten.
Goede kwaliteit
Waarmee BiOBUDDi zich duidelijk weet te onderscheiden, is de hoge kwaliteit. Het speelgoed gaan namelijk net zolang mee als andere, vergelijkbare bouwblokken. Sinds 2017 werkt het bedrijf hard aan nieuwe ideeën, toffe concepten en groen speelgoed. De slogan luidt niet voor niets: ‘Build a better tomorrow’
Het bedrijf BiOBUDDi werd verschillende keren genomineerd:
- Eco Excellence Awards 2018 – Nursery Toys (gewonnen)
- Parent & Baby Awards 2018 – Eco-friendly Educational Toys
- Baby Innovation Award 2019 – Green (gewonnen)
BiOBUDDi is te gebruiken met bouwblokken van andere merken
Een ander duurzaam aspect van de bouwblokken vind ik dat je ze ook prima kan gebruiken met de blokken van andere merken. Daarmee kun je BiOBUDDi zien als een aanvulling op wat je al had liggen (van vroeger wellicht, zoals de meesten van ons).
Kende jij het merk BiOBUDDi al? En zou je het overwegen te kopen in plaats van andere (plastic) bouwblokken?
Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!
Wees de eerste om reactie te geven