BiOBUDDi: even goed als plastic bouwblokken? | Review

Voor deze review van BiOBUDDi probeerde mijn neefje J. hoe ze bevielen. Hij is dol op Duplo dus heeft genoeg vergelijkingsmateriaal in zijn verzameling. Sophie testte of ze stevig zijn, hoe de structuur is en of BiOBUDDi vergelijkbaar is met plastic bouwblokken. Want is speelgoed van biologische grondstoffen wel stevig genoeg?

Review BiOBUDDi: educatieve set met twee basisplaten

Inhoud van de verpakking

 • 58 bouwblokken in verschillende kleuren
 • stickers
 • twee basisplaten

Direct enthousiast over de bouwblokken

Vanaf het moment dat we de bouwset binnen kregen, was J. enthousiast. Hij begon meteen te bouwen dus voor hem maakte het geen verschil van welk materiaal ze gemaakt zijn. Ik zag ook eigenlijk nauwelijks verschil met zijn Duplo.

Kenmerken van de BiOBUDDi bouwblokken

 • Ruikt lekker fris, niet naar plastic
 • De blokken van BiOBUDDi voelen duidelijk lichter dan andere bouwblokken en op de één of andere manier zacht (terwijl het toch stevig en hard materiaal is)
 • De rondjes van de blokken zijn open, maar ze passen verder prima op de andere die we hebben liggen van een ander merk
 • Ik vind de kleuren erg mooi en door de diverse vormen kan je veel kanten op met de set

De kwaliteit is bovendien goed. Daar was ik eigenlijk het meest nieuwsgierig naar, omdat het speelgoed gemaakt is van de restanten van suikerriet. De enige opmerking die ik kan verzinnen, is dat – hoewel het een leuke toevoeging is – we de stickers zelf niet zo snel zullen gebruiken.

Review BiOBUDDi steppe set

Inhoud van de verpakking

 • 14 bouwblokken

Onze mening over de steppe set van BiOBUDDi

Ook de Steppe set was leuk om in elkaar te zetten. Door de vriendelijke prijs is dit een ideaal cadeau om te geven. Kinderen hebben vaak lang plezier van dit soort bouwblokken en ze stimuleren de fantasie. Zeker als je meerdere blokken hebt om mee te bouwen

Algemene informatie over de BiOBUDDi bouwsets

Doelgroep

 • De educatieve set van BiOBUDDi is geschikt voor kinderen van 1,5 tot 6 jaar.
 • De Steppe set van BiOBUDDi is geschikt voor kinderen van 1,5 tot 6 jaar.
review sets biobuddi

Leuke sets van BiOBUDDi om te hebben?

 • Bumba
 • Juf Roos
 • Biba Boerderij

Hoe duur zijn deze bouwblokken?

 • Voor de grote set betaal je online gemiddeld tussen de € 20,00 en € 30,00. Dit is zelfs iets goedkoper dan vergelijkbare blokken, terwijl ze zoveel beter zijn voor het milieu. Wat ik hiermee vooral wil zeggen: het is de overweging echt meer dan waard om volgende keer voor deze bouwblokken te gaan
 • De prijs van de Steppe set ligt rond de tien euro.
BiOBUDDi bouwblokken bestellen

BiOBUDDi: winnaar Baby Innovation Award (2019), categorie Green

Tijdens de Negenmaandenbeurs maakten we al kort kennis met het bedrijf BiOBUDDI dat een Baby Innovation Award in de wacht sleepte in de categorie Green. Ze maken hun bouwblokken namelijk niet alleen van de restanten van suikerriet (waarmee het product dus goed te recyclen is), ook kost het productieproces veel minder CO2-uitstoot.

Over BiOBUDDi

Dankzij een milieubewuste dochter

De dochter van eigenaar Steven van Bommel stelde hem op een dag de kritische vraag waarom hij met hun bedrijf nog steeds speelblokken maakte van plastic. Een nieuw concept werd geboren. Hij besloot er volledig voor te gaan en na verschillende universitaire studies kwam daar BiOBUDDi uit: een milieubewust bedrijf dat bouwblokken maakt van hoogwaardig materiaal dat bovendien goed te recyclen is. Ook kost het proces om de blokken te maken veel minder CO2 dan vergelijkbare producten.

Goede kwaliteit

Waarmee BiOBUDDi zich duidelijk weet te onderscheiden, is de hoge kwaliteit. Het speelgoed gaan namelijk net zolang mee als andere, vergelijkbare bouwblokken. Sinds 2017 werkt het bedrijf hard aan nieuwe ideeën, toffe concepten en groen speelgoed. De slogan luidt niet voor niets: ‘Build a better tomorrow’

Het bedrijf BiOBUDDi werd verschillende keren genomineerd:

 • Eco Excellence Awards 2018 – Nursery Toys (gewonnen)
 • Parent & Baby Awards 2018 – Eco-friendly Educational Toys
 • Baby Innovation Award 2019 – Green (gewonnen)

BiOBUDDi is te gebruiken met bouwblokken van andere merken

Een ander duurzaam aspect van de bouwblokken vind ik dat je ze ook prima kan gebruiken met de blokken van andere merken. Daarmee kun je BiOBUDDi zien als een aanvulling op wat je al had liggen (van vroeger wellicht, zoals de meesten van ons).

Kende jij het merk BiOBUDDi al? En zou je het overwegen te kopen in plaats van andere (plastic) bouwblokken?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Sophie

Ik ben Sophie (35), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (6 en 3). Voor De Mamagids schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, het leukste speelgoed en lekkere recepten voor lastige eters. En natuurlijk af en toe over het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven