Dr Leenarts Bad & Douche Olie bij eczeem | Review

Als je kindje een gevoelige huid heeft, blijft het zoeken naar fijne producten die de huid voeden. In onze eigen zoektocht testten we de Bad & Douche Olie van Drs Leenarts en waren verrast met de resultaten. Lees snel verder welk effect de doucheolie had en alles dat je moet weten over dit fijne product.

Omwille van de privacy van onze dochter gebruiken we geen voor en na foto’s.

Gevoelige huid: liever geen onnodige toevoegingen

Je ontkomt er bijna niet aan als je verzorgingsproducten koopt voor kinderen. Vrijwel overal zit een berg sulfaten in om het flink te laten schuimen en anders sowieso wel parfum. Twee ingrediënten die toch al gevoelige huid van onze dochter nog meer uitdroogden. Gelukkig zijn er ook producten die hun beloften waar maken, zoals die van Dr. Leenarts. Dermatoloog Marjolein Leenarts ontwikkelde zelf haar zalf, crèmes en doucheproducten, waardoor je weet wat erin zit.

Voor deze review testten we de Bad & Douche Olie op de gevoelige huid. De verwachtingen waren hooggespannen, zeker na onze ervaring met de Droge Huid Zalf van Dr. Leenarts.

Bad & Douche Olie getest

Product: hoe ziet het eruit, hoe ruikt het en hoe smeert het uit?

Zoals de naam al verklapt, is het een echte olie. In het begin vond ik dat best even wennen. We zijn immers zo gewend aan schuimende doucheproducten. Maar, ik testte hem ook op mijn eigen huid, de Bad & Douche Olie maakt je huid wel zachter. Ook smeert hij goed uit en vonden we het makkelijk afspoelen. In ons geval hadden we gelukkig geen last van gladde tegels, dus hij was ook wat dat betreft veilig te gebruiken.

Hoe werkt de Bad & Douche Olie?

Een fijn product in de lijn van Dr. Leenarts is de Bad en Douche Olie. Deze is speciaal geschikt voor mensen met een (erg) droge huid of zelfs eczeem. Reguliere producten bevatten vaak zeep en/of een middel waardoor het gaat schuimen. Normaal gesproken beschermt de huid zichzelf met een vette laag. Deze producten tasten dit aan en drogen op die manier je huid dus uit.

Doordat de badolie geen onnodige toevoegingen bevat als zeep, parfum of andere ingrediënten die een allergische reactie kunnen veroorzaken, is de olie mild voor de huid. Hierdoor belooft dit verzorgingsproduct een zachte huid na afloop van een douchebeurt. Dr. Leenarts producten dragen om die reden ook het Huid Allergie Keurmerk van het Huidfonds en worden bovendien – naast drogisterijen – ook verkocht in apotheken.

Wel een kleine waarschuwing: het blijft olie. Ook de Bad & Douche Olie kan je badkamertegels dus glibberig maken. Blijf altijd alert.

Bad en douche olie dr leenarts review

Het effect van de Bad & Douche Olie op de gevoelige huid?

Al na een paar dagen verminderden de rode plekken. We gebruikten de douche olie in combinatie met de Droge Huid Zalf van Dr. Leenarts, waarover je kunt lezen in onze andere review. De beide producten vullen elkaar goed aan en de rode, gevoelige huid van onze dochter werd soepeler. Ze klaagde bovendien minder vaak over jeuk dan hiervoor. We zijn dan ook erg blij met de resultaten.

De Bad & Douche Olie is verder gelukkig zuinig in gebruik, waardoor hij langer meegaat dan sommige andere doucheproducten voor kinderen.

Ons eindoordeel over de zalf

Meer dan tevreden. Hij doet precies wat hij belooft. Tegenwoordig roept namelijk bijna ieder merk dat ze een fantastisch wondermiddel hebben zonder chemische toevoegingen, maar in de praktijk zit er best nog weleens parfum of SLS in verwerkt. Bij Dr. Leenarts is dat gewoon echt niet zo. Je krijgt wat ze belooft en dat is een soepele, gezondere huid.

Algemene informatie over de Bad & Douche Olie

Ingrediënten Bad & Douche Olie

Glycine soja (sojaboon) oil (antioxidant, huidverzachtend), Olea europaea (olijf) fruit oil (huidverzachtend), Isopropyl palmitate (stabilisator, huidverzorger), Trilaureth-4 phosphate (stabilisator), Aqua (water)

Prijs en verkrijgbaarheid

Voor een fles Bad & Douche Olie van Drs. Leenarts à 200 ml. betaal je € 14,95. Ga je liever voor een kleinere fles (100 ml.) dan ben je € 8,95 kwijt. Je kunt de Bad & Douche Olie kopen via de website en andere zaken als Bol.com.

Voor ons was de Bad & Douche Olie een echte aanrader om te gebruiken voor de gevoelige huid van onze dochter, zoals je in deze review kunt lezen. Heeft jouw kindje ook huidklachten gehad? Heb je nog aanvullingen die fijn zijn? Laat het ons weten in de reacties.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven