Review | Animatiefilm Scarygirl (2023)

Omdat het bijna Halloween is, leek het me leuk om samen met de meiden naar Scarygirl te kijken. Deze film draait sinds woensdag 11 oktober in de bioscoop. In deze review lees je wat je van de film kunt verwachten en hoe wij hem vonden.

Het verhaal

Scarygirl gaat over het dappere meisje Arkie en haar vader Blister die samen op een afgelegen schiereiland wonen. Blister is een zeldzame reuzenoctopus met de magische gave om leven te herstellen. Terwijl hun wereld wordt bedreigd door een onverklaarbaar verlies van zonlicht, doen Arkie en haar vader hun best de planten en bloemen in leven te houden. Als haar vader ook nog wordt ontvoerd door premiejagers naar de ‘Stad van het Licht’ staat Arkie voor de uitdaging om haar angsten te overwinnen en haar vertrouwde omgeving voor de eerste keer te verlaten. Blister wordt gevangen gehouden door de mysterieuze Dokter Maybee die Blisters krachten wil misbruiken om zijn eigen perfecte wereld te scheppen. Met de steun van Bunniguru en Egg, twee bijzondere vrienden, zet Arkie alles op alles om haar vader te redden en neemt ze het op tegen de duistere krachten die heersen in de stad. Zal het Arkie lukken om haar vader te bevrijden en haar wereld te redden?

Trailer

Acteurs

De Nederlandse stemacteurs in Scarygirl zijn:

  • Louis van Beek
  • Goia Parijs
  • Mitchell van den Dungen Bille
  • Joost Claes
  • Donna Vrijhof
  • Jeannine La Rose
  • Brecht van Arnhem
scarygirl filmposter review

Review Scarygirl

De, van origine Australische, film Scarygirl neemt je mee naar een fantasiewereld waar allerlei bijzondere wezens leven. Zoals Arkie, een innemend meisje dat gelooft in het goede van anderen. Die boodschap vind ik mooi. Ondanks dat haar open houding haar in eerste instantie in de problemen brengt, blijkt het ook haar redding.

De film is een beetje eng, voor kinderen die van griezelen houden, maar blijft gelukkig kindvriendelijk. Daarom is het een ideale film voor deze periode van het jaar. Zelf had ik wat moeite om erbij te blijven, hier en daar verloopt de film wat trager dan ik zelf prettig vind, maar uiteindelijk draait het niet om mij. De kinderen vonden hem wel erg leuk en wilden hem het liefst meteen nog een keertje zien.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven