Review | 20 Second Showdown: nieuw partyspel

20 Second Showdown is van 999 Games en uitgeroepen tot winnaar in de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2021 in de categorie 18 plus en winnaar van de Gouden Publieksprijs. Omdat we met onze vriendengroep regelmatig spelletjes deden voor corona, leek ons dit een goede reden om weer eens een ouderwetse spelletjesavond te organiseren met 20 Second Showdown in de hoofdrol. In deze review lees je hoe we het spel vonden, in hoeverre het anders is dan andere partyspellen en of hij een terechte winnaar is volgens ons.

Over 20 Second Showdown (999 Games)

In twee teams strijd je drie rondes lang om de winnaar te worden van het spel. Wij verdeelden ons in de jongens tegen de meisjes voor wat extra competitie. Het spel is verder vrij simpel. Je hebt een zandloper die aan beide kanten 20 seconden aan ‘zand’ bevat en ieder team moet zo snel mogelijk de opdracht uitvoeren en daarmee proberen de zandloperkant van de ander leeg te spelen. Vind je een uitdaging moeilijk of kan je hem niet uitvoeren? Dan mag je je teamgenoten met de HELP kaart om hulp vragen – maximaal één keer per ronde.

Wat maakt 20 Second Showdown anders dan andere partyspellen?

Het concept van een partyspel met kaartjes, uitdagingen en opdrachten is inmiddels wel vaker gebruikt natuurlijk. Toch is 20 Second Showdown weer heel anders dan wat we allemaal gewend waren. Kennis doet er niet echt toe: je moet voornamelijk praktische opdrachten uitvoeren. Daarbij moet je soms ook door de kamer rennen om voorwerpen te verzamelen, dansen of een gek liedje zingen.

Bij vrijwel iedere vraag hebben we heel hard gelachen om de uitvoering; iedereen ging er vol voor om te winnen van het andere team. Hoewel we de manier van spelen enigszins aanpasten t.o.v. bovenstaande video (zodat iedereen kon meedoen) en de ronde daardoor langer duurde dan normaal, was het plezier er niet minder om.

Vanaf welke leeftijd is het geschikt?

Op de doos staat 10-99 jaar. Ik denk inderdaad dat het ook grappig is om dit spel met je tiener te spelen, omdat de opdrachten best laagdrempelig zijn en voor hen ook goed uit te voeren. Aan de andere kant is het minstens zo leuk om juist met volwassenen te gaan spelen: dat gaat waarschijnlijk net iets sneller en je bent meer op elkaar ingespeeld.

Hoeveel speelplezier heb je van 20 Second Showdown?

Ik weet niet hoe het is wanneer je alle kaarten (400) hebt gehad; zover kwamen we natuurlijk niet. Omdat de teams in ons geval goed aan elkaar gewaagd zijn en we het spel enigszins aanpaste, duurde de eerste ronde zodanig lang dat we geen tweede hebben kunnen spelen. Dat nam niet weg dat we nog altijd heel veel lol hadden om de opdrachten en de uitvoering daarvan.

Ons eindoordeel?

Helaas voor jullie hebben we geen beeldmateriaal van onze uitvoering. Gelukkig voor ons 😉 Eigenlijk waren we het aan het eind van de avond allemaal gelijkgestemd: het spel is hilarisch, we hebben ontzettend veel gelachen, de opdrachten zijn echt weer anders dan anders en dit gaan we zeker nog een keer spelen. Dat het een prijs heeft gewonnen in de Speelgoed van het Jaar Verkiezing verbaast ons niks. Net als de andere spellen en het speelgoed dat we testten zat ook hier een uniek element in. Je moet echt regelmatig uit je comfort zone en lekker gek doen!

Algemene informatie over 20 Second Showdown

  • 20 Second Showdown (uitgegeven door 999 Games)
  • Inhoud: grote zandloper, 400 opdrachtenkaartjes, 2 HELP-kaarten, speluitleg
  • Strijden met twee teams
  • Geschikt vanaf 10 jaar, maar ik denk zelf dat het leuker is met alleen oudere kinderen en volwassenen
  • Prijs: ca. € 25,00
Je koopt 20 Second Showdown bij Bol.com

Met wie zou jij 20 Second Showdown wel willen spelen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven