Zo maak je het jezelf makkelijk na de bevalling

Na de geboorte heeft de gemiddelde moeder wel iets leukers en beters aan haar hoofd dan haar uiterlijk op dat moment. Toch betekent dat niet dat je helemaal wil verslonzen. Wil je er echter zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn? Dan heb je zeker iets aan onderstaande tips!

Met deze tips maak je het jezelf makkelijker na de bevalling

Drink voldoende water

Of je nu borstvoeding gaat geven of niet, vooral vrouwen die tijdens de zwangerschap vocht vasthielden hebben baat bij deze tip. Daarnaast helpt het drinken van genoeg water je om de huid van binnenuit te hydrateren. Makkelijk, simpel en snel. Koop een mooie waterfles die je regelmatig bijvult om snel aan je dagelijkse liters te komen.

Zorg voor een makkelijk, mooi kapsel

Voorafgaand aan je bevalling naar de kapper? Waarom niet! Na afloop heb je waarschijnlijk voorlopig even geen zin om in het confronterende licht plaats te nemen op de kappersstoel. Bovendien kan je het laten knippen in een onderhoudsvriendelijk model (en nee, dat hoeft echt niet kortpittig te zijn). Kies iets dat bij de vorm van je gezicht past en een kapsel dat eigenlijk vrijwel altijd mooi valt. Klaar ben je, de komende weken/maanden!

Investeer in een starterkit gellac

Het voordeel van gellac is dat je nagels altijd mooi verzorgd zijn, zonder afbladderende lak. Je moet er eens per twee tot drie weken tijd voor maken, maar dan heb je ook wat. De nagellak blijft mooi zitten en kan bovendien tegen een stootje. Bijkomend voordeel is dat mooi verzorgde nagels je ook een fijn gevoel kunnen geven, zonder het idee te hebben dat je daar ‘ook nog’ niet aan toekomt.

Haal voldoende mogelijkheden in huis om lekker te ontspannen

Ontspanning is immers het toverwoord tijdens het vierde trimester. Zorg dus al van tevoren dat je leuke boeken in huis haalt, misschien iets extra’s leent bij de bibliotheek of goede vriendinnen en neem het ervan. Alternatieven?

  • Koop een goede e-reader en neem een abonnement op Kobo plus, waardoor je voor een klein bedrag toegang krijgt tot een groot aantal e-books.
  • Neem Netflix, Videoland, Disney+ – wat je maar leuk vindt. Voorlopig heb je wel wat te doen wanneer je baby slaapt.
  • Koop een voorraad puzzelboekjes en puzzel net zolang tot jij ook in slaap valt!

Kook vooruit en vries vast in

Na de bevalling is de kans groot dat je even niet aan koken wil of moet denken. Tenzij je man een sterrenchef is, kan het slim zijn om vast wat gerechten in te vriezen. Denk aan makkelijke pasta’s, rijstgerechten en misschien een stapel pannenkoeken voor de lekkere trek. Scheelt je een faillissement dankzij de plaatselijke pizzeria en is natuurlijk beter voor je lijf (en de lijn).

Vraag aan bekenden of ze af en toe kunnen oppassen op de andere kinderen

Misschien vindt je moeder, broer of zus het wel leuk om de kinderen af en toe een middagje mee te nemen. Voor jou fijn, want je komt toe aan je rust en tijd met jullie jongste telg. En voor hen net zo leuk, omdat ze iets kunnen gaan doen met hun neefjes en/of nichtjes!  

Bedenk wat je met je kraambezoek wil doen

Laat je iedereen langskomen in de kraamweek? Of verspreid je het over de weken daarna? In dat laatste geval moet je er wel rekening mee houden dat jij de gastvrouw bent en misschien weer te veel gaat doen. Door mensen te laten langskomen in de kraamweek kan de kraamzorg hen ontvangen en, indien nodig, tijdig wegsturen. Alternatieven voor het standaard kraambezoek zijn er natuurlijk ook, als je de rust een beetje wil bewaren. Denk in elk geval vast goed na over wat bij jullie past, zodat je straks zo relaxed mogelijk bent.

Hoe vond jij de periode na de bevalling? Heb jij jezelf hierop voorbereid of liet je het een beetje over je heen komen? Aanvullende tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, ArtTim – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven