Doorbreek de sleur in je relatie in 5 stappen

We kennen het allemaal wel. In het begin spatten de vonken er vanaf en tel je de dagen tot je weer samen bent, maar na verloop van tijd ‘heb je het wel gezien’. Wanneer je samenwoont verdwijnt de spanning gemakkelijk, zeker als je te maken krijgt met de sleur van alledag. Hoe voorkom je nu dat je echt als broer en zus gaat samenleven, en dat de grootste spanning in je leven wordt wie vandaag moet koken? In dit artikel delen we 5 liefdevolle stappen die je helpen je relatie een boost te geven!

5 tips om de sleur in je relatie te doorbreken

Doe moeite voor jezelf

Na een drukke dag wil je het liefst op de bank ploffen: je haar in een snelle knot gedraaid, bril op, die ene oude sweater aan die zo lekker zit en je favoriete yogabroek. Zeker nu we toch weinig anders doen dan thuis zitten. Op Instagramfoto’s ziet dat er vaak alsnog goed uit, maar doorgaans voel je je thuis verre van sexy. Maar waarom niet eens per week lekker tutten, je haar mooi opsteken en make-up op en kunnen constateren dat je er goed uitziet? Door moeite te doen voor jezelf, geef je je zelfvertrouwen een oppepper, en dat werkt door in je relatie. Dus: volgende keer als je wil neerploffen, toch maar even die ene mooie jurk aan! Hoeft niet elke dag, maar eens per week kan al wonderen doen.

Ga samen iets doen

Echt, je hoeft niet samen te gaan scubadiven, cliffjumpen of een cursus abseilen te doen om dichter tot elkaar te komen. Een fanatiek potje tafeltennis kan echt al zorgen voor meer verbondenheid: je wil allebei winnen en hebt lol. Bovendien doe je iets wat je normaal niet doet, en daarmee maak je een nieuwe gezamenlijke herinnering. Dat maakt ook dat je de ander weer in een positief daglicht ziet en dat is tot slot een boost voor de liefde. Geniet samen!

Investeer in intimiteit

Je hoeft echt geen spannend latex pakje aan om elkaar weer terug te vinden. Een liefdevolle relatie begint allereerst met intimiteit. Een kus voor je naar je werk vertrekt, vluchtige aanrakingen als niemand kijkt en lekker tegen elkaar aankruipen op de bank. De stap die daarop volgt is dat je ook een bepaalde spanning terugkrijgt. Je zoekt elkaar sneller op, legt je telefoon weg voor het slapen en kruipt tegen elkaar aan en gaat vanzelf weer moeite doen. Daarbij kunnen seksspeeltjes, zoals vibrators, je natuurlijk helpen.

Maak echt tijd voor elkaar

Misschien het minst romantische punt van allemaal, maar trek desnoods allebei je agenda en prik een aantal data waarop je samen bent. Leg je telefoon weg (en zet hem op stil), praat eindeloos – zoals vroeger, vraag elkaar van alles (en als je niks kan bedenken, zoek dan online naar vragen als deze) en geniet van elkaars gezelschap. Zoek op wat jullie verbindt.

Accepteer dat je in een bepaalde fase zit samen

Soms is het nu eenmaal wat het is. Dagen die gevuld worden met opstaan, kinderen naar school, werk, kinderen van school/BSO, koken en elke dag dezelfde slaaproutine om ze in bed te krijgen – heel spannend is het niet. Maar dat hoeft ook niet. Jullie leven is simpelweg even minder spannend, en de situatie vraagt daar ook om. Uiteindelijk trekt dat allemaal wel weer bij! Zorg er vooral voor dat je in elk geval met de andere vier tips aan de slag gaat en geniet van de momenten die wél voorbij komen, dan zit je voor het weet weer in een iets vrijere levensstijl en komt die spanning vanzelf terug!

Hoe zorgen jullie ervoor dat het leuk blijft? Heb je bepaalde afspraken gemaakt, praat je erover met de ander of vinden jullie elkaar automatisch?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven