Minder bekende musea in Europa die je gezien moet hebben

Het Louvre, Museo del Prado, Uffizi…iedereen kent deze bekende musea wel. Maar wist je dat er in Europa ook veel minder bekende musea te vinden zijn die ook de moeite waard zijn om een keer te bezoeken? Juist deze verborgen parels zullen veel indruk op je maken. Ben je benieuwd welke minder bekende musea er zijn? Lees dan deze blog en doe wat inspiratie op voor een culturele stedentrip deze zomer!

minder bekende musea parijs pagoda
©Jerome LABOUYRIE – Shutterstock

Pagoda in Parijs

Midden in Parijs – in het 8e arrondissement – vind je een Chinese pagode uit de 19e eeuw. Een bezoek aan dit gebouw is een indrukwekkende ervaring; op het moment dat je de pagode binnenstapt waan je je even in het China van de 19e eeuw. Van buiten kun je de prachtige Oosterse architectuur bewonderen, terwijl je binnen kunt genieten van het typisch Chinese interieur en de kunst die er te vinden is. De kunstzinnige uitstraling van het gebouw komt niet uit de lucht vallen; in 1925 werd het gebouw gekocht door de Chinese kunst- en antiekverzamelaar Ching Tsai Loo (1880-1957).

museo del manicomio krankzinnigen venetie eiland minder bekende musea europa
©Polina Maksym – Shutterstock

Il Museo del Manicomio di San Servolo in Venetië

Sinds 2006 kun je in Venetië een museum bezoeken dat je alles leert over de krankzinnigengestichten door de eeuwen heen. Op het eiland San Servolo in de lagune van Venetië werden vroeger ‘gekken’ opgesloten en deze plek kun je nu als toerist bezichtigen. Je vindt er bijvoorbeeld oude voor-en-na-foto’s van patiënten en attributen om ze in bedwang te houden en je kunt de sfeer proeven van gestichten uit vervlogen tijden. Houd goed de dagen in de gaten dat het museum open is zodat je zeker weet dat je naar binnen kunt.

minder bekend museum europa chocolademuseum brussel
©Great Pics – Ben Heine – Shutterstock

Choco-Story in Brussel

Ben je voor een stedentrip deze zomer op zoek naar een bijzonder museum in Brussel? Misschien dat Choco-Story dan iets voor je is. Hier vind je een keer geen eeuwenoude schilderijen of beeldhouwwerken, maar alles wat je wil weten over de geschiedenis van cacao en chocolade. Het museum neemt je mee op een ontdekkingstocht door de tijd en leert je alles over hoe cacaobonen werden gevonden en vervolgens hoe ze werden verwerkt tot chocolade. Extra leuk: je kunt er ook echt chocolade proeven. Zeker een aanrader dus!

kattenkabinet amsterdam minder bekende musea europa
©Dutchmen Photography – Shutterstock

Het kattenkabinet in Amsterdam

Zoek je het liever wat dichter bij huis? Ook ons eigen land heeft een aantal verborgen parels wanneer het gaat om bijzondere musea. Zo vind je in Amsterdam het Kattenkabinet. Niet alleen kattenliefhebbers zullen zich hier vermaken; het 17e-eeuwse grachtenpand waar het museum is gevestigd is sowieso de moeite waard om van binnen te bekijken. Verder is er veel katten-gerelateerde kunst zoals foto’s, beelden en schilderijen. Leuk om te weten: het museum is opgericht ter nagedachtenis aan John Pierpont Morgan, de rode kater van Bob Meijer, de oprichter van het museum.

Wat zijn jouw favoriete musea in Europa? Heb je nog onbekende pareltjes die aan dit rijtje toegevoegd kunnen worden?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Masson, jonge vrouw – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven