5 redenen waarom ook jij een smartwatch wilt

Ooit dachten we dat een smartphone nauwelijks nog overtroffen kon worden, toch is het gelukt: de smartwatch is niet meer uit onze levens weg te denken. Het is net een stapje extra. Wil je graag een smartwatch kopen? Kijk dan bij je provider naar de mogelijkheden. Een smartwatch biedt namelijk veel voordelen, zoals we in dit artikel met je delen.

De grootste voordelen van een smartwatch

Alles-in-een

Een apart horloge om je stappen te tellen en hartslag te meten, je pinpas, een smartphone – je smartwatch biedt letterlijk alles in één apparaat. Hartstikke handig, want waar je voorheen van alles mee moest nemen, heb je nu aan het horloge genoeg. Dat scheelt ruimte, zoeken (want hij zit gewoon om je pols) en nadenken. Ideaal! Allemaal tijd en energie die je voor andere dingen kunt gebruiken.

Gezondheid gaat vooruit

Het voordeel van een smartwatch, en van eigenlijk elke device die je gezondheid meet, is dat je wordt uitgedaagd om meer te gaan bewegen. Als je 9.780 stappen zet, is het nog maar een kleine moeite om daar alsnog die 10.000 van te maken bijvoorbeeld. Daarnaast krijg je inzicht in je slaapgedrag. Dat kan interessante bevindingen opleveren. Zo zie je goed hoeveel minuten of uren aan diepe slaap je krijgt en kan je controleren of dat overeenkomt met hoe jij je in de ochtend voelt. En wat dacht je van de leuke apps die je stimuleren om nog wat meer te bewegen die dag?

Goed op de hoogte

Zeker in bepaalde beroepen is het belangrijk om overal van op de hoogte te blijven. Maar ook als je werkleven minder dynamisch is, kan het prettig zijn. Denk aan een hoogzwanger zusje dat elk moment kan bevallen, je zoon of dochter die na een avondje stappen nog even moet appen na thuiskomst of andere zaken die je niet wil missen. Met een smartwatch om je pols ben je ervan verzekerd dat je deze berichtjes niet aan je aandacht kunnen ontsnappen.

En wil je niet continu bereikbaar zijn? Dan kan je op je smartwatch helemaal instellen welke meldingen je (van wie) wil doorkrijgen. Een beetje zoals de ‘niet storen’ functie op een Android telefoon. Zo word je tijdens de laatste zwangere dagen van je zusje bijvoorbeeld niet opgeschrikt door de talloze berichten in de appgroep van school – om maar iets te noemen.

Contactloos betalen

Dit is al een uitermate handige functie op je smartphone, maar met je smartwatch helemaal. Je hoeft alleen maar je horloge tegen het apparaat te houden en je kunt betalen.

Let op! Zoek vooraf uit of jouw bank deze mogelijkheid biedt. Grote banken als ING, ABN en Rabobank doen dit sowieso.

De makkelijkste navigatie

Gelukkig zijn de dagen waarin we voorin zaten te discussiëren over de juiste route in het kaartenboek (kennen jullie ze nog?) allang voorbij. De introductie van navigatie was sowieso al prettig. Maar de overstap van smartphone naar smartwatch is helemaal ultiem op het gebied van navigeren. Je krijgt de juiste route zo door, hoeft niet als een toerist rond te wandelen en bent sneller op de plaats van bestemming.

Heb jij een smartwatch? Welke? En wat vind jij de grootste voordelen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven