Press "Enter" to skip to content

27 redenen waarom mijn man echt geen huisdieren wil

Kijk, het is misschien niet leuk om dit artikel te publiceren op Dierendag, maar wel toepasselijk. We hebben geen huisdieren en ik ben de grootste reden daarvan. Een enorme domper voor het vrouwenhuishouden waarin ik leef natuurlijk, want ze zijn hier allemaal dol op dieren. Gelukkig bleken mijn argumenten zo sterk, dat zelfs Merel er schoorvoetend in meegaat.

Andere mannen baalden: zij lazen dit ná de aanschaf pas

Toen het artikel online kwam, deelde ik het met vrienden en het voetbalelftal. En wat bleek? Het heersende gevoel was toch dat ze baalden dat zij deze lijst niet eerder hadden gezien. Want het gros van wat ik verwachtte, bleek voor hen waarheid te zijn…

Mijn 27 redenen om geen huisdieren te willen

 1. De kattenbak verschonen
 2. Zindelijkheid trainen
 3. Zorgen dat de kat of hond dagelijks te eten krijgt
 4. Uitgespuugde haarballen opruimen
 5. Diarree weghalen
 6. Rondslingerende poep in het algemeen (‘O ik had het helemaal gemist, vond wel dat het een beetje typisch rook…)
 7. Rust bewaren in huis
 8. Ruzies beslechten: wie mag er vandaag met de kat op schoot?
 9. Oppas zoeken wanneer we een weekje op vakantie willen
 10. De dierenarts (kosten, het wegbrengen…)
 11. Ik zou de man zijn die met afhangende schouders en chagrijnig gezicht in de stromende regen staat te blauwbekken om die hond uit te laten. Waarschijnlijk omdat Merel ‘het dolgraag zou willen doen, maar écht te moe is.’
 12. Puppytraining volgen (zelfde argument als voorgaande)
 13. Regelmatig borstelen
 14. In bad doen (‘De kat krabt zo hard’)
 15. Alle spulletjes schoonmaken en wassen (kussens, knuffels en speeltjes)
 16. Extra stofzuigen
 17. En dweilen
 18. Modderpoten wegpoetsen
 19. Voeding kopen
 20. De geur van urine verwijderen
 21. Zorgen dat de kat niet ontsnapt door de achterdeur
 22. Ontvlooien
 23. Laten ontwormen
 24. Langs de dierenarts voor sterilisatie
 25. Consequent blijven tegenover de kinderen (‘Ah, maar dat koppie, papa… daar kan je toch geen nee tegen zeggen? – Jawel!)
 26. Verzekering regelen
 27. Inenten

Voor mijn gevoel wordt de aanschaf van een huisdier echt een kleine ramp. In een huishouden met drie kinderen waarbij we het al druk zat hebben en regelmatig slaap tekort komen, zit ik niet te wachten op een extra verantwoordelijkheid. Zeker omdat ik bijna kan uittekenen dat de grootste verantwoordelijkheid in de praktijk bij mij komt te liggen.

En misschien valt het reuze mee, zoals Merel beweert, maar ik zie mezelf gewoon al zwoegen en bikkend de haarballen van het laminaat schrappen, terwijl zij gemoedelijk op de bank liggen te kroelen met de kat. Zolang die kleintjes hun eigen puppyogen nog niet te veel gebruiken, houden we het maar zo. Als ze heel graag willen knuffelen, gaan ze maar lekker naar hun tante en oom.

Helaas voor de rest, een huisdier komt er (voorlopig) niet in. Hebben jullie wel een hond of kat? Of andere huisdieren? En hoe verdelen jullie de taken? 

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids