3 redenen om eens alcoholvrije wijn te proberen

Waarom is wijn over heel de wereld zo’n populair drankje? Waarschijnlijk speelt de veelzijdigheid en de combinatie van fantastische geuren en heerlijke smaken een grote rol. De alcohol in een wijn geeft een wijn body. Alcohol zorgt voor dat verwarmende effect van een glas rode wijn op een koude herfstavond en de tinteling op de tong bij het drinken van een glas jonge witte wijn. Er zijn echter genoeg redenen om (tijdelijk) geen alcohol te willen drinken. Geldt dat voor jou, maar wil je de smaak van een goed glas wijn niet missen? Geloof ons, je kunt uitstekende alcoholvrije wijn kopen. Hier drie situaties waarin alcoholvrije wijn een goed idee is voor jou, inclusief wijntips.

Waarom je alcoholvrije wijn zou willen?

Zwanger!

Misschien wel de allerleukste reden om geen wijn te drinken: je bent in verwachting! Je laat dat glas dus staan met een goede reden. Maar dat neemt niet weg dat je er af en toe zin in kunt hebben. Of het leuk vindt om mee te doen als er iets te vieren is. Bijkomend voordeel: je hoeft tijdens de eerste weken geen smoes te bedenken waarom je geen wijn drinkt.

Hoewel er nog geen alcoholvrije Champagne wordt gemaakt, zijn er genoeg Franse wijnboeren die zich wel aan het maken van alcoholvrije bubbels wagen. In de Provence zijn een aantal uitstekende voorbeelden te vinden. Fris door citrusfruit, zacht door witte bloesem en met een fijne pittige bubbel. Doet niet onder voor een variant mét alcohol.

Geen hoofdpijn the day after

Een inkoppertje, maar oh zo waar: na het drinken van alcoholvrije wijn, hoef je er niet bang voor te zijn om wakker te worden met een licht kloppend hoofd en een droge mond. Alcohol is immers de boosdoener van dat vervelende gevoel. Dus, breng je een dag op een zonnig terras door, heb je zin in rosé maar niet in een kater? Kies dan voor alcoholvrije rosé. Net zo verfrissend én dorstlessend.

Je bent aan de lijn

Na ruim een jaar waarin we meer tijd thuis doorbrachten dan we eigenlijk wilden én de sportscholen grotendeels dicht waren, kan het zijn dat er wat zogenaamde ‘corona kilo’s’ op de teller van jouw weegschaal te zien zijn. Dus hup, aan het werk en dus op dieet. Een traktatie op het werk afslaan en even geen koekjes en chips in de winkelwagen, het hoort erbij. 

Maar je hoeft niet tegen alles ‘nee’ te zeggen. Wist je dat bij het weghalen van alcohol uit een wijn, ook een groot deel van de calorieën weg gefilterd worden? Dus je kunt gewoon dat glas witte wijn inschenken tijdens een borrel met vrienden. Een alcoholvrije variant, maar wel met de heerlijke smaak van fris, sappig wit fruit. Dat hoef je niet in te leveren. 

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven