recept noodles groenten mix zoetzure saus

Wat eten we? Noodles met lekker veel groenten

Vind jij het ook zo lastig om te bedenken wat je nu weer moet eten? In deze nieuwe serie deel ik wekelijks een eenvoudig gerecht dat je kunt aanpassen aan jullie smaak en/of eetpatroon en waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan. Eet smakelijk!

Noodles: binnen een kwartier op tafel

Persoonlijk hou ik van noodles: met een paar stappen heb je een lekker gerecht op tafel en ze staan erg snel op tafel. Zeker op de momenten dat ik even geen zin heb om veel fratsen uit te halen in de keuken (en eens iets anders wil dan het zoveelste pastagerecht die week), zet ik dit gerecht op tafel.

Extra tip: bespaar jezelf tijd met verse groentemix

Wanneer AH de zakjes groentemix in de bonus heeft, koop ik vaak meerdere in. Ik vries ze direct na bezorging in, zodat ik ze altijd achter de hand heb (en niet al bedorven zijn tegen de tijd dat ik ze gebruik). Ze zijn namelijk een ideale toevoeging aan een rijstgerecht of, zoals nu, wanneer je noodles maakt. Even in de hapjespan aanbakken, wat water toevoegen en de deksel sluiten zodat je de groenten snel kunt koken en dan zijn ze al beetgaar.

Let wel op: voorgesneden groenten kan je het best blancheren voor je ze invriest om zo de houdbaarheid te verlengen. Doe je dit niet dan zijn ze maar enkele weken houdbaar. Op zich geen ramp wanneer je regelmatig zakjes groenten gebruikt, laat ze alleen niet te lang liggen.

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • Zakje voorgesneden groenten van 600 gram
  • Vlees (reepjes kipfilet) of een vegetarische vervanger, zoals Kipstuckjes
  • Noodles
  • Zoetzure saus

Eventueel ook lekker: sesamzaad om eroverheen te strooien.

Verder nodig

  • Pan met kokend water
  • Wok of hapjespan

Bereidingswijze

  1. Zet de wok of hapjespan op hoog vuur en doe er een scheutje olie in. Zet op een ander vuur een pan met water op.
  2. Kruid het vlees of de vervanger naar smaak en bak bruin in de olie.
  3. Voeg de groenten toe.
  4. Voeg een scheutje water toe en doe de deksel op de pan, zodat de groenten snel kunnen koken.
  5. Doe de noodles in de pan met kokend water – is snel klaar.
  6. Voeg de zoetzure saus toe. Dat wok je nog even mee en dan is je saus klaar. Voed de noodles eraan toe. Je kan er wat sesamzaad overheen strooien om het af te maken.

Met stokjes is dit eten nog specialer! Meteen een goede oefening voor de kinderen, minder geschikt als je geen zin hebt om uren te tafelen.

Wil je variëren?

Je kan op verschillende manieren variëren met dit recept.

  • Kies voor verse groenten die je zelf snijdt: een gele ui, paprika, broccoli, prei, wortel, taugé. Ook cherrytomaatjes kunnen erg lekker zijn in combinatie met de zoetzure saus, net als (kastanje)champignons.
  • Maak je zoetzure saus zelf. Ik haal mijn recept uit dit boek – een aanrader als je wil leren koken vanaf de basis: dat is een stuk goedkoper en minstens zo lekker.
  • Voeg wat ananasblokjes toe.
  • Maak bovenstaand recept met volkoren of zilvervliesrijst in plaats van noodles als je gezonder wil eten.

Liefs, Merel

Schrijf je nu in voor de wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je me al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Uitgelichte afbeelding ©Ravsky – Shutterstock

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *