Press "Enter" to skip to content

Quesadillas met gebakken aardappeltjes uit de Airfryer

Quesadillas: perfect voor lastige eters

Dit van oorsprong Mexicaanse gerecht wordt daar vaak gegeten als een soort tosti. Je eet quesadilla’s vaak met een vulling van groenten, kip en een lekkere saus (salsa, chili of guacemole), maar kan ze natuurlijk ook op je eigen manier vullen. Wij eten ze graag als avondeten, in combinatie met gebakken aardappeltjes uit de Airfryer. Onderstaand recept is geschikt voor drie tot vier (volwassen) personen

Ingrediënten quesadillas

  • 4 wraps
  • 250 gr. rundergehakt (ook lekker: met kipfilet)
  • 2 el. maïs
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • Halve rode paprika
  • 1 teentje Knoflook
  • Mexicaanse gehaktkruiden
  • Ketjap manis
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Optioneel: 1 tl. sambal

Verder nodig

  • Hapjespan of grill(pan)

Ingrediënten gebakken aardappeltjes

  • Aardappeltjes uit een zakje of zes aardappels, gesneden in partjes
  • Olijfolie
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl. rozemarijn
  • 1 tl. tijm

Verder nodig

  • Airfryer

Bereidingswijze (30-40 minuten)

  1. Snijd de aardappels in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Doe deze in een schaal of bak en doe hier het sap van een limoen over, klein scheutje olijfolie, rozemarijn en tijm. Doe over de bak een schone theedoek en schud de aardappeltjes door de bak heen, zodat alles goed kan verspreiden over de aardappeltjes.
  2. Verwarm de airfryer voor op 150 graden. Doe de partjes erin voor 12 minuten. Ondertussen kun je gaan beginnen met de voorbereidingen van de quesadillas. Gebruik je een oven, dan zou ik de aardappelpartjes voorkoken en ongeveer 20 minuten in de oven zetten op 180-200 graden.
  3. In een hapjespan verwarm je de knoflook en ui, tot de ui glazig ziet. Daarna rul je het gehakt en voeg je de kruiden en sambal toe. De tomaat en paprika kan er na het rullen aan worden toegevoegd en bak je langzaam mee, tot de tomaat ontveld is en de paprika zacht is. Voeg als laatste de mais toe en zorg dat deze opwarmt.
  4. Als de aardappelpartjes klaar zijn, zet dan de airfryer open, totdat alle groenten zijn toegevoegd aan het gehakt. Als dit het geval is, zet je de airfryer op 180 graden en doe je de aardappeltjes nog 12 minuten erin. Daarna zijn ze klaar voor serveren.
  5. Weer verder met de quesadillas: beleg de wraps met kaas, het gehaktmengsel en nog een laag kaas. Daarna doe je de andere wrap erop en leg je hem in een grillpan of grill. In de zomer kan dit ook op de barbecue. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Blijf er wel bij staan en houd het in de gaten.

Als het klaar is, kunnen de quesadillas in 4 punten gesneden worden en serveer je ze met de aardappeltjes. 

               Praat je gezellig mee?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *