Een prikkelarme badkamer ontwerp je zo

Wanneer je hoogsensitief bent, is het extra belangrijk dat je huis je een rustgevend gevoel bezorgt. Met name de badkamer – een plek die grotendeels in het teken staat van tot rust komen – kan je het best minimalistisch inrichten. Maar waarop moet je letten als je een prikkelarme badkamer wil? In dit artikel vind je handige tips die je helpen meer rust in je badkamer te krijgen.

Hoe ontwerp je een prikkelarme badkamer? 4 handige tips

Kies grotere badmeubels met minder tierelantijntjes

Een moderne, industriële inrichting kan meer rust bieden. Wanneer je graag prikkelarm baddert, is het belangrijk dat je kiest voor eenheid. Dus het liefst een rustige en grotere tegel op de muur, een strak ontworpen kraan, zoals die van het Duitse merk Brauer, en een bad in één kleur of tint. Ook een mooie douchekraan met een strakke afwerking geeft rust. Minder poespas is dan ook beter voor je gemoedstoestand. Wat daarnaast kan helpen is om meer ruimte te creëren met een glazen douchewand en zwevende kasten.

Kies voor natuurlijke materialen

Naast steen (of een materiaal die dat goed nabootst) helpen andere natuurlijke materialen ook om je verder tot rust te laten komen. Kies dus ter aanvulling voor houten meubels, bamboe en eventueel riet of rotan in de accessoires. Zorg daarbij overigens wel dat deze materialen behandeld zijn, zodat ze goed gedijen in een vochtige badkamer. Ook zachte, crèmekleurige katoenen handdoeken en een zeepblok op basis van natuurlijke ingrediënten passen hierbij.

Plaats zo min mogelijk accessoires in het zicht

Denk daarbij vooraf goed na: welke producten gebruik je dagelijks en passen bij je badkamer? Je tandenborstel en tandpasta kunnen best in een mooi bekertje op de wastafel staan – zeker als je kiest voor een bamboe tandenborstel. Maar alle crèmes, je deodorant, parfum en meer van dat soort zaken kan je prima wegwerken in een dichte kast. Op die manier kan je er makkelijk bij, maar staat het allemaal niet zo in het zicht. Bijkomend voordeel: schoonmaken is op die manier een stuk makkelijker.

Wasmachine en droger op zolder?

Het lukt niet in elk huis, maar door de wasmachine en droger op zolder te plaatsen, creëer je veel meer ruimte in je badkamer. Daarbij is alle rommelige was meteen uit het zicht – iets dat bij hoogsensitiviteit, maar eigenlijk bij iedereen, toch voor onrust kan zorgen. Bovendien voorkomt het dat je de badkamer binnenstapt en meteen weer denkt aan de was ‘die je ook nog moet doen’. Hiernaast is het ook een aanrader om je wasmand elders neer te zetten.

Een prikkelarme badkamer creëer je vooral door te kiezen voor natuurlijke materialen, strakke afwerking in je accessoires (zoals de kraan die je kiest) en door je verzorgingsproducten zoveel mogelijk uit het zicht te werken. Hoe ziet jullie ideale badkamer eruit?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven