Preloved trouwjurken: de grootste voordelen

Als je gaat trouwen, wil je natuurlijk wel een mooie jurk. Maar heb je ook al eens een preloved trouwjurk overwogen? Bij Nikita Bruidsmode kan je prachtige merken kopen (denk: Vera Wang en Berta Bridal), krijg je de volledige beleving tijdens het passen, maar betaal je nooit te veel. Zowel voor tweedehands als nieuwe jurken. Meer weten? Lees dan snel verder!

Trouwjurk kopen

Nieuwe trouwjurk of tweedehands?

Als je een trouwjurk wil kopen, denk je misschien al snel aan een splinternieuwe jurk. Maar waarom geen tweedehands kopen? In het Noord-Brabantse Velp vind je een prachtige locatie waar je uitgebreid kan shoppen voor je trouwdag. Mét alles erop en eraan, inclusief een waanzinnige collectie preloved trouwjurken. Hoe dat zit?

Tweedehands, met alles erop en eraan

Wanneer je op zoek gaat naar een alternatief bij een tweedehands kledingzaak, online of bij een outlet, mis je vaak de heerlijke dag die ook bij het shoppen hoort. Je moet na afloop zelf op zoek naar iemand die de jurk op je maat maakt. Ook mis je de complete beleving. Zonde, zo vond de eigenaresse van Nikita Bruidsmode. Zij besloot het anders aan te pakken en geeft vrouwen de rust en tijd om dé jurk te vinden – gewoon in hun eigen tempo. Of deze nu tweedehands is of niet.

Preloved jurken bij Nikita Bruidsmode

Tweedehands en nieuwe jurken mét de complete beleving

Eigenlijk begint het al wanneer je de witte hoeve nadert: je ziet meteen dat dit geen ‘gewone’ tweedehands bruidszaak is. Bij Nikita Bruidsmode doen ze er namelijk alles aan om je vanaf het eerste moment op je gemak te stellen en in de sfeer te krijgen die hoort bij de zoektocht naar je trouwjurk. Na ontvangst met een kopje thee of koffie, en eventueel een arrangement, begin je aan deze bijzondere dag.

“Een trouwjurk koop je niet, die vind je”

Nieuwe jurken en tweedehands hangen door elkaar. Het verschil zie je niet: Nikita Bruidsmode selecteert een exclusief aanbod en doet daarbij niet af aan de kwaliteit. Uiteindelijk wil je (of je nu gaat voor een preloved trouwjurk of een nieuwe) iets bijzonders aan op je huwelijksdag en dat ga je hier zeker vinden. Hieronder lees je waarom Nikita Bruidsmode zo anders is dan andere zaken.

Waarin verschilt Nikita Bruidsmode van andere zaken?

  • In deze speciaalzaak vind je, naast de tweedehands jurken, ook exclusieve merken die alleen hier verkrijgbaar zijn.
  • Realistische verkoopsters met maar één doel: met jou samen de jurk vinden die bij je past.
  • Advies van de coupeuse, die ook aanwezig is het passen.
  • Nieuwprijs van de trouwjurken is altijd minimaal €1.000,00; allemaal van bekende merken.
  • Een jurk die speciaal voor jou custom made wordt gemaakt – je mag de trouwjurk dus ook na afloop van je sessie laten hangen en hoeft hem niet apart te laten vermaken. De jurk wordt kort voor je huwelijk op maat gemaakt. Je hoeft dus maar twee keer naar Velp af te reizen: één keer voor het passen, één keer voor het vermaken.
  • Je mag foto’s maken, krijgt alle ruimte om te passen (dus niet 3-4 trouwjurken, maar wat nodig is) en mag zoveel mensen meenemen als je wil.
  • Je krijgt een prachtige beleving om nooit te vergeten. Of je nu naar buiten loopt met een tweedehands of nieuwe jurk, dat doet er hier niet toe. Jij staat in het middelpunt van de dag.

Wil je trouwens je eigen jurk aanbieden als tweedehands? Die mogelijkheid is er ook. Kijk op de website voor de voorwaarden.

3 voordelen aan een tweedehands trouwjurk

Je koopt een prachtige jurk

Het voordeel van een trouwjurk kopen bij deze speciaalzaak, is dat je niet hoeft te zoeken naar the next best thing. Tenminste, sporadisch zie je misschien pareltjes voorbij komen bij retailers, maar de kans daarop is klein. Zeker als je zoekt: vaak vind je dan net niks. Bij Nikita Bruidsmode kan je precies aangeven wat je zoekt, waarop ze ongetwijfeld iets hebben hangen wat in die richting komt. En staat het uiteindelijk anders dan gepland (niet ongewoon bij het passen van de jurk), dan heeft de verkoopster perfect oog op wat wél mooi zou kunnen zijn. Dat shopt een stuk relaxter dan dat je genoegen moet nemen met iets dat eigenlijk minder naar je smaak is. Daarbij zijn alle jurken van bekende merken. Je koopt dus altijd goede kwaliteit.

De jurk is grotendeels op maat

Het voordeel van de preloved trouwjurken bij Nikita Bruidsmode is dat ze al wat meer op maat zijn als je past. Je krijgt dus een beter beeld van hoe hij je staat op je trouwdag. Ook kan de coupeuse (die altijd aanwezig is bij de pas-sessie zelf) hem vaak nog een maat groter of kleiner voor je maken, dus mocht hij net iets te wijd of strak vallen dan is dat zeker geen probleem.

Tip! Kijk vooraf op de website. Soms kan je lezen wat de vorige draagster ervan vond en hoe praktisch de jurk was tijdens de trouwdag. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

Beter voor het milieu

Tot slot een laatste voordeel, wat ik zelf erg belangrijk vind. Een tweedehands trouwjurk is beter voor het milieu. Dus ook in dat opzicht koop je iets moois voor één van de belangrijkste dagen van je leven.

Een preloved (of tweedehands) trouwjurk is dus zeker de overweging waard. Je bespaart bij Nikita Bruidsmode op de kosten, zonder in te leveren op de beleving van het passen. Bovendien is dit beter voor het milieu omdat de jurk een tweede kans krijgt. Zou het iets voor jou zijn?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven