Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Top 3 poster trends voor 2021: deze wil je hebben!

Posters aan de muur blijven onverminderd populair komend jaar. Het is dé manier om een stukje van jezelf te laten zien en je interieur nog verder te personaliseren. In 2021 sluiten de trends daarop aan.

Posters in het interieur anno 2021

Afgelopen jaar zaten we vaker binnen dan ooit. Dat maakt dat het nog belangrijker is dat je huis echt een prettige plek is om te zijn, omdat je er je rust moet kunnen vinden en om op te laden voor de volgende dag. Voor ons is een interieur daarom niet af zonder mooie posters. Die kunnen net dat beetje persoonlijkheid toevoegen of je inspireren. Helemaal van nu is ook de fotomuur: een wand in huis waarop je verschillende posters bij elkaar hangt die op elkaar aansluiten en voor jou echt het thuisgevoel creëren.

Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als je een poster koopt? Allereerst dat het is gedrukt op duurzaam geproduceerd papier en van hoge kwaliteit is (zo zijn de prints van Poster Store FSC gekeurd, hebben het Nordic Swan Ecolabel en voldoet aan de internationale ISO 14001 normering). Behalve de juiste papiersoort is het belangrijk dat je een mooie lijst koopt om de poster nog beter tot zijn recht te laten komen. Tot slot is het belangrijk dat je kiest voor iets dat echt bij jullie past. Bij Poster Store vind je zowel trendy als tijdloze designs. Hier vind je altijd iets dat bij je past – ook in de vorm van inspirerende foto’s om te zien hoe je de posters thuis zou kunnen ophangen.

Tip! Wil je zeker zijn dat je echt iets nieuws hebt? Elke dinsdag staat een nieuwe postercollectie online.

Top 3 van de leukste postertrends voor 2021

Natuur en het heelal

Je ziet het in het interieur ook terug in algemene zin: buiten wordt naar binnen gehaald. Vooral planten en natuurlijke materialen zijn razend populair. Tot zover dus nog niet veel nieuws. Wat wel anders wordt, is dat de focus niet meer zozeer ligt op botanische afbeeldingen, maar zeker ook op dieren en het heelal. Mooie vergrijsde natuur posters met prachtige sterrenhemels boven een verlaten strand, krachtige dieren in zwart-wit en bijvoorbeeld het tropisch regenwoud. Deze staan prachtig tegen een petrolblauwe of grijsgroene muur.

Sepia

Vind je het fijn om thuis een echte oase van rust te creëren? Dan zijn lichte, naturelkleuren perfect voor jou. Binnen dit interieur passen bruinige tinten en sepia posters perfect: zachte, dromerige kleuren en allemaal gemaakt om je het gevoel te geven dat je na een hectische dag echt weer even tot jezelf kan komen. Kies bijvoorbeeld voor inspirerende posters van een bergmeer of een kudde schapen in de mist.

Roze

(Zacht)roze is een trendkleur die we veel terug zien, net als andere pastelkleuren. Zowel in de mode als het interieur. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een mooie poster met bloemen, maar wat dacht je ook van een meer modieuze foto of een uitzicht op Parijs in de lente? Daar word je toch spontaan vrolijk van?

Welke posters kies je bij elkaar?

Een enkele poster ophangen, is eigenlijk niet meer zo van deze tijd. Als gezegd kies je anno 2021 het voor meerdere afbeeldingen die bij elkaar passen en hangt ze op een fotomuur. Kies daarbij voor afwisseling: foto’s, tekst en/of een minimalistische tekening. Op die manier kan je precies de sfeer oproepen in huis die bij jullie past. Ook kan het mooi zijn om verschillende formaten bij elkaar te hangen.

Tip! Wil je liever niet te vaak van posters wisselen? Kies dan voor rustige kleuren en tijdloze zwart-wit posters. Voor wie juist houdt van afwisseling kan het slim zijn om een paar extra posters te bestellen. Zo kan je regelmatig eentje wisselen en blijft je fotowand telkens weer als nieuw.

Geshopt!

Omdat we allemaal veel thuis zitten, is deze periode perfect om het huis een beetje op te knappen. In ons geval kunnen de posters bovendien mee tijdens de verhuizing. Ik heb dus al een beetje vooruit geshopt bij Poster Store. Uiteindelijk zijn deze drie het geworden:

  • Poster: Do more of what makes you happy
  • Waterval brug poster
  • Forest bridge poster

De eerste sluit perfect aan op de weg die ik kortgeleden ben ingeslagen. Na al maandenlang vast te zitten in een baan die eigenlijk niet helemaal bij me paste, besloot ik op zoek te gaan naar iets nieuws. Mijn nieuwe werk maakt me gelukkig. En ik mag dan misschien geen directe stap omhoog hebben gezet op de carrièreladder, je geluk vinden in wat je doet, is zo belangrijk! Daarom past deze poster perfect bij me.

Daarnaast vinden we natuurfoto’s mooi om in huis te hebben. Dit sluit natuurlijk ook aan op de trends die hierboven staan. Het zien van de waterval en de bruggen in het bos, roepen een soort natuurlijke rust op. Iets dat we in ons hectische leven goed kunnen gebruiken.

Handige tip trouwens: de fotowanden op de website zijn leuk ter inspiratie, maar als je hem thuis ook wil dan kan je de posters zelf ook eenvoudig bestellen.

Lijsten

De bijpassende lijsten bij de posters kan je ook uitzoeken op de website. Alles is keurig verpakt en wordt goed beschermd tijdens de verzending. Bovendien wegen ze niet veel, waardoor je alles makkelijk aan de muur bevestigt.

Dus ja, we zijn erg blij met onze bestelling. En aangezien er zoveel moois te kiezen valt, gaan we hier zeker nog eens iets moois vandaan halen!

Korting op je aankoop!

Ben je enthousiast geworden en kan je niet wachten om zelf te gaan shoppen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Namens Poster Store mag ik jullie blij maken met een hele fijne kortingscode:

Vul ‘demamagids35‘ in bij het afrekenen en ontvang nu maar liefst 35% korting!

Wat vinden jullie de leukste poster trend van komend jaar en wat zou bij jullie thuis aan de muur zeker niet misstaan? Laat het ons weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids