Pompoen pannenkoekjes (arepa di pampuna)

Antilliaans recept voor 3-4 personen

Mijn schoonmoeder komt van de Dominicaanse Republiek. Na een lange tijd op de Antillen te hebben gewoond, waar mijn man geboren werd, nam ze enkele recepten mee naar Nederland. Waaronder de Arepa di Pampuna, zoals hieronder staat. Hij kende het dus al toen ik hem hiermee verraste. Het is een groot succes bij ons hele gezin. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat er groenten in verstopt zitten! Een goede, gezonde start van de dag dus.

Ingrediënten

  • Halve flespompoen
  • Twee eieren
  • 200 ml. melk
  • 200 gram bloem (alternatief: 200 gram speltbloem)
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • Zonnebloem- of kokosolie

Optioneel: vanillesuiker, rozijnen

Verder nodig

  • Dunschiller
  • Staafmixer of blender
  • Kom
  • Mixer of keukenmachine
  • Pan
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Schil een hele pompoen met een dunschiller en verwijder de pitten. Het vruchtvlees snijd je in kleine stukjes.
  2. Kook de flespompoen in een pan met water tot hij zacht is. Je kunt dit controleren door erin te prikken. Glijden de stukjes van je vork? Dan kan je hem afgieten.
  3. Verdeel de flespompoen in twee delen. De ene helft kan je invriezen of gebruiken bij een ander gerecht; de andere helft pureer je met de staafmixer of blender.
  4. Pak je mengkom en voeg melk, eieren, bloem, bakpoeder, zout en kaneel toe. Mix dit tot een gladde massa.
  5. Als je hiermee klaar bent, voeg je de gepureerde halve flespompoen toe met een lepel of spatel. Je roert dit tot een geheel.
  6. Verwarm in de koekenpan een beetje olie. Zodra deze voldoende heet is, maak je met een grote lepel 2-3 pannenkoekjes in de pan (niet te groot, vergelijkbaar met deze banaan-havermoutpannenkoeken of American pancakes)
  7. Zodra er belletjes ontstaan in het beslag, kan je de pompoen pannenkoek omdraaien. Ze zijn gaar wanneer beide kanten bruin zijn en de binnenkant gestold.

Dit recept is gebaseerd op het origineel van Antilliaanseten.nl. Hier vind je sowieso veel lekkere gerechten.

Beleg voor op je pompoenpannenkoekjes

  • Stroop
  • Poedersuiker
  • Ahornsiroop
  • Kaas en/of spek

Sophie

Ik ben Sophie (35), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (6 en 3). Voor De Mamagids schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, het leukste speelgoed en lekkere recepten voor lastige eters. En natuurlijk af en toe over het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven