Press "Enter" to skip to content

Gezondere pizza met bloemkoolbodem

Pizza met bloemkoolbodem

Na het fiasco met de bloemkooltosti was ik een beetje huiverig om een andere succesformule te verpesten met een bloemkoolbodem. Het duurde dus eventjes voor ik deze gezondere pizzavariant aandurfde. Dit keer besloot ik mijn eigen kookkunsten op waarde te schatten en haalde een kant-en-klare bodem bij de Jumbo. Want eerlijk is eerlijk, die zagen er in elk geval ‘echt’ uit – in tegenstelling tot mijn bloemkool-met-geitenkaasplakkaat van vorig jaar.

Een vriendinnetje van Rose bleef mee eten en dat verhoogde meteen de druk. Wat als het niet lekker is? Ook Ro trok een grimas bij het horen wat er op het menu stond en offerde zich op: ‘Ik eet anders wel een boterham later, late lunch enzo…’ Kortom, de sfeer (en het wantrouwen) zat erin! Gelukkig had ik een uur later lachende gezichten aan tafel. Die bloemkoolpizza is dus echt heel erg lekker. Vergelijkbaar zelfs met normale, maar dan zonder het vettige gevoel na afloop. Ik voelde me ook niet moe en over-verzadigd. Dus wat ons betreft mag hij vaker op tafel!

Hieronder deel ik het recept met jullie, omdat het de moeite waard is het zelf ook eens te maken.

Ingrediënten pizza

  • Pizzabodems van Jumbo (je kunt ze ook maken, in dat geval zou ik dit recept voor bloemkoolpizzabodem aanraden)
  • Tomatensaus (heel simpel om zelf te maken, recept hieronder)
  • Alles wat je maar lekker vindt op je pizza (geraspte kaas, paprika, champignons, salami, ham, olijven, pesto, mozzarella, ui, spinazie, kipfilet, ansjovis…)

De bereidingswijze is natuurlijk simpel: saus op de pizza, beleggen en in de oven. Ik kreeg een hele handige tip van één van mijn volgers: laat hem iets langer in de oven zitten (zo’n vijftien minuten), dan is hij lekker knapperig.

Ingrediënten tomatensaus

  • Een ui (fijn gesnipperd)
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree (ik gebruikte die van de Lidl)
  • 3 grote tomaten (zonder vruchtvlees), in stukjes gesneden
  • Oregano, basilicum, zout en peper naar smaak
  • 2 tl. suiker
  • 2 el. roomboter

Bereidingswijze

  1. Bak in olijfolie de ui glazig.
  2. Vervolgens voeg je knoflook en tomatenpuree toe tot het goed gemengd is en dan de stukjes tomaat, kruiden, zout, peper en suiker erbij.
  3. Dit laat je zo’n 5-10 minuten pruttelen (wel af en toe doorroeren, zodat het in elk geval niet kan aanbranden).
  4. Tot slot voeg je de boter toe en roer je tot deze is opgelost. Zodra dat het geval is: pan van het vuur, overschenken en met de staafmixer fijn mixen. Klaar is Kees!

               Praat je gezellig mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *