Tastea Pina Colada: lekkere zomerse mocktail | Review

Sinds februari dit jaar verkoopt Tastea Pina Colada. In theevorm natuurlijk. Deze blend heeft alles in zich wat je van een goede, zomerse ‘mocktail’ kan verwachten: echte kokos en stukjes ananas. Of het een succes is, ook als je niet zo van kokos houdt? Ik vertel je er alles over in deze review!  

Alcoholvrij genieten in de zomer

Een tijdje terug ontving ik van Tastea de exclusieve blend Pina Colada. Ergens schoof ik het proeven toch een beetje voor me uit: zou de kokos niet heel erg overheersen? Want eigenlijk lust ik dat helemaal niet zo graag. Maar goed, de zon brak weer door en ik voelde mezelf steeds meer in een soort vakantiestemming komen.

Persoonlijk kon ik me ook geen beter moment voorstellen om de thee te proberen dan de aanloop naar de zomer. De eerste dag ‘met-zonder-jas’ hebben we achter de rug en ik geniet van alle bloesem overal. En hoewel ik best van een drankje hou, ben ik ook best benieuwd naar alternatieven die je geen kater bezorgen. Tijd voor een goede mocktail, zonder alcohol dus.

Tastea Pina Colada review

Ingrediënten

Rooibos superklasse, kokosnoot (kokosnoot, kokosolie, suiker), ananas (ananas, suiker), smaakversterker.

review pina colada tastea

In de blend zelf zie je de kokosschillen zitten, maar ook kleine stukjes ananas – wat ik persoonlijk best verrassend vond. De thee is vrij basic gehouden op het gebied van de ingrediënten, maar daarin ligt juist de kracht volgens mij. Trouwens een kleine tip van Tastea: voeg verse ananas toe aan je glas en je alcoholvrije (warme) cocktail smaakt nóg beter! 

De geur van Tastea Pina Colada

Wanneer ik het blik open, komt me een bijzondere, vrij sterke geur tegemoet. Ik kan het niet helemaal plaatsen ook. Uiteraard kokos, maar nog veel meer dan dat. Niet helemaal wat ik had verwacht bij de naam Pina Colada. Ik ben benieuwd of de thee ook zo sterk smaakt. 

review tastea pina colada

Hoe smaakt deze ijsthee van Tastea?

Gelukkig! Ik proef ergens wel die Nizza koekjes van Verkade terug in deze blend, grappig genoeg. Moet ook eerlijk toegeven dat ik er best trek van krijg. Maar het mooiste van alles, voor mij persoonlijk, is dat er in elk geval totaal geen nadrukkelijke kokossmaak aan zit, waar ik bang voor was. Het is juist een fijne balans van het zoetige, frisse en een echte theesmaak, dankzij mijn favoriet: rooibos. 

Pina colada tastea

Opvallend

In tegenstelling tot wat je van Tastea gewend bent, zit dit theeblik ogenschijnlijk minder vol (qua hoeveelheid trouwens weinig verschil). Dat heeft natuurlijk alles te maken met de samenstelling. In smaken als de Horsepower zitten bijvoorbeeld ook bloemetjes, frambozen en theebladeren, die veel meer ruimte innemen. Pina Colada thee van Tastea bestaat voor een deel dus ook uit rooibos en ziet er daardoor veel compacter uit. Je hebt dan ook maar één theelepel nodig voor een goede kop thee. 

Eindoordeel over de Pina Colada thee

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit van mijn leven een pina colada cocktail op heb. Dus of de thee hiermee te vergelijken is? Ik weet het niet. Wel kan ik oordelen hoe hij smaakt natuurlijk. En ik vind hem verrassend lekker. De friszoete ananassmaak in combinatie met de subtiele kokos bevallen goed, ook als je eigenlijk niet zo’n kokosliefhebber bent. Ik weet trouwens niet zeker of ik de smaak zelf nog eens zou kopen; voor een keer is hij lekker, maar ik hou dan toch meer van wat kruidigere volle theesmaken, zoals Chai Dubai.

Andere zomerse theecocktails?

Naast Pina Colada bracht Tastea voor de liefhebber ook een echte Mojito thee op de markt. Dus als je komende zomer geen cocktails kan, mag of wil drinken, dan heb je in elk geval keuze uit twee lekkere alternatieven!

Lijkt het jou lekker om een theesmaak te proberen met cocktailsmaak? Of ga je dan toch liever voor de variant met alcohol?

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven