Press "Enter" to skip to content

Met deze tips word je de perfecte kraamvisite

Kraambezoek komt in allerlei soorten en maten. De één begrijpt beter welke behoefte je als kraamvrouw hebt dan de ander. Deze tien voldoen in elk geval wél aan de gouden regels voor kraambezoek en mogen elke dag wel langskomen! Bij wijze van spreken natuurlijk…

De leukste kraamvisite om over de vloer te hebben?

Je naasten

Vaak het eerste kraambezoek: je (schoon)ouders, zus, broer, zwager, directe neefjes en/of nichtjes. Niks is zo fantastisch om je moeder te zien transformeren tot trotse oma. Je vader die apetrots is op zijn eerste kleinkind. Je gezin dat bij elkaar zit en samen de nieuwe baby bewondert… Prachtig toch?

Dierbaren die uren in de auto zitten voor een halfuurtje kraamvisite

Helemaal als ze uren in de auto zitten om naar jullie toe te komen. Hoe lief is het dat familieleden of goede vrienden van Groningen naar Maastricht rijden om een nieuwe baby te komen bewonderen? Dat mensen die moeite voor je doen is speciaal en dat mag je best koesteren.

Kraamvisite met luxe cadeaus

Wat dacht je van een verschoningsmat die extra dik gevoerd is? Zo’n cadeau is eigenlijk hartstikke fijn om te hebben, maar je zou er persoonlijk het geld misschien niet aan uitgeven. Vaak zijn het jonge ouders die met zulke handige hebbedingetjes komen, die zij ook weer via via ‘ontdekten’. Zo help je elkaar op weg.

Kraambezoek dat je verrast met iets liefs

Bijvoorbeeld een zelfgehaakte knuffel van een oudere buurvrouw, die ene single vriend die op pad ging en een mooi pakket samenstelde of dat ene stel waarvan je weet dat ze al jarenlang hopen op een baby, dat het toch kan opbrengen iets bijzonders voor je te doen en oprechte blijdschap te tonen. Dat zijn mensen om te koesteren!

Die ene vriendin met een pan soep

Sommige vriendinnen hoef je niets te zeggen. Ze komen langs, planten een pan soep op het aanrecht of maken heerlijke macaroni en vertrekken. Als je heel weinig zin hebt in visite of gewoon nog niet uit de voeten kan en geveld bent door slaaptekort, dan ben je zo iemand gigantisch dankbaar!

Bezoek dat uitgebreid luistert (ook naar je bevallingsverhaal)

Ze hoeven niets te zeggen, het straalt van hun gezicht af dat ze trots op je zijn en minstens zo gek op de baby. Zolang als je nodig hebt, horen ze je bevallingsbelevenissen aan, verblikken of verblozen niet bij te intieme details waarvan je later denkt ‘had ik ze maar voor me gehouden’ en vragen ook je man/vrouw hoe die het hele avontuur heeft beleefd.

Kraambezoek dat zegt: ‘Kijk maar wat jullie prettig vinden!’

Hoewel het fijn is om mensen te zien na de geboorte, kan het ook enorm verstikkend zijn. Je moet per slot van rekening nog wennen aan het moederschap, bent vermoeid en hormonaal en als mensen dan te snel langskomen of lang blijven plakken, is dat best weleens lastig. Hoe lief ze het ook bedoelen. Veel fijner is het dan als je kraambezoek de bal bij jou laat. Wil je je hele vriendengroep in één keer ontvangen dan is dat prima, wacht je liever een maand dan ook.

Mensen die net zo verliefd zijn op je baby als jij

Want even eerlijk, het is die eerste dagen toch heerlijk om zoveel mogelijk over je lieve kleine kindje te praten? Liefst zonder limiet.

Vrienden die je (gevraagd) op de hoogte houden van leuk nieuws

Je maakt niet veel mee in je kraambed, behalve voeden, eten en slapen. Het kan best lekker zijn om weer even op de hoogte gebracht te worden van allerlei nieuwtjes.

Andere ouders

Je hebt soms aan een half woord genoeg. En dat geldt voor bevallingsverhalen, hormonale uitspattingen, verdriet, onzekerheden over je nieuwe lijf… Je hoeft helemaal niets uit te leggen, want ze begrijpen vaak precies hoe je je voelt.

Als jij mocht kiezen, welke visite zou dan bij jullie (bijna) elke dag mogen langskomen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Poleijphoto – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids