Review Peppa Pig, De Grote Plons (theater 2+)

Op uitnodiging bezochten we de première van Peppa Pig, De Grote Plons in Gouda. De nieuwste show van Van Hoorne Entertainment is gericht op kinderen vanaf de peuterleeftijd. Dat betekent dat het geluid iets zachter staat en de lichten niet volledig gedimd zijn. De musical Peppa Pig, De Grote Plons was één groot feest. Merel bezocht de theatershow met haar dochter Rose (2 jaar) en vertelt hieronder hoe ze het vonden.

Peppa Pig, De Grote Plons

In de nieuwste musical van Peppa Pig volg je Peppa in de tuin, op school en de rommelmarkt en tot eindigt met een wedstrijd springen in modderpoelen. Papa Big gaat kijken of hij ‘de grote plons’ kan maken en springt richting het wereldrecord. Of hij het haalt?

Herkenbaarheid, humor en interactief

Peppa Pig, De Grote Plons draait vooral om herkenbaarheid. Zo komen er allerlei bekende liedjes voorbij die je kind al uit de serie kent, de bekende karakters natuurlijk en is het toneel ingericht op een hele simpele, effectieve manier. De musical is bovendien humoristisch en heel interactief. De kinderen zingen, klappen en dansen lekker mee.

Peppa Pig als handpop

De acteurs maken gebruik van handpoppen. Ondanks dat je ze als volwassene wel opmerkt, zie je ze na verloop van tijd niet. Ze bewegen de poppen zo soepel en natuurlijk, dat het niet afleidt. Voor kinderen helemaal niet; die gaan zo op in het verhaal dat ze de mensen achter de pop waarschijnlijk niet eens zien.

Peppa Pig Grote Plons theater peuters

Review Peppa Pig, De Grote Plons

Beetje saai en vermoeiend

Peppa Pig, De Grote Plons was voor mij eigenlijk iets dat ik vooral voor onze peuter deed. Zij is dol op Peppa en vindt het grappig, waar ik iets minder met de humor heb. Dat maakte dat ik halverwege begon te gapen en op een gegeven moment moeite moest doen niet in slaap te vallen. Dus heel eerlijk? Voor mij persoonlijk was de show iets minder geslaagd – al was het pakje van Papa Big echt hilarisch.

Herkenbaarheid voor de peuter maakte het voor haar een feestje

Rose vond het echter fantastisch. Van het meedansen en -zingen tot aan de herkenbare liedjes en de humor, die op jonge kinderen is afgestemd. Ik denk wel dat het meer geschikt is voor kinderen die Peppa al kennen van televisie dan peuters die het nog nooit gezien hebben. De kracht zit namelijk juist echt in die herkenbaarheid.

Kortom, de meningen verschillen duidelijk. Waar ik het een tikje slaapverwekkend vond, heeft zij de dag van haar leven gehad. En uiteindelijk draait het daarom; dat was de reden waarom we richting het theater gingen.

Peppa Pig de Grote Plons review

De hele beleving rondom Peppa Pig, De Grote Plons

Wat natuurlijk wel bijdraagt aan het succes van de Van Hoorne shows, is dat er aan de complete beleving wordt gewerkt. We kwamen binnen via een roze loper, er lagen overal Peppa Pig tekeningen en na afloop vond de Meet & Greet plaats op het podium. Rose stapte spontaan richting de acteurs met een tekening – wat officieel niet de bedoeling was – maar ook daar werd echt heel leuk op gereageerd. Ook kan je vooraf of na afloop vaak nog met Peppa op de foto in de foyer (maar dan de levensgrote versie, niet de handpop). Dat maakt ook dat de show zeker de moeite waard is om heen te gaan.

Ons eindoordeel is dus positief. De show is meer dan geschikt voor jonge kinderen en ze houden het hier prima vol – al zal je als ouder af en toe even moeten doorbijten als dit roze varken niet zo ‘je ding’ is.

Met je peuter naar Peppa Pig, De Grote Plons: praktische info

Is Peppa Pig ook geschikt voor kinderen die niet zolang stil kunnen zitten?

Juist! Doordat de theatershow zo interactief is, hoeven ze niet te lang op hun stoel te zitten. Ook zijn alle scènes redelijk kort en worden steeds gevolgd door een liedje. Er is dus voldoende afwisseling. Verder doet Peppa herkenbare spelletjes als verstoppertje en kan George ‘echt’ huilen als zijn dinosaurus kwijt is. Dat maakt dat Peppa Pig, De Grote Plons zeker ook geschikt is voor jonge peuters.

Hoe lang duurt de theatershow?

Ongeveer een uur. Dat is ook wel lang genoeg voor deze leeftijdsgroep; na zo’n vijftig minuten vroeg Rose me of het al bijna was afgelopen.

Trailer Peppa Pig, De Grote Plons

Algemene informatie over de show

Peppa Pig, De Grote Plons is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Kijk op de website van Van Hoorne Entertainment voor meer informatie over de speeldata en in welk theater bij jou in de buurt de musical langskomt.

Peppa Pig is dagelijks te zien op Nick Jr. Maar wil je graag Engels oefenen met je kind? Dan kan je via Netflix de Engelstalige afleveringen kijken. Daar komt het sarcasme iets beter tot zijn recht en wordt de serie (na verloop van tijd) erg grappig om mee te kijken met je kinderen.

Momenteel speelt Peppa Pig, De Grote Plons niet meer.

Ben je op zoek naar een interactieve show voor je peuter waar hij niet te lang stil hoeft te zitten? Dan is Peppa Pig, De Grote Plons zeker een aanrader. Het is een iets laagdrempeliger vorm van toneel: niet te deftig en er gebeurt van alles. En het verhaal eindigt met een spectaculaire plons! Vindt jouw kind Peppa Pig ook zo leuk? (En jij?)

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven