Wat eten we vandaag? Pasta met rode pesto

Vind jij het ook zo lastig om te bedenken wat je nu weer moet eten? In deze nieuwe serie deel ik wekelijks een eenvoudig gerecht dat je kunt aanpassen aan jullie smaak en/of eetpatroon en waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan. Eet smakelijk!

Pasta rode pesto

Een paar jaar geleden probeerde ik nieuwe gerechten uit. Een daarvan was een pasta met groene pesto en tomaatjes. ‘ Weet je wat nog lekkerder zou zijn?’ zei mijn oudste dochter, ‘ als je de groene met rode pesto vervangt.’ Zo geschiedde en een nieuwe favoriet was geboren. Wij zijn er dol op, het kost nauwelijks tijd om te maken en je kan lekker variëren op de basisvariant. Maak jij hem ook? Vergeet me dan niet te taggen op Instagram!

Benodigdheden voor pasta rode pesto

 • Je favoriete pasta
 • Rode pesto (mijn favoriet is Grand d’Italia pesto peperoni e noci, maar die van AH huismerk is ook prima)
 • Spekreepjes
 • Snoeptomaatjes (ca. 300-500 gram)

Kooktijd: 15-20 minuten

Bereidingswijze

 1. Kook het water voor de pasta. Voeg zout toe voor smaakvolle pasta (ca. een eetlepel per liter water).
 2. Halveer de tomaatjes.
 3. Bak de spekreepjes aan en voeg de tomaatjes toe.
 4. Als de tomaatjes zacht worden, doe je de pesto erbij. Vul het potje voor een derde met water, doe het deksel erop en schud de laatste pesto los. Doe dit in de pan.
 5. Giet de pasta af en gebruik wat kookwater voor de saus. Roer door elkaar en strooi er kaas overheen.

Wil je variëren?

Het recept is op zichzelf dus heel simpel. Met zo’n vijftien à twintig minuten kan je klaar zijn – waarbij het laten koken van je water misschien nog wel het meeste tijd kost. Wil je dat het gerecht smaakvoller wordt of meer diepgang krijgt? Dan kan je de volgende varianten proberen:

 • Voeg (rode) ui toe aan het gerecht, paprika en naar smaak zongedroogde tomaatjes
 • Maak je pesto zelf met o.a. zongedroogde tomaat, pijnboompitten, olijfolie en knoflook (zoals beschreven in dit recept)
 • Maak je eigen pasta of gebruik verse van de supermarkt
 • Kies voor een vega(n) variant door de spekjes weg te laten en plantaardige kaas te gebruiken

Kind kan de was doen, je bent snel klaar, maar kan dus ook wat meer smaak en eigenheid krijgen in je gerecht door eigen pasta te koken of je eigen pesto te bereiden.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©MariaKovaleva – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven