Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Pasta groene pesto met kipdijfilet en paddenstoelen

Wat eten we vanavond? Persoonlijk vind ik het altijd verschrikkelijk lastig om weer iets nieuws op tafel te krijgen wat a) iedereen lust en b) enigszins gezond is. Hoe het met de voedingswaarde van deze pasta zit, weet ik niet exact. Ik denk dat het eerder onder de noemer comfortfood valt dan gezonde voeding, maar dat mag de pret niet drukken. Deze pasta is de moeite waard om eens te proberen!

Pasta groene pesto: gezondere varianten

Voor de pasta in dit recept hebben we gebruik gemaakt van een potje groene pesto uit de supermarkt. Deze bevat traditioneel basilicum, knoflook, olijfolie, pijnboompitten en pecorino. Het is ook gemakkelijk om dit eens zelf te maken, misschien leuk om met de kinderen te doen? Hiernaast kan je in plaats van slagroom prima gebruik maken van een plantaardige slagroom, kookroom of crème fraîche. En tot slot kun je de kipdijfilet desgewenst vervangen door garnalen, zoals op de foto.

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

  • Plantaardige bakboter
  • Biologische kipdijfilet (wij gebruiken voor vijf personen een kleine verpakking met twee stuks à 175 gram)
  • Paddenstoelen voor pasta mix (champignons, oesterzwammen en bundelzwam, tijm en oregano – AH)
  • 250 ml. slagroom
  • Pesto alla genovese (185 gram)
  • Pijnboompitten
  • Pasta naar smaak

Verder nodig

  • Grote pan voor de pasta
  • Hapjespan
  • Kleine koekenpan (pijnboompitjes)

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op voor de pasta.
  2. Kipdijfilet in kleine blokjes snijden en kruiden naar smaak.
  3. Snijd de paddenstoelenmix grof. De bundelzwam voelt wat plakkerig; dat hoort. Hiervan gebruik je alleen de hoedjes.
  4. Voeg de pasta toe aan het kokende water.
  5. Bak de kipdijfilet in wat bakboter bruin en voeg vervolgens de paddenstoelenmix toe.
  6. Doe pijnboompitten naar smaak in een koekenpannetje en rooster ze op laag vuur tot ze licht gebrand zijn.
  7. Voeg de slagroom volledig toe aan de het kip/paddenstoelenmengsel en daarna het hele potje pesto er doorheen.
  8. Roer de saus tot hij wat dikker wordt en laat pruttelen onder een gesloten deksel op laag vuur. Houd het goed in de gaten, de saus moet niet gaan schiften. Eventueel kan je ook de pit uitzetten.
  9. Giet de pasta af en roer door de pestosaus, schep op je bord en doe er pijnboompitjes overheen.
Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids