Wat eten we vandaag? Papardelle met groene pesto en kip

Vind jij het ook zo lastig om te bedenken wat je nu weer moet eten? In deze nieuwe serie deel ik wekelijks een eenvoudig gerecht dat je kunt aanpassen aan jullie smaak en/of eetpatroon en waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan. Eet smakelijk!

Papardelle met groene pesto

In de eenzame avonden in het ziekenhuis, na Seans geboorte, keek ik vaak uit naar het avondeten. Ik had de ‘mazzel’ dat het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is verkozen tot het ziekenhuis met de beste maaltijden. En naar mijn mening klopt dat echt. Elke avond stond er iets heerlijks op het menu, waaronder pasta met pesto. Ze maakten het hier met penne, zelf besloot ik thuis een variant te maken met papardelle. Persoonlijk vind ik dat net iets lekkerder.

Goed, los van de pastasoort kan ik je zeggen dat dit echt één van de simpelste recepten is met het maximale resultaat. Na het slagen van onze oudste dochter, medio 2023, hielden we hier thuis een feestje. Ik kookte voor iedereen en maakte ook dit gerecht. Waar ik best zenuwachtig was, omdat ik het buiten ons gezin nog niemand had laten proeven, bleek het een schot in de roos. Mensen schepten voor de tweede, soms voor de derde keer op!

Het is echt een klein cadeautje. Ook als het een keer niet zo uitkomt om samen uit eten te gaan, kan je dit prima kiezen voor een datenight at home. Rest me niet veel meer te zeggen dan eet smakelijk!

Benodigdheden voor de papardelle met groene pesto

  • Bakboter (zelf gebruik ik Flower Farm, zonder palmolie)
  • Biologische kipdijfilet van AH (wij gebruiken voor vijf personen een kleine verpakking met twee stuks à 175 gram)
  • Kipkruidenmix
  • Paddenstoelen voor pasta mix (champignons, oesterzwammen en Japanse bundelzwam, verse tijm en oregano – AH)
  • 250 ml. ongeklopte slagroom of kookroom
  • Pesto alla genovese of Romige pesto alla genovese (185 gram) van Gran d’Italia
  • Pijnboompitten
  • Verse papardelle of tagliatelle

Uiteraard kan je bovenstaande ingrediënten vervangen door een ander merk, zelf vind ik deze de lekkerste.

Verder nodig

  • Grote pan voor de pasta
  • Hapjespan
  • Kleine koekenpan (pijnboompitjes)

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op voor de pasta.
  2. Kipdijfilet in kleine blokjes snijden en kruiden naar smaak.
  3. Snijd de paddenstoelenmix grof. De bundelzwam voelt wat plakkerig; dat hoort. Hiervan kan je zowel hoed als steel gebruiken.
  4. Bak de kipdijfilet in wat bakboter bruin en voeg vervolgens de paddenstoelenmix toe, ook tot ze lekker bruin zijn gebakken.
  5. Doe de pijnboompitten intussen in een koekenpannetje en rooster ze op laag vuur tot ze licht gebrand zijn.
  6. Voeg de slagroom of kookroom volledig toe aan de het kip/paddenstoelenmengsel en daarna het hele potje pesto er doorheen.
  7. Voeg de papardelle toe aan het kokende water.
  8. Roer de saus tot hij wat dikker wordt en laat pruttelen onder een gesloten deksel op laag vuur. Houd het goed in de gaten, de saus moet niet gaan schiften. Eventueel kan je de pit uitzetten.
  9. Giet de pasta af en roer door de pestosaus, schep op je bord en sprenkel de pijnboompitjes eroverheen.

Wil je variëren?

Als je even iets anders wil, kan je de volgende variaties eens uitproberen:

  • Vervang de kipdijfilet door kipfilet of garnalen
  • Maak je pesto zelf, zoals met dit recept
  • Slagroom kan je vervangen door een plantaardige variant of crème fraîche
  • Ga nog wat eerder de keuken in en maak je eigen, verse pasta

Laat je het me weten als je dit recept ook een keer probeert?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Africa Studio – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven