Pasgeboren baby? Dan herken je deze 7 dingen gelijk!

Sinds Sean bij ons is, stroomt de moederliefde nog harder door mijn lijf dan hiervoor. Het heerlijke knuffelen, rustig de tijd nemen om hem te voeden, hem overladen met kusjes en samen kletsen en lachen. De tijd vliegt: hij is alweer drie maanden en tussen de drukke bedrijven door, herken ik bepaalde dingen die je alleen maar hebt in de babytijd. Zoals de onderstaande 7. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en wat jij het fijnst vindt aan de babytijd. Deel je het met me in de reacties?

Je weet dat je een baby hebt, als je…

…constant zurig ruikt of vol vlekken zit

Op de een of andere manier lijken baby’s het te ruiken als je schone kleding aan hebt. Waarschijnlijk klopt dat ook nog letterlijk, want op een dag word ik regelmatig ondergespuugd. En aangezien mijn garderobe momenteel bestaat uit wat restjes positiekleding en oude truien van voor de zwangerschap, heb ik best weinig alternatieven liggen. Uit ervaring weet ik dat de mondjes terug straks worden ingeruild voor plakkerige mondjes vol jam die je een kus willen geven op je nette outfit of modderhanden die keihard knuffelen. Ach ja… ooit ga je het missen, denk ik dan maar 🙂

…eindelijk het nut inziet van een kortpittig kapsel

Van ‘mondjes terug’ die in je staart belanden tot grijpende handjes die je bijna kaalplukken – lange, en zeker losse, haren zijn niet handig als je een baby hebt. Zeker niet wanneer je haar in de draagdoek zet en je kapsel dus ook nog eens altijd voorhanden is. Enige oplossing? Kortpittig gaan. Of een modieuze messy bun, dat zou leuk zijn- al dekt het Nederlandse rommelknot bij mij persoonlijk de lading beter.

…niet meer slaapt

Oké, niet meer slapen is natuurlijk overdreven. Maar zeker de eerste weken draait alles om een vast ritme. Elke drie uur voeden (als je start met flesvoeding of gekolfde melk), maar voed je op verzoek dan kan het zomaar zijn dat je elk uur slaperig voorover hangt met een baby aan de borst. Bovendien blijkt ‘slapen als de baby slaapt‘ praktisch een stuk lastiger uitvoerbaar dan de theorie voorschrijft. Helaas, over een halfjaar komt het wel weer goed. Hoop ik.

…een vast tijdstip moet kiezen voor vitamines (omdat je ze anders vergeet)

Of het nu komt door het slaaptekort, het gevoel dat je onwijs geleefd wordt of iets anders – vitamines móet ik in mijn eigen ritme opnemen, anders vergeet ik het gewoon. En terwijl ik dit tik, slaapt ons zoontje tegen me aan in de draagdoek. Zonder vitamines.

…niet goed meer weet of je al gedoucht hebt vandaag

Als je al een tijdje slecht slaapt, kom je vanzelf in een soort doorlopende droomstaat waarbij je gewoon niet goed meer weet wat je wel of niet hebt gedaan op een dag. Althans, ik wel. Eigenlijk is hier ook maar één remedie tegen: standaard douchen als de kinderen slapen en de baby bij je partner ligt.

…eindelijk aan die 10.000 stappen komt

Van wandelingen met de kinderwagen tot eindeloze loopjes heen en weer door de huiskamer terwijl je een heel repertoire tevoorschijn trekt aan kinderliedjes, je loopt wat af met een baby. Enige voordeel is dat ik nu wel aan mijn 10.000 stappen kom. En wanneer ik de draagdoek laat liggen (fijn ding hoor, alleen zo’n gedoe met knopen) hups ik rond met de kleine man op mijn arm. Sportschool kan ik dus voorlopig overslaan – en dat is maar goed ook, heb ik toch geen tijd voor!

…alle emoties in een dag aftikt

Van de heerlijke roze wolk, waar je hopelijk op zweeft, kom je het liefst niet meer af. Maar op een dag gebeurt veel en voor je het weet sis je woest naar de rest van het gezin dat de baby eindelijk slaapt dus OF ZE EVEN STIL KUNNEN ZIJN! Of je kijkt wanhopig naar de rommel in huis die zich razendsnel lijkt op te stapelen. En wat dacht je van de continue verwarring omdat je hersenen totaal niet doen wat ze zouden moeten

Welke kan jij afstrepen in dit rijtje?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven