Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Nieuwe parketvloer? Dit zijn de trends voor 2021

Vorig jaar vielen we massaal voor houten vloeren met visgraatmotief. Is die trend in 2021 nog onverminderd populair? En welke nieuwkomers moeten we in de gaten houden? Lees snel verder als je komend jaar een parketvloer wil (laten) leggen en benieuwd bent welke trends je komend jaar niet mag missen!

Onderhoud je parketvloer

Voor je een houten vloer aanschaft bij een online specialist, zoals Floorhouse, en de trend kiest die bij jullie past, is het goed om bij de onderstaande punten stil te staan. Elke vloersoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen, en het is belangrijk om te weten wat bij jullie wensen past.

  1. Heb je kinderen en/of huisdieren? Kies dan een laminaatsoort of parketvloer die relatief makkelijk te onderhouden is. Moet je een paar keer per jaar op je knieën door de woonkamer met boenwas, denk dan kritisch na of je daar de energie voor kunt opbrengen.
  2. Ben je zelf niet zo handig? Laat je vloer dan leggen door de leverancier. Die weet precies waar hij op moet letten om te voorkomen dat je vloer gaat bollen en kan je vaak nog wat handige tips meegeven, zodat je er langer plezier van hebt.
  3. Laat je adviseren door een specialist in parketvloeren. Tip! Hier vind je bovendien het milieuvriendelijke Binyl Pro laminaat dat zelfs CO2-neutraal geproduceerd wordt zonder af te doen aan de kwaliteit. Daarbij bieden speciaalzaken vaak een goede garantie op de vloer. Op die manier bespaar je jezelf kosten op de lange termijn.

De tofste houten vloertrends voor 2021

Visgraat vloeren

We noemden hem hierboven al even, maar de visgraat mag blijven! Doordat het iets lastiger te leggen is dan een standaard vloer, is het slim om dit klusje met iemand anders te klaren die het vaker heeft gedaan. Alternatief dat hierop lijkt, is de Hongaarse punt. Het verschil met een visgraat vloer is dat de Hongaarse punt recht tegen elkaar aan ligt en de visgraat vloer loodrecht tegen elkaar aan ligt. Daardoor krijg je een iets speelsere uitstraling met die laatste variant. Vind je een strak design in huis mooier? Dan past de Hongaarse punt waarschijnlijk beter bij jullie.

Licht hout

Waar we een paar jaar geleden toch meer uitgesproken keuzes maakten in de kleur van onze houten vloeren (zo kon je prima kiezen voor zwart of wit), gaan we nu naar een neutraler midden. Lichte kleuren zal je sowieso veel meer terugzien in de interieurs van nu, maar ook vloeren worden weer iets rustiger. Wil je iets meer opvallen? Dan kan grijs een heel mooi alternatief zijn: chic, rustgevend en past bij vrijwel elke tint op de muur. Mocht je dus op een later moment wat aanpassingen willen doen in je huis, dan kan de vloer gewoon blijven liggen!

parketvloer trends 2021

Natuurlijke vloeren

Loeistrak afgewerkte houten planken? Nee, in 2021 voeren we de hang naar het natuurlijke ook steeds meer door in de vloer. Dat betekent dus dat knoesten en onregelmatigheden juist zichtbaar mogen zijn. Het geeft je huis net iets meer eigenheid – iets dat in deze tijd niet meer weg te denken uit het interieur. Bovendien zorgt het ook voor warmte en een knus huis.

Duurzaamheid

We kiezen het liefst voor een mooie kwaliteitsvloer met herleidbare herkomst. En als het even kan met minder impact op het milieu. Die bewuste houding bij consumenten maakt dat bedrijven daar steeds beter op inspelen en met betaalbare vloeren komen die daarop aansluiten. Dat betekent dus FSC gekeurd hout dat langer meegaat of zelfs alternatieven die gemaakt worden van gerecycled materiaal. Past dit bij jullie? Kijk dan zeker even welke mogelijkheden je tegenwoordig hebt op dit gebied!

We zijn heel benieuwd welke parketvloer trends bij jullie passen! Wat vind jij het mooist van deze vier en welke vloer zou je wel bij jullie thuis willen zien liggen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids