Press "Enter" to skip to content

Smaakvolle paprikasoep: vol verstopte vitamines

Kinderen meer groenten laten eten?

Hoe zorg je ervoor dat je peuter genoeg groente binnenkrijgt? In de praktijk is dit vaak een probleem, zeker als ze de leeftijd bereiken waarop ze losse stukken groente uit de saus gaan vissen. Probeer de groente daarom zoveel mogelijk te verdelen over de dag. Bijvoorbeeld al wat stukjes komkommer of paprika bij de lunch, zodat ze ’s avonds niet heel veel groenten in 1 keer hoeven te eten. Een ander idee is om de groente gewoon te verstoppen, zoals in deze smaakvolle paprikasoep.

Dit recept gaat bij ons de hele familie rond, iedereen is er dol op. En jij hebt de primeur, want ik heb hem zelfs nog niet gedeeld op mijn eigen blog! Gegarandeerd succes. Welk kind zegt nu nee tegen soep met chips en kaas? Dit kun je trouwens eventueel weglaten, want ook dan is deze soep nog steeds overheerlijk! De paprika maakt de soep lekker zoet en je peuter of kleuter krijgt toch nog voldoende groente binnen.

Ingrediënten (8 personen)

  • 6-7 gele paprika’s
  • 1 rode paprika
  • 1-2 uien
  • Boter
  • een zakje kruidenmix voor chili con carne
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 el. bloem
  • 2 liter groentebouillon
  • 250 ml crème fraîche
  • optioneel: 1 zak tortilla chips & 150 g. geraspte oude kaas

Bereidingswijze

  1. Maak de groente schoon en snijd de paprika en ui in stukjes.
  2. Smelt de boter in een grote (soep)pan en fruit de stukjes paprika en ui.
  3. Roer de kruidenmix, paprikapoeder en bloem door de groenten en voeg al roerende de bouillon toe.
  4. Breng alles aan de kook en laat het 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
  5. Pureer vervolgens de soep en roer de crème fraîche erdoor.
  6. Breng de soep nogmaals aan de kook en laat het nog 3 min. zachtjes koken.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Doe de chips en kaas in bakjes en serveer bij de soep. Als je de soep hebt opgeschept kun je de chips er bovenop verkruimelen en de kaas erover heen doen, zoals op de foto.

Liefs,
Lisa

Dit recept is ingezonden door Lisa

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *