De 5 leukste partyspellen voor volwassenen: musthaves

Spelletjesavonden (met ouderwetse bordspellen) zijn populair: je spreekt af met je vrienden, doet een leuk partyspel en voor je het weet hang je gierend van de lach over de bank terwijl je medespeler nog altijd ernstig probeert om zonder geluid een fluitketel uit te beelden. Het is hilarisch, brengt (als het goed is) wat vrolijke competitie met zich mee en je gaat op tijd weer naar huis. Nu we allemaal kinderen hebben, is dat de volgende dag geen overbodige luxe. Maar welke partyspellen zijn er op de markt en wil je hebben? Wij verzamelden de leukste 5 voor je.

De leukste partyspellen voor volwassenen

HINT

Het spel HINT werd vorig jaar uitgegeven door Asmodee. Gek genoeg heb ik er eigenlijk weinig van gehoord of gezien online, want het is een fantastisch spel. Aan de hand van verschillende kaartjes moet je een opdracht uitvoeren (neuriën, tekenen, praten of uitbeelden). Daardoor zou je kunnen denken dat het misschien een beetje lijkt op Party & Co maar niets is minder waar. Het verloop van het spel is toch echt anders. Een mooie aanvulling op je spelletjesavond dus en weer eens iets anders.

Je koopt HINT bij Bol.com

Party & Co

Een van de bekendste partyspellen is natuurlijk Party & Co. Er zijn verschillende edities, maar allemaal even leuk. Je voert per team opdrachten uit die je medespelers moeten raden. Dat leidt soms tot hilarische uitbeeldingen of omschrijvingen waardoor je bijna niet meer kan stoppen met lachen en nauwelijks nog kan raden wat wordt bedoeld.

Je koopt Party & Co bij Bol.com

20 Second Showdown

Dit spel won Speelgoed van het Jaar 2021 en niet zonder reden. Binnen 20 seconden moet je samen met je team een opdracht uitvoeren om te zorgen dat de zandloper niet leeg raakt. Je kan het je tegenspelers hierdoor flink lastig maken, omdat zij (mits je het goed doet) steeds minder tijd krijgen om hun eigen opdrachten uit te voeren. Kortom, als je 20 Second Showdown wil winnen, zal je creativiteit en snelheid nodig hebben. Lukt het jou?

Je koopt 20 Second Showdown bij Bol.com

5 Seconden

Een relatief kort partyspel, maar erg leuk om te doen is 5 Seconden: je speelt individueel en moet binnen de timer, die uiteraard vijf seconden duurt, drie dingen opnoemen van een categorie. Dat lijkt misschien simpel, maar kan best tegenvallen. Zeker als de andere kandidaten na het stellen van hun vraag (noem drie Amerikaanse staten of noem drie meubelstukken met een K) gelijk de timer omdraaien en jij nog met je mond vol tanden zit. Goed voor de onderlinge competitie.

Je koopt 5 Seconden bij Bol.com

30 Seconds

Het lijkt bijna of alle partyspellen gemaakt zijn om zoveel mogelijk uit te voeren binnen een bepaald aantal seconden. Zo ook bij 30 seconds. Een geliefd spel en niet zonder reden: je krijgt een kaartje waarop vijf namen, voorwerpen, films etc. staan. Die moet je aan je medekandidaat of kandidaten omschrijven zonder de daadwerkelijke woorden op je kaartje te gebruiken. Ook een leuk? 30 seconds babyshower – mits de zwangere van spelletjes houdt natuurlijk.

Je koopt 30 Seconds bij Bol.com

Welk partyspel is bij jullie favoriet? Staan er nog nieuwe namen tussen of kende je ze allemaal?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven